Sabtu, 8 Ogos 2009

BAPAK KEPADA BEER

HAMBO TAK CAMPO..HAMBO DOAKAN AJE..
GUA PUN MAU KASI DOA MAA...!!

YE..BESO TU BANG..NAK EKSPOT KE..?


DENGAR KISAHNYA KERAJAAN NEGERI SELANGOR MEMBUAT KEPUTUSAN TIDAK AKAN MELARANG PENJUALAN MINUMAN KERAS DI KAWASAN MAJORITI PENDUDUK ISLAM DI NEGERI INI.

JADI NAMPAKNYA DRAF YANG DICADANGKAN OLEH PAS ITU TAKKAN DILAKSANAKAN KERANA KHALID MEMILIH NAK BELAJAR BAGAIMANA LAKSANAKAN KONSEP KAWALAN SENDIRI….!!

DIBERITAKAN KERAJAAN NEGERI MEMINTA SEMUA PREMIS PERNIAGAAN, PASAR-RAYA DAN KEDAI SERBANIKA YANG MENJUAL ARAK MENGAMALKAN KONSEP KAWALAN SENDIRI…

KAWALAN SENDIRI…APAKAH ITU WAHAI MB KHALID..?

PENULIS KELIRU DENGAN KONSEP KAWALAN SENDIRI NI…KERANA DIKUATIRI AKAN DIFAHAMI DENGAN PELBAGAI VARIASI DAN INTERPRETASI IKUT KESESUAIAN PULA NANTI. TAK MUSTAHIL KONSEP YANG DIPERKENALKAN INI AKAN MENJADI PASPOT BAGI PENJUALAN ARAK SECARA MEGA DAN BERLUAS-LUASA DIBANDAR-BANDAR BESAR KERANA JUMLAH KEPADATAN PENDUDUK DI BANDAR SESUAI UNTUK DIJUAL SECARA MEGA..HEHEHE..!!.

HAHAHA..JANGAN NANTI SEMUA PASAR-PASAR MALAM DI SEKITAR SELANGOR BOLEH JUGA MENJUAL ARAK ASALKAN ADA KONSEP KAWALAN SENDIRI..!

TAPI PENULIS TETAP BANGGA DAN RASPEK PADA AHLI UMNO DAN PEMUDA UMNO. MANA TAK..BILA ADA SESUATU PERKARA ATAU ANASIR YANG BOLEH MENCABAR ATAU MENCEMAR KESUCIAN AGAMA ISLAM MAKA MEREKALAH YANG PERTAMA KEHADAPAN MEMPERTAHANKANNYA. SEBAGAI CONTOH LIHAT SAHAJA DI SHAH ALAM…HAMPIR 200 AHLI UMNO SERTA PEMUDA UMNO SHAH ALAM BERHIMPUN DI HADAPAN PEJABAT MAJLIS BANDARAYA SHAH ALAM (MBSA) UNTUK MENYERAHKAN MEMORANDUM BAGI MEMPERTAHANKAN DAN MENYATAKAN SOKONGAN TINDAKAN MAJLIS BANDARAYA SHAH ALAM (MBSA) MERAMPAS MINUMAN KERAS DI SEBUAH KEDAI 24 JAM PADA 29 JULAI LALU DI BANDARAYA ITU ADALAH BETUL.

MEREKA MENYIFATKAN TINDAKAN PIHAK BERKUASA TEMPATAN (PBT) ITU BERLANDASKAN UNDANG-UNDANG TERMASUKLAH MENGHALANG PENJUALAN MINUMAN KERAS KE ATAS UMAT ISLAM YANG MERUPAKAN MAJORITI PENDUDUK DI KAWASAN ITU.

