Selasa, 21 April 2009

ALHAMDULILAH, KERAJAAN KITA KERAJAAN YANG BERKEBAJIKAN, BUKAN ZALIM.

100 JUTA UNIT Amanah Saham Wawasan (ASW 2020)

JOHOR BAHRU - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan peruntukan percuma 100 juta unit Amanah Saham Wawasan (ASW 2020) kepada penduduk miskin bandar dan miskin tegar di negara ini.

(Klik berita penuh: Utusan Malaysia)

- WAHH..BERUNTUNGNYA MASYRAKAT DI NEGARA INI KERANA MENDAPAT SEBUAH KERAJAAN YANG CUKUP BERKEBAJIKAN. JARANG-JARANG ADA SEBUAH NEGARA DI DUNIA SEBUAH KERAJAAN MEMERINTAH YANG SEBAIK INI.

JADI APA TUNGGU LAGI, KEPADA MEREKA YANG MISKIN ANDA SEMUA BERNASIB BAIK SEKARANG KERANA KERAJAAN YANG ADA AMAT BAIK DAN BERKEBAJIKAN YANG SENTIASA BERSUNGGUH-SUNGGUH BERUSAHA BAGI MEMBELA NASIB RAKYATNYA.

MAKA REBUTLAH PELUANG TERSEBUT..TAK KIRALAH ANDA DARI PARTI MANA PUN…KERANA KERAJAAN YANG ADA TIDAK PERNAH MEMILIH BULU DARI SEGI PENGAGIHAN KEKAYAAN NEGARA.

OHH..YA…APA HAL DENGAN PARTI PAS…YE LAH SEBUAH PARTI PENDUKUNG DAN PELAUNG KONSEP KEADILAN DAN KEBAJIKAN. APA YANG PAS DAH BERIKAN PADA RAKYAT ATAU PADA PENGIKUT MEREKA. BERAPA BANYAK TANAH YANG TELAH DIKURNIAKAN..BERAPA BANYAK SAHAM YANG TELAH DIAGIHKAN…BERAPA BANYAK RUMAH RAKYAT TERMISKIN YANG TELAH DIDIRIKAN ATAU DIBAIK PULIH…BERAPA RAMAI ANAK-ANAK YATIM YANG DITANGGUNG…ATAU APA YANG PAS MEREKA ANJURKAN ATAU DIRIKAN BAGI MENINGGIKAN SYIAR ISLAM..?

YEELEKKK..YELEKKK…YELEKKK…!!!

HAHAHA..APAKAH BENAR YANG PAS DAH BAGI CUMALAH JANJI KOSONG..DAN BOLEH DIKATEGORIKAN SEBAGAI TEMBIRANG ?

OoooPPss..!!!…MAAF, LUPA..…ADA SESUATU YANG MEREKA BERI KEPADA RAKYAT … !!Artikel yang berkaitan sila ke pautan dibawah:

http://sumandakbayu.blogspot.com/

4 Comments:

D'Rimba said...

Jelas tak pelaburan tu ke mana semuanya al maklumlah elbagai kaum bantaijelah.....Bebas riba' ke? Alhamdulillah....Mudahan segera ulama tulen diangkat jadi pemimpin.

AbgTuah said...

INSHALLAH...KERAJAAN SENTIASA ADA MAJLIS ULAMANYA YANG AKAN MEMANTAU PELABURAN TERSEBUT MENGIKUT HUKUM-HAKAM ISLAM.

KAWAN HERAN KENAPA PAKATAN RAKYAT TIDAK PULA DITERAJUI OLEH ULAMA-ULAMA PAS...SEPATUTNYA BUKAN ANUAR ATAU LIM KIT SIANG YANG MENERAJUI PAKATAN RAKYAT..

SEELOKNYA TUAN GURU HJ HADI..

APA PULA KOMEN AWAK...???

kuntakinte said...

salam, D,Rimba, sdr pergi makan mana - mana restoran sdr check le dari dia beli barang mentah dari siapa, check pulak barang mentah tanam dimana, pakai baja apa, lepas tu check dapur masak pakai peralatan apa, sapa masak, pingan mankuk bersih ke tidak, cara basuh macammana akhirsekali baru sedara order makan minum. last sekali sedawa, kalau sedara tak lalu buat tu minta ulama yang ada dlm PAih yg tak berkerja tu buat pasukan kerja check semua tu....InsyaAllah selamat.

kuntakinte said...

salam, teman dibagitahu, berebut - rebut orang ramai melanggan.

silap2 yang berebut - rebut tu puak - puak juak melayunya PAih dan PKR yang cina nya DAP yang Indianya HINDRAF..phui...

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online