Sabtu, 16 Mei 2009

HADIAH..EHH..EHH..RASUAH ! EKK..ELEH..HADIAHLAH...?

GAMBAR SEKADAR HIASAN.

GERAKAN RAKYAT INTEGRITI DAN ANTI RASUAH (GERAK MALAYSIA) MENGGESA PEMIMPIN PAS MEMANDANG BERAT TEGURAN KETUA DEWAN ULAMA TERHADAP AMALAN POLITIK WANG PADA MUSIM PEMILIHAN TAHUN INI.

"PERKARA INI PERLU DIBERIKAN PERHATIAN SERIUS, TERUTAMA DALAM SUASANA DEKAT DENGAN MUKTAMAR PEMILIHAN PARTI ITU. TAMBAHAN PULA IA DISUARAKAN OLEH SESEORANG YANG BERTARAF ULAMA," KATA PENGERUSINYA MOHD NAZREE MOHD YUNUS.

KELMARIN, DATUK MOHAMED DAUD DILAPORKAN MENDAKWA TERDAPAT PEMIMPIN PARTI ITU CUBA MEMPENGARUHI PERWAKILAN MELALUI PENGANJURAN JAMUAN DAN PEMBERIAN BAJU.

WALAUPUN PEMBERIAN BARANGAN TERTENTU DIANGGAP SESETENGAH PIHAK SEBAGAI "HADIAH" TETAPI AMALAN TERSEBUT TETAP TERGOLONG DALAM KATEGORI SUAPAN, SEPERTI TERMAKTUB DALAM AKTA SURUHANYA PENCEGAHAN RASUAH 2009.

"TETAPI INGATLAH, SELEPAS PILIHANRAYA UMUM LALU, PAS SUDAH ADA NEGERI (YANG DITADBIR), ADA EXCO DI NEGERI-NEGERI. APABILA ADA KUASA DAN KEWANGAN, KEADAANNYA MENJADI BERBEZA."- malaysiakini


PANDANGAN PENULIS

PENULIS MENYOKONG GERAK YANG SENTIASA MEMANTAU BAGI MEMASTIKAN AMALAN RASUAH TIDAK BERLAKU. YA..GERAK SEMEMANGNYA TIDAK MEMILIH BULU DIDALAM HAL MENAGANI RASUAH.

EHH..TERKEJUT JUGA YA DENGAN BERITA INI. ADA JUGA KE JENIS KUTU-KUTU HAMPAS YANG BERSEMBUNYI DIDALAM KETAYAP DAN JUBAH ?

ISHH..ISHHH..ISHHH..!! RUPA-RUPANYA BERBALIK KEPADA WANG DAN KUASA JUGA…ITULAH ELEMEN-ELEMEN MERBAHAYA YANG BIASANYA MAMPU MENJAHANAMKAN SEGALANYA… !

PANCAROBA…HIDUP HANYA DUGAAN…WASPADA..OH..WASPADA..!!!

IKUTI JUGA PENDEDAHAN PANAS DIPAUTAN BERIKUT;

http://ddinbunga.blogspot.com/2009/05/usah-kan-rakyat-malaysia-us-pun-kena.html

7 Comments:

Unknown said...

KEHKEHKEH TOK GURU KATA "TAKPEE..HADIAH JEE..BKN DUIT..TAKPEE!!..TP LEN KALI KLU NAK KASI, BG LA KETA SEBIJIK KE, RUMAH KE..TANAH KE TAKPEEE..TAKPEEE"

KEHKEHKEH...

Awanama said...

KEPADA ANJING2 BN YG MENYALAK MEMPERTIKAIKAN NIZAR MENJADI MB WALAUPUN KERUSI PAS PALING SIKIT DI PERAK...NI ADE SIKIT FAKTA SEJARAH UTK ORG2 YG BEBAL,BODO,TOLOL & BANGANG MCM ANDA...HARAP ANDA X MENYALAK LAGI LEPAS NI...

Dalam pilihan raya umum 1990, Umno memenangi 12 kerusi di Pulau Pinang manakala Gerakan hanya memenangi tujuh kerusi. Keputusan itu membolehkan BN terus memerintah apabila mendapat 19 kerusi berbanding DAP yang hanya mendapat 14 kerusi. Sepatutnya, Umno yang mempunyai majoriti lebih besar di antara kedua-dua parti di dalam BN itu berhak mendapat jawatan Ketua Menteri. Bagaimanapun, Umno menyerahkan kuasa pemerintahan kepada Gerakan.

Begitu juga dalam pilihan raya umum 1995 di mana Umno menang 12 kerusi, Gerakan 10 kerusi, MCA 9 kerusi, MIC 1 sedangkan DAP menang 1 kerusi saja. Umno tetap tunduk di bawah telunjuk Gerakan dan jawatan Ketua Menteri terus diserahkan kepada parti itu.

jatiseterus said...

PAS PERLU HARAM KAN RASUAH.RASUAH ITU HARAM BAGI ORANG ISLAM.

TAPI KAMI UMNO TAK PE. HAKIM KERJA DENGAN KAMI, PEGUAM NEGARA MAKAN GAJI DENGAN KAMI, SPRM MAKAN GAJI DENGAN KAMI.

SEBEB ITU DS ALI RUSTAM MASIH KM MELAKA.( Perwakilan UMNO)

KJ MENANTU PAK LAH TAK PE.

PR jangan ikut ape kami UMNO buat.

AbgTuah said...

YA..MEMANG PAS HANYA HARAMKAN RASUAH..

TAPI...

MENGUTUK - HALAL
MENGAIBKAN - HALAL
MENUDUH TANPA BULTI - HALAL
MEMFITNAH - HALAL
MENTOMAH - HALAL
MENYUNTING - HALAL
MENDERHAKA - HALAL
MEMAKI - HALAL
MEMUTAR-MUTARKAN - HALAL

PULA..

HAPRAK BELAKA..

Awanama said...

Aku orang PAS maksum...hoi!!!

Awanama said...

Itulah mereka angap orang lain anjing dan tak sama taraf dengan mereka..itulah rupa mereka, yang mengubahkan sifat-sifat manusia..Sebenarnya allah akan menterbalikan kemuka mereka sendiri..bukan lagi jadi anjing tetap BABI..(Anjing dan Babi) PR yang menyondol dan menyalak..

Awanama said...

Pas patut mengikut Umno BN yang sangat bersih. Terbukti tiada kes tangkapan oleh sprm kepada ahli bn

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online