DALAM PERHIMPUNAN ITU, KESEMUA MEREKA TURUT MENGUTUK TINDAKAN EXCO SELANGOR, RONNIE LIU YANG MENGARAHKAN MBSA MEMULANGKAN SEMULA 70 TIN DAN BOTOL MINUMAN KERAS KEPADA KEDAI SERBANEKA TERBABIT SERTA MEMBENARKAN PENJUALAN MINUMAN TERSEBUT KEPADA PENDUDUK DI SITU YANG MAJORITINYA ADALAH PENGANUT ISLAM. ITU JUGA SATU BENTUK PENGHINAAN KEPADA UMAT ISLAM KERANA ARAK TIDAK KIRA BERAPA KANDUNGAN ALKOHOLNYA ADALAH HARAM DAN IA DINYATAKAN DENGAN JELAS DI DALAM AL-QURAN SERTA DIFATWAKAN OLEH MAJLIS FATWA SELANGOR DAN MAJLIS FATWA KEBANGSAAN.

MENURUT KETUA PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN SHAH ALAM, AZHARI SHAARI, PIHAKNYA MENYIFATKAN MBSA TELAH MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB MENGUATKUASAKAN LARANGAN PENJUALAN MINUMAN KERAS BERLANDASKAN UNDANG-UNDANG YANG DIPUTUSKAN DALAM MESYUARAT MAJLIS MBSA 4/2009.

TAPI YANG AMAT-AMAT DIKESALI, TIADA KELIHATAN SEORANG PUN KELIBAT PEMIMPIN ATAU PENYOKONG DARIPADA PAS MENYERTAI PERHIMPUNAN TERSEBUT WALAUPUN PARTI ITU LANTANG BERSUARA MENENTANG TINDAKAN RONNIE SEBELUM INI.

JUGA, DIMANAKAH MEREKA SEMUA SEHINGGA DAP SELANGOR DENGAN LANCANGNYA MAHUKAN PUCUK PIMPINAN PAKATAN RAKYAT MENUBUHKAN SEBUAH BADAN DISIPLIN DENGAN SEGERA DAN MENGHADAPKAN PESURUHJAYA PAS SELANGOR, DATUK DR HASSAN MOHAMED ALI, UNTUK TINDAKAN LANJUT KERANA MEMBUAT KENYATAAN TERBUKA MENDESAK WAKIL RAKYAT PARTI ITU, RONNIE LIU, DIGUGURKAN SEBAGAI EXCO NEGERI.

TAPI YANG PALING MENYEDIHKAN APABILA DIBERITAKAN NIK AZIZ PULA ENGGAN CAMPUR TANGAN DALAM ISU INI. KESIAN….BETUL-BETUL KESIAN…MAKA TINGGALLAH HASAN ALI BERSAORANGAN DALAM MEMPERJUANGKAN ISU INI. APA NAK BUAT WAHAI HASAN..INI YANG DIKATAKAN SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA…MULANYA MB KHALID MENOLAK MENTAH-MENTAH DRAF CADANGAN PAS SELANGOR..SEKARANG PULA NIK AZIZ DAN LAIN-LAIN PEMIMPIN PULA MACAM NAK TAKE COVER..ENGGAN MEMPERTAHANKAN…

DON'T WORRY DATO HASAN..UMNO TETAP ADA. UMNO ALWAYS KONSISTEN DALAM HAL-HAL MEMPERJUANGKAN NASIB BANGSA DAN MEMARTABATKAN AGAMA. SEKIRANYA TANPA PAS PUN UMNO TETAP MAMPU MEMPERTAHANKAN DAN MENEGAKAN SYIAR ISLAM DINEGARA INI. PENDIRIAN UMNO ADALAH TETAP DAN TEGUH. BUKAN JENIS PENDIRIAN YANG BOLEH BERUBAH-UBAH ATAU BERGANJAK MENGIKUT SITUASI SERTA KEPENTINGAN.

SHABAS AHLI UMNO SHAH ALAM…ANDA HEBAT...ANDALAH SEBENAR-BENARNYA LAYAK DIGELAR PERJUANG AGAMA…!!!

25 Comments:

Awanama said...

gua sokong lu bro...

Unknown said...

SLM BRO...TU BAPAK BEER SIYALAN..AKU DPT MMG AKU BAKAR DIA HIDOP2..PTUIHH!!

