Khamis, 8 Oktober 2009

MASIH ADA YANG MENGAMALKAN ILMU KOBAL TAIK DI BAGAN PINANG ?MAK OII..KOBAL EAA KAU JANG..!!


DI BERITAKAN DAN DICERITERAKAN BAHAWA INI ADALAH GAMBAR DARI BLOG PEMANGKANG PAS YANG MANA MEREKA MENDAKWA KONON KENENNYA MANGSA DITETAP DENGAN PARANG. PENULIS TAK TAHULAH SAMA ADA BENAR ATAU TIDAK…TAPI PENULIS JENIS SEORANG YANG SUKA MEMBUAT KAJIAN DAN ANALISA SECARA TELITI DAN TERPERINCI.

UNTUK PENGETAHUAN PEMBACA..MATA PENULIS JUGA DAH RABUN …TAPI TAK SUKA PAKAI CERMIN MATA. JADI PENULIS MENGAMBIL INISIATIF UNTUK MENGEDIT GAMBAR TERSEBUT AGAR MENJADI LEBIH TERANG DAN BESAR.

JADI DAPATLAH PENULIS MELIHAT DENGAN SEJELAS-JELASNYA KESAN-KESAN YANG DIKATAKAN TETAKAN PADA BAJU DAN PADA KULIT MANGSA.

SETELAH MENELITI..DENGAN MATA YANG KURANG PRO NI…MAKA JELAS TIDAK KELIHATAN LANGSUNG LUKA PADA KULIT MANGSA YANG MENDAKWA TELAH DITETAK.

PENULIS TERINGAT ZAMAN KOCIK-KOCIK DULU…ARWAH MOYANG KAWAN PENULIS ADA MENCERITAKAN TENTANG SATU JENIS ILMU KEBAL YANG SERING DIAMALKAN OLEH PANGLIMA MELAYU DULU-DULU. ILMU TERSEBUT DIPANGGIL ILMU KOBAL TAIK. MENURUT MOYANG KAWAN PENULIS ILMU TERSEBUT ADALAH ILMU SALAH KERANA CARA AMALANNYA KOTOR DAN BERCANGGAH DENGAN AGAMA ISLAM.

MENURUT MOYANG KAWAN PENULIS…APABILA SESAORANG ITU BERKEHENDAKAN MENJADI KEBAL..MAKA MEREKA AKAN MENYAPU SELURUH BADAN MEREKA DENGAN KEPALA TAIK MEREKA…DAN BERTAPA TAK MANDI SELAMA 40 HARI 40 MALAM. OF COURSE…ADALAH MENTERANYA…

KALAU NAK ILMU TU..JUMPA PENULIS…TAPI TENTU ADA PENGERASNYA…HEHEHEHE..HUHUHU...GURAU AJE..!!!

MAKA AL-DICERITERAKAN….APABILA GENAP PERTAPAAN TAK MANDI SELAMA 40 HARI MAKA PENGAMAL ILMU TERSEBUT AKAN DIUJI…MEREKA AKAN DITEMBAK ATAU DITETAK...DIKATAKAN KALAU MENJADI ILMU SETAN TU TAK LUT DEK PELURU DAN PARANG...

PALING MENARIK..MEREKA AKAN TURUN KELAMAN DAN TERUS MEMELUK SEBATANG POKOK KELAPA DAN MENCABUTNYA MACAM MENCABUT POKOK UBI KAYU…KOBAL DAN KUEK KATA ORANG NOGORI....HEHEHE ITULAH CERITA MOYANG KAWAN PENULIS…

OPPSS...!!! TERKELUAR TAJUK..MAAF KERANA TELALU ASHIK BERCERITA TENTANG ILMU KEBAL TAIK.

BERBALIK PADA GAMBAR DI ATAS…APA YANG PENULIS NAMPAK..TIADA LANGSUNG KESAN LUKA PADA KULIT MANGSA WALAU PUN BAJU YANG DIPAKAI TELAH DIMAKAN PARANG.

JADI..PADA PENDAPAT PENULIS..KEJADIAN INI AMAT ANEH SEKALI…

JIKA SESAORANG ITU DITETAK DENGAN PARANG SETAJAM ITU SEHINGGA MAMPU MENYIATKAN BAJU MAKA AGAK MUSTAHIL JUGA BAHAGIAN KULIT YANG KENA TETAK MASIH ELOK TAK TERJEJAS.

DALAM KEPALA PENULIS HANYA ADA DUA JAWAPAN KEPADA PERSOALAN INI…SAMADA KEJADIAN INI HANYA DIREKA-REKA OLEH MANGSA ..ATAU PUN MUNGKIN MANGSA ADALAH SEORANG YANG MASIH MENGAMALKAN ILMU SETAN KEBAL TAIK…HIHIHIHI…HAHAHA..HUHUHU…!!!

JADI BAGI YANG MASIH MENGAMALKAN ILMU KOBAL TAIK TU...NASIHAT PENULIS, BAIK KAU BUANG YO JANG..ILMU KHURAFAT DAN SOSEK TU…ESOK MATI KOK TAK DITORIMO BUMI...!!!!

OH YA...BACA JUGA BERITA POLIS PUN PERTIKAIKAN LAPORAN MEDIA PAS.

http://www.malaysiakini.com/news/114573

20 Comments:

kuntakinte said...

salam,he..he...ojang oh ojang ado lai ilmu kobal ni ko jang oi.

Ojang kono pakai baju superman ojang oi...jangan lupo pakar seluor dalam diluar jang oi. bukan apo sonang puteri umno lari litang pukang jang oi...ojang ala mak ojang.

