Ahad, 9 Ogos 2009

ALBUM PERKAWINAN DAN PERTELINGKAHAN PAS DAP ?

SETAHUN LEPAS - MANISNYA BAGAI PINANG DIBELAH KAPAK..!!

TERKINI...

PERTELINGKAHAN DEMI PERTELINGKAHAN BERLAKU DALAM PAKATAN PEMBANGKANG YANG BERLAKU DI PULAU PINANG, KEDAH DAN TERBARU DI SELANGOR. MAMPUKAH MEREKA MEMBELA NASIB RAKYAT SEKIRANYA KEADAAN INI BERTERUSAN.

CIHHH..NGABIHKAN BOREH BETUL...!!!

DARI MULA LAGI KITA TELAH MENJANGKA KEADAAN TERSEBUT AKAN BERLAKU KERANA DAP, PKR DAN PAS MEMPUNYAI PERBEZAAN FAHAMAN YANG CUKUP KETARA.

KITA JUGA TELAH DAPAT MENILIK BAHAWA PAKATAN INI BUKAN SATU PAKATAN KUKUH YANG RAKYAT BOLEH BERPAUT DAN BERPEGANG UNTUK MENJAMIN KESEJAHTERAAN MEREKA MENDAPAT PEMBELAAN.

PERBALAHAN TERKINI YANG BERLAKU ANTARA PAS DAN DAP DI SELANGOR EKORAN ISU PENJUALAN ARAK DI KAWASAN MAJORITI PENDUDUK ISLAM BENAR-BENAR MENCABAR KESABARAN PAS.

KITA FAHAM PAS PERJUANGKAN HUKUM HUDUD DAN MAHU ARAK DIHARAMKAN. TETAPI YANG MENJADI KEMUSKILAN IALAH MAMPUKAH PAS MENIDAKKAN CARA PAKATAN YANG ADA.

HEHEHE..PELIK BUKAN…!! YANG SATU HENDAK HARAMKAN DAN SATU LAGI HENDAK HALALKAN...KARAMLAH NAMPAKNYA..

AHHAA..!! SATU LAGI BERITA PANAS…BEKAS KETUA DEWAN PEMUDA PAS, MOHAMED HAFIZ MOHAMED NORDIN MENCADANGKAN SUPAYA PAS KELUAR DARIPADA PAKATAN RAKYAT SEKALI GUS MENGKAJI SEMULA KEDUDUKANNYA DALAM GABUNGAN ITU.

MENURUT BELIAU BANYAK TINDAKAN DAN KENYATAAN DIKELUARKAN DAP TIDAK MENGAMBIL KIRA SENSITIVITI UMAT ISLAM KEDENGARAN SEJAK AKHIR-AKHIR INI, DAN IA JELAS TIDAK MENGHORMATI PERJUANGAN PAS," KATANYA KETIKA DIHUBUNGI MINGGUAN MALAYSIA DI SINI HARI INI.

HEBAT..HEBAT..!! SEJAUH MANA PERKAHWINAN MEREKA AKAN BERKEKALAN, ENTAHLAH…KITA TUNGGUUUUUUUUUUUUU…!!!

15 Comments:

Lin said...

salam abang tuah

mereka ni bernikah kerana nafsu dan tanpa izin wali dan juru nikah pula yang tak tahu baca doa qunud sebab tulah huru hara jadinya

salam

konek said...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
vesewe said...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
romsam said...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
Boleh said...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
ruyom said...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
kentanjim said...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
Aiyyaa Nostladamus Kaa said...

Heiyyaaa sini tumpat atak manyak cingna kwoi sama kling kwai ciakap busuk busuk mali.

itu konek arrr lia satu olang mulayu bansat angkat tai cingna dap punya. lia amak arrr satu kling kwai hingdu mali wooor hali-hali mingnum lumbu kincing punya. lia apak arrrr satu cingnapek england mali sebab lia tatak lapat sana citizen belakang kasi buang lawut sama lia, belakang tongkang pungut sama lia.

itu vesewe arrr mulayu bukan cingna bukan kling kwai bukan apa pung bukan. lia arrr gwa kasi tau sama lu. psssst. lia sutak libu libu kali anwat hantam lia belakang. sikalang lia selupa itu sayok overcooked punya.

itu sapa olang nama boleh punya? ini boleh arrr lia nombol satu punya cilakak cibai cingnapek bulakang mati mali punya. lia meniaga manyak ah soh tong san mali. lu olang pigi sana jyalan alor bukit bintang. lia taikor busat sana. lia manyak busuk ati sama summa olang mulayu pasat mulayu tatak mau lia punya ah soh tong san mali.

mana lu pigi ahh itu ruyom misti mali. lia punya kilija kasi plotekshen boleh punya bisnis. ruyom satu hali gladuate srjkc tatak laku apa kilija pong. lia manyak soi punya cibai. lia punya feng sui manyak soi punya. apa lia bikin misti kasi picah. lia ball pung sutak picah.

heiyyaa manyak susa mau cilita. ini summa olang manyak nama tapi bukan manyak olang. lia satu olang pakei manyak nama. kanninnabucibai

eXception said...

konek, ko jgn cakap askar melayu bodoh... kalo kau kena senapang diorng dah cukup buat kepala dungu ko tu bersepai sampai berterabur otak ko yg berselaput kuning tu... Jgn ko kata melayu bodoh... Sbb melayu la ko boleh hidup skrg ni anak haram!!


eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

melayuygtaklayu said...