Darth Anwar said...

Takbir!!!
Takbir!!!
Takbir!!!
Tak bir!!!
Tak bir!!!
Tak bir!!!
Take bir!!!
Take bir!!!
Take bir!!!
Take beer!!!
Take beer!!!
Take beer!!!

- beer cap balak

Awanama said...

haha..
bertobat la yer..
jgn suka2 gelar org bapak beer...

tak igt mati ke aper?

Awanama said...

PAS dah lemah dah...Lemah longlai...
Yang tak lemah..Degornya je...
itu pon pada or Melayu..
Kunun nak Islae!!
Kentut je kuat...
Jom kita blah dari PAS...PKR...
taybat aku..

50tahunumnotipumelayu said...

BILA UMNO PECAT MUFTI

Bila heboh berita kenyataan Hassan Ali terhadap ROnie Liu berkenaan isu arak, tiba tiba Umno dan pemudanya cuba menjadi hero dan cuba menjuarai isu arak, mahu berdemontrasi membantah perlantikan Liu bersama pemuda PAS, seolah olah mereka bersih dari dosa Arak pada zaman pemerintahan mereka sebelum ini, mereka lupa! Selangorlah satu satunya Negeri Umno di Malaysia telah memecat muftinya kerana menguatkuasakan undang undang larangan pertandingan ratu cantik dan arak kepada orang Islam.

bila tersebar berita 3 wanita Melayu digari keluar kerana menyertai pertandingan ratu cantik, Umno pada ketika itu dari pemuda, MB , Menteri hinggalah Perdana Menteri Malaysia mengutuk tindakan penguatkuasa Jais, dan yang amat malang yang dihentam teruk oleh pemimpin Umno pada ketika itu ialah Mufti Selangor yang kita sayangi dan sanjungi kerana Ilmunya Almarhum TG Ishak Baharum. tidak cukup TG Ishak Baharum di hentam di media dan di dada dada Akhbar, TG Ishak Baharum di pecat Kerajaan Umno pada tahun 1997.

Ingat !! yang memecat ini bukan DAP, Bukan MCA , Bukan MIC tetapi MB Islam dari UMNO.

kita Imbas sekali berita tersebut melalui rekod wikipedia :

Pada 1997 berikutan penegasannya bahawa pertandingan ratu cantik adalah haram, Allayarham telah 'dipecat' daripada jawatan mufti kerana perkara tersebut menjadi isu politik. Kerajaan negeri Selangor menggunakan istilah 'tidak memperbaharui kontrak' beliau yang akan tamat pada Oktober 1997. Ketika itu umur beliau 70 tahun.

Tindakan tegas beliau ini disifatkan sebagai suara berani seorang mufti di Malaysia. Presiden Jemaah Islah Malaysia (JIM), Zaid Kamaruddin menyifatkan beliau sukar dicari ganti.

Sungguhpun Allahyarham tidak lagi menjalankan tugasnya sebagai mufti, perjuangannya dalam menyampaikan syiar Islam tetap diteruskan sebagai penceramah dan pendakwah bebas.

Pertandingan ratu cantik

Perbuatan mendedahkan aurat tidak kira lelaki atau perempuan memang dilarang dalam agama Islam. Enakmen Pentadbiran Perundangan Islam negeri Selangor mengenai fakwa tentang penyertaan wanita Islam dalam pertandingan ratu cantik sebenar telah dua tahun diwartakan mengikut Warta Kerajaan Negeri Selangor Jil. 48 No. 10 bertarikh 11 Mei 1995 ["Adalah haram bagi wanita Islam menyertai apa-apa jenis pertandingan ratu cantik" - Fatwa itu dibuat pada 28 April 1995 (JAI. Sel. 8014/7 Jilid III; P.U. Sel. 2780)]. [1] Media menyiarkan bantahan orang ramai terhadap tindakan menggari tiga gadis Melayu yang menyertai pertandingan ratu cantik itu, Pertandingan itu telah diadakan pada 13 Jun 1997 di di Classic Ballroom, Hotel Holiday Villa, Subang Jaya dan pengumuman larangan orang Islam menyertai sukan bina badan oleh Mufti Sarawak. Ahmad Lutfi Othman telah mengupas isu ini dalam buku bertajuk "Mufti lawan Mahathir". [2]

PEJUANG CYBER said...

Walaupun Khalid adalah menteri besar Selangor tetapi beliau sama juga seperti Nizar , Boneka yang telah di tarik hidungnya. Mana janji -janji PAS sebelum memerentah. Jika kita menang hari ini , sebelum matahari terbit kita akan tutup kilang arak. Sekarang ini bukan kilang arak saja yang ada di Selangor. Selangor kini bagi tempat sarang maksiat. Di Pucung kini bagaikan Syurga dunia, Pucung sudah menjadi Thailand Malaysia. Bukan arak saja, Pelacuran kian membiak.

Awanama said...

Islam PAS cuma tinggal kat mulut lebai-lebai Pas saje.

Bersekedudukan - Pas kata boleh
Take beer - Pas tak terkata
Rasuah - Pas kata sedekah
Khalwat - Yang ni kena tanya Mat Sapu
Liwat di sokong - Pas buat sembahyang hajat sokong orang yang meliwat tapi menghina mangsa liwat
Sembah mayat dgn lilin - Pemimpin Pas pun angguk
Hudud - Depan penyokong kelentong lain, depan DAP menikus
Pemimpi n dan Raja dihina - Pas buat bodoh je
Tubuh negara Islam - Mainan bibir Pas sahaja
Gangster - Pas berkawan
DAP Hina Mualaf - Pas takut bersuara kerana takut DAP
Anak luar nikah - Pas sokong
Suara DAP menghina Islam dan Melayu - Pas diam, bukanke kuda kepang (ada 2 biji telur melekat di tengkuk PAS)

Pas parti Islam. Dah tak ada, yang ada pemimpin yang pandai selam (sambil menyelam minum air)

nak maksiat? join PAS (DAP).
nak jadi ganster? join PAS (DAP)
nak lucah ? join Pas (DAP)..

Seandainya PAS cerita pasal Islam lagi ana cadangkan ludah ke muka aje orang yg bercerita tu.

good man said...

It is undeniable that malays are stupid, incapable and lazy. Why don't they just humbly admit the facts and repent and learn from other races especially Chinese?

What is the point to argue here and wasting time again?

From the first onwards we were merely telling the truths. It wasn't us who think that way but their own Badawi as well.

All malays should go and read the newspaper, even Badawi is ashamed of maintaining the NEP after 34 years of implementing it and these malay baboons are still asking for it.

Even Badawi wanted them to compete on a level playing field.

So what does all these tell the world? It sends a very clear message that it is malays themselves who are incapable and lazy and they don't even want to admit it and make a change!

That is the biggest shame of all.

Can't you see, it is all back to square one. Year in, year out, some talk for half an hour, some one, some two. Some sing, many belt out their most recent released 'pantun'.

After all. Malays are good at that. Suggestions after suggestions, some good, some impossible to realize.

But, do you see any of these materialised? Hardly. Why, why and why???

Because the malays can never change. Never! Why?

The leaders forgot it or were they simply didn't want to address and admit that the actual disease is the malays and the remedy itself is also, the malays. They can never change. What is it about the malays?

Firstly as you all know, they are a lazy species. Since the beginning of time they have been like that. Even the encyclopedia called them as lazy people. I think those British with their accent tried to call them 'malas', and if you put 'y' in, it becomes 'malays'.

Embracing Islam make them a worse lot. Now they have a license to kill anything that gets into their way.

Malays are ungrateful lot. In reality, they just can't live or open their minds for others. When Mahathir said that they are complacent, they put him in jail. When Mahathir encouraged them to learn English language, they got angry with him, saying it is a 'bahasa penjajah'.