UMNO pun apo lah kona kau UMNO oi..kau pakai parang kontot ko...setakat baju je yang tebolah UMNO oi.

pelik bonar jang oi....kau ingat orang negri bodoh macam kau ko ojang oi.

kuntakinte said...

salam,he..he...ojang oh ojang ado lai ilmu kobal ni ko jang oi.

Ojang kono pakai baju superman ojang oi...jangan lupo pakar seluor dalam diluar jang oi. bukan apo sonang puteri umno lari litang pukang jang oi...ojang ala mak ojang.

UMNO pun apo lah kona kau UMNO oi..kau pakai parang kontot ko...setakat baju je yang tebolah UMNO oi.

pelik bonar jang oi....kau ingat orang negri bodoh macam kau ko ojang oi.

Tok Pambu said...

UMNO adalah terkenal dengan RASUAH. Dari dulu hingga kehari ini rasuah tidak boleh di pisahkan dari UMNO.

N31 DUN Bagan Pinang, UMNO telah meletak kan calun nya 100% disahkan mengamalkan RASUAH.

Setahu Nala, RASUAH adalah HARAM bagi penganut agama islam.

Adakah orang islam di Bagan Pinang sudah sokong benda yang HARAM?

Awanama said...

Yang tak logiknya..

1. Jika pedang di libas kebadan sebanyak dua kali...adalah kebangkaliannya mustahil untuk mendapat kesan yang amat selari pada baju kerana kedudukan badan secara otomatiknya tentu berubah apabila menerima libasan pertama akibat dari sakit yang diterima.

2. Adalah mustahil juga untuk mendapat kesan yang hampir sama panjang kerana pada libasan pertama akibat dari kesakitan yang diterima akan membuat mangsa cuba mengalihkan kedudukan badannya. Jadi libasan kali kedua tidak mungkin akan membuat kesan hirisan yang sama panjang pada baju tersebut.

3. Jika pedang dilibas sedemikian rupa sehingga mampu menghiris baju mangsa maka depth of cut pada bilahnya adalah sekurang-kurangnya sedalam setengah inci. Adalah mustahil tiada kesan luka apabila bilah sedalam setengah inci menjejaki menghiris badan mangsa.

well..faktor yg lain fikir sendirilah...

Tok Pambu said...

Image UMNO akan semakin tercemar jika Isa Samad menang di DUN N31 Bagan Pinang.
Ini akan memberi makna bahawa UMNO mengamalkan dan menyokong RASUAH.
Isa Samad telah didapati bersalah dan di hukum kerana mengamalkan RASUAH dalam politik. Satu dunia sudah sure heboh tentang keburukan salah laku Isa Samad. Perbuatan nya ini telah sangat mencemarkan UMNO sehingga ramai rakyat telah menolak UMNO.

Amalan RASUAH sangat keji dan buruk, ianya bertentangan dengan semua ajaran agama termasuk islam. Ini kerana RASUAH boleh menghancurkan negara.

Adakah patut kita menjadikan seorang pengamal RASUAH sebagai pemimpin kita? Jika kita menyokong seorang pemimpin yang mengamalkan RASUAH, bermakna kita telah menyokong RASUAH juga.

Marilah kita perangi RASUAH, kita tolak pemimpin yang mengamalkan RASUAH.
UMNO masih kotor dan tercemar dengan RASUAH

Mohammad Roslan said...

Salam, Lakonan terakhir orang pas yang dah habis modal..last minute survival. Mintak undi kesianlah tu... kalau Inilah cara berpolitik Parti Pas kenangan pahit untuk Pakatan Rakyat di PR13 sudah menanti dan sudah pasti. Kekalahan Pas di PR 2004 akan berulang (BN menang 90% undi). Slongan "Negara Kebajikan" Parti pas telah tenggelam dalam Konsep "Satu Malysia"....kita tunggu lepas ini apa yang Parti Pas ini akan bawa slongan baru parti..apa agaknya?.Tapi parti pas ini punyai banyak Idea dalam buat slongan parti! kita kena respect dalam perkara ini.Orang Melayu dah buka mata dah..Wassalam.

Awanama said...

PAS SUDAH KALAH! YEA YEA!
PAS SUDAH KALAH ! YEA YEA!
HA HA HA. BELUM UNDI SUDAH KALAH.
YEA YEA!

Unknown said...

KESIAN PELAKON PAS TU.... SANGGUP MENJADI BABI HITAM TUK PAS.... NAMPAK MUKA PLAK TU.... JGN KENA TETAK BEBTL SUDAH.... RASANYE TU BUKAN ILMU KOBAL TAIK TP TU ILMU BEBAL TAIK....

ADA SESAPA BLEH KOMPOMKAN PELAKON PAS TU ORG MALAYSIA OR INDONESIA... BKN PE DIKHUATIRI TU GENG-GENG "BENDERA" YANG DAH BERJAYA MENDARAT DI MALAYSIA.....

Awanama said...

Salam.

Aku nak bagi tau sikit, tok sah dok bangga dengan kebal kepala taik hempa tu PAS ooiii...cuba mai sini aku nak tetak tengok, Pelehang ke dak?.

Pi juai tempat lain boleh le

Kebai Kepa Taik Minyak....

Tok Jerai said...

Salam.

Mengikut salasilah yang aku tau dari Tok Wan aku sebelah mak, Ilmu Kebal Taik ni, sabenarnya Ilmu Kebal Kepala Taik ni bukan susah sangat nak amal kalau sanggup.

Aku rasa orang2 UMNO tak sanggup, tapi orang2 PAS layak le, sebab:-
Pengamal ilmu ni menggunakan kepala taik disapu dianggota badan