Bodoh betoi la pengkomen2 kapiaq2 lahanat ni...bodoh bangang..nk mengajaq sejarah padahal diri sendiri pun tak lulus sejarah..Bahasa Malaysia apatah lagi..no wonder la, nama pun dok sekolah jenis tak berjenis mmg jadi racist tahap bangang pun, pastu dok bising melayu racist, woi bahalul, sedaq la sikit, hgpa tu pendatang yg tahap negara hgpa pun takmau...tahap gampang kedudukan hgpa kat negara sendiri smp tahap anak tikus pun bleh makan..babi yang makan taik pun hgpa kata binatang pandai..nmpk sgt hgpa lebih bodoh daripada najis even najis tak leh berpikir...bodoh punya pendatang...pendatang tetap pendatang..tak sedaq diuntung..teruk daripada bangla lg hgpa ni.depa mai pun bayaq duit..hgpa mai free ja..tak sedaq di untung punya kapiaq...

bodoh punya PADI (pendatang asing dengan izin yang tak sedaq diri)...

AbgTuah said...

KONEK
VESEWE
RONGSAM
BOLEH
ROYUM
KETANJIM
(MUNGKIN ORANG YG SAMA)


PENGKOMEN-PENGKOMEN TERSEBUT GAGAL MENGELUARKAN PENDAPAT DENGAN RASIONAL DAN MATANG MELAINKAN PENUH DENGAN UNSUR-UNSUR RASIST DAN KEBENCIAN KETERLALUAN.

JADI KOMEN-KOMEN MEREKA TERPAKSA DI BUANG.

Mohd Afdzal Mokhtar said...

salam bro tuah..banyak gile komen2 yg x berpuashati ngan artikel bro ni...hahaha..lantak pi kt depa la..depa punye hotak dah kosong n beku tahap dewa punye..hehehe...sye support lu bro...dorg yg bodoh tahap bangang cipan g sokong anuwar juburi nicky N-ajis n lim kit samseng...

srikandi melayu said...

Salam abg tuah..

aduiii cina bangsat mana lak yg sesat ni. bahasa lintak pukang mcm otak dia jugak. nenek moyang ko dulu datang tanah melayu duk sembah raja-raja melayu mintak diberi peluang berdagang sebagai pendatang..ingat tu..apasal keturunan cina bangsat ni dulu pandai menyembah pada raja melayu. KENAPA??? sbb mmg orang2 melayu yg brtgjwb membuka tanah menjadi kampung, dari kampung menjadi pekan, dari pekan menjadi daerah, dari daerah menjadi negeri dan dari negeri menjadi Tanah Melayu, sbb tu raja kami dipanggil"Raja-Raja Melayu".Cina bangsat ni bukan tau sejarah pun..kalau cina2 bangsat ni, melayu bunuh bagi clear pun, peduli ape sbb ini tanah melayu..duduk dalam malaysia ni, jgn lupa diri..sedar2 sikit bangsat,,kamu semua ni pendatang dgn izin..so jgn menembak kalau sekadar peluru kapur..

AbgTuah said...

TO

KONEK
VESEWE
RONGSAM
BOLEH
ROYUM
KETANJIM

YOU TENGOK..YOU KASI KACAU SAMA MELAYU DENGAN KOMEN BERBAU RASIST DAN KEBENCIAN THEN TENTU MELAYU JADI MARAH. PENDAPAT YOU LANGSUNG TAK MENCERMINKAN NILAI-NILAI POSITIF RAKYAT MALAYSIA

YOU KENA FAHAM BUKAN SEMUA MELAYU RASIST...BUKAN SEMUA CINA RASIST..DAN BUKAN SEMUA INDIA RASIST..

RASISM BUKAN BUDAYA KITA..ONE MALAYSIA ADALAH BUDAYA KITA

MELAYU BANGSA YANG BAIK LEMBUT SABAR DAN SUKA BERALAH..

TAPI MELAYU JUGA BUKAN JENIS BANGSA YANG TAKUT DAN LEMAH

JADI NEXT TIME DON'T LA JADI TERLALU RASIST DAN MEMUPUK MEMBENCI YANG KETERLALUAN..

SARANAN PADA BLOGGER PUAK BAIK..KITA JANGAN TERIKUT-IKUT DENGAN RENTAK TARI ANASIR YANG CUBA MENIMBULKAN API PERKAUMAN DAN UNSUR KEBENCIAN DI NEGARA KITA..

MEMANG ITU HASRAT DAN AGENDA MEREKA MELIHAT ROSAKNYA PERPADUAN KAUM DINEGARA INI...MEREKA NAMPAK DAN FAHAM KEBERKESANAN TAKTIK PECAH DAN PERINTAH

KITA STAY DENGAN KONSEP 'ONE MALAYSIA' YANG DISARANKAN OLEH PM KITA..INSHALLAH SELAMAT DAN SEJASTERA HIDUP KITA SEMUA TAK KIRA BANGSA DAN AGAMA.

kuntakinte said...

salam, bro....DAP, PKR dan PAih nikah secara haram tapi nak di halal kan juga, akibatnya perangai pun jadi le haram jadah....

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online