When other races 'maju', they got angry with them too. That was why at the end of Mahathir his regime, he said this, "I have achieved greatness as a prime minister, but I only fail in one thing, changing the malays."

Well, nothing to be surprised about anyway since Mahathir is not really a malay, and I guess that was why the malays were angry with him.

Drug abuse, hate, incest, liberal extremism (culture of miniskirts and gay marriages), murder, parochialism, racism, rape, religious fanaticism, snatch theft, spoilt bratty behavior, tribalism, wife abuse, child abuse, all that is associated with the malay race.

To them, malay is the biggest impediment towards building a truly Malaysian nation, and should be chucked into the dustbins of history.

A genetically flawed race cannot be fixed by politically. Nature will take its course and globalization will put them out to pasture.

What have we got now?

Brain drain, economic disparity getting wider, poor education system, racial segregation, widespread corruption, inefficiency and uncompetitive on the government departments and others.

Sad. Sad. Sad. The question asked by many of my fellow Chinese is this - Why can't you just tell the malay peoples to adopt Chinese culture which is superior?

From research, this peninsular was part of the Siamese empire way before these malays from Indonesia invaded it.

Still so thick skin, don't want to go back to Indonesia!

Awanama said...

Posting GOOD MAN MENGHASUT ! jOM REPOT POLIS!

Awanama said...

Why H1N2 from BABI ? Most of the chineese eating BABI ! So you are GOOD MAN!

TAAVEEKUN PERAK said...

salam ziarah.bro
ayo tu nampak mcm ayo petrol ron95 aje.Elok deme minum petrol bior mampuih semua raja beer dan raja take beer.yg tinggal hanya raja lawak.hehehehe

WARIS PAHANG said...

PAS tertipu atau PAS memang suka ditipu

ISAC said...

Hi Good Man,

At least you took my advice for not using a "bad nick".

The rest it is still you, the "yesterday's" guy with 3 "bad nick".

The chauvanist "low class mental", "bad man" dan "no brain leader". You still the emotional and racis guy who know nothing about history, know nothing about geography and know nothing about our contituent.

Well if you would'nt listen to our advice you you should listen to Dr. Ridwan Tee perhaps. It's for your own good.

Anakbukitgantang said...

pada hari ini pejuang Islam sejati menangis kerana yang mengaku dirinya "Scholar In Islamic Studies" hanya mendiamkan diri

pakteh adam said...

Hi Good Man

You know nuts about MY COUNTRY and her history. As an immigrant you should not behave the way you just showed to us here.OR If you are a Malay, good try ( prefer if you could channel your problem in more proper way) I m not sure who u really are. But please bear in mind, somehow, somewhere OUR people is working 24hrs to trace ungrateful bastard like u, and profiling your details in our database.

Impossible you say? TRY ME

Awanama said...

Good Man

The chinese always nuisance to us or where ever the chinese migrate. When there is a chinese society, gangsterism, mafia will live within their society. If not happy, please return to mother land Cina

Awanama said...

salam,

to 50umnotipumelayu,

tahun 1997, untuk pengetahuan saudara, anwar ibrahim (TPM waktu itu)adalah orang yng menentang tangkapan dan hukuman jais ke atas tiga org gadis melayu yg meyertai pertandingan ratu cantik selangor. Tun Mahathir amat marah dengan anwar dan itu adalah permulaan mahathir melihat salah laku anwar.- noor

Mohd Afdzal Mokhtar said...

salam bro tuah...pas dulu slalu sebut takbir...pas skang suke sebut CHEERRRSSSS!!!!


anakmelayu30.blogspot.com..support bro...

Awanama said...

dulu PAS takbir
skrg take beer
skrg cheers mate
skrg yamseng
skrg kampei
skrg guiness stout undeleke naladey


Blasah korang PAS

mail lambong said...

jika anda terlihat ada orang islam yang berjudi dan minum arak di selangor sila laporkan kepada pihak yang berkenaan supaya kita dapat menghancurkan maksiat tersebut..

marilah kita bersama-sama membuat pemerhatian keatas premis yang menjual air setan ini..jika ada orang islam masih membeli racun dan air setan tersebut,kita akan desak dengan lebih hebat agar perbuatan maksiat tidak berlaku di selangor..

negeri-negeri UMNO disarankan mengikuti jejak langkah negeri selangor demi menjaga kepentingan islam di malaysia.

eXception said...

Apabila Teresa Kok menggelar Ronnie sebagai Hero... Ronnie pun terbang mcm Superman....


eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

harimau malaya said...

salam dan dan sejahtera buat semua
ok kepada goodman ada benar apa u kata........tapi tentang u kata kami datang dari indonesia itu i sangkal.....better u baca tentang sejarah melayu......baca hikayat sejarah Kerajaan patani(u bole download dalam KITAB SEJARAH PATANI)u akan dapat kisah wujudnya bangsa RUMPUN MELAYU......itu pun kalu U rajin.....selain daripada tu cari buku MALAY DELEMMA u akan dapat tentang melayu kononnya malas......tak semua melayu tu malas......dan tak semua cina tu rajin......u orang semua hidup aman damai pas tu kaya pasai wujudnya bangsa kami yang masih berpegang pada syarak......bagi gua cuba campur dengan orang kampung yang tua mudanya melayu pegang pada adat istiadat dan bersendi hukum syarak i rasa u akan masuk dalam golongan kami walaupun u bukan bumiputera....u jagan kasi hentam saja.....kasi kaji sikit jangan terikut paper je brader........

bro brotherhood, said...

As-Salam,..heheh,..apo nak dikato,..mr good man aka bad man aka killer, rite,.. bro goody two shoes, gue rasa ur not a chinkie nor a malay but an Indian guy lost in between fantasy & reality,..why dun u change ur nick to 'devil's advocate' or 'Satan' or 'd Instigator' coz dat suits ur attitude & forking mentality most,..heheh,..a pathetic moron trying to get attention(attention u'll get tho but frm d long arm of d law) coz all d while nobody give a fork wat u r,..wat else can I say,..heheh,.. may u RIH instead of RIP coz rest in hell suits u more den rest in peace,.. try as u mite to demonize us Malays but we r wat we r and proud of it coz we have a Land called Tanah Melayu & we also have ONE OF THE GREATEST LEADER IN THE WORLD dat potrays Malaysia into d recognition and respect in d world, and gess wat bro goody two shoes he is Tun Mahathir & he is a Malay by Nature and he makes us Malays walk Tall unlike ur kind,..so who's who now,..heheh,..apo nak dikato,.. yg dilahirkan bengap tetap bengap & mutal seumor hidup macam lu bro good man,.. even ur nick is a mockery to ur intellectual,..sad day fer a human being born like u,..again pathetic,..wakaka,..wat else can I say,..(,") Last but not least, go drown urself,..heheh,..apo nak dikato lagi,..(",)

http://brobrotherhood.blogspot.com/

Awanama said...

PAS seperti biasa la....menarik pengundi, penyokong, memberi janji dsb dengan hujah2 Islam yang menakjubkan...tapi bila masalah timbul di depan mata yang dilakukan sendiri & sekutunya...langsung hilang pedoman...masing2 mengambil pendirian mendiamkan diri...lebih memalukan pemimpin PAS sendiri tak terkata ape2...hahaha...

lawak tol pemimpim2 PAS ni...sume yang lantang semasa PRU tak dengar suara pon...mane pergi semua tok2 depa, pengikut2nya yang sentiasa berdentum2 bila mengutuk UMNO? aduh...malu aku klo jadi penyokong PAS camni....patutnye biar kalah di pentas politik jangan sampai menggadaikan ISLAM...

Jika PAS benar memperjuangkan ISLAM yang BENAR bukan POLITIK...lakukan dengan IKHLAS dan TAWADDUK...Nabi sendiri tidak pernah menubuhkan PAKATAN dengan KAFIR yang nyata2 menghina ISLAM untuk membina negara ISLAM

wassalam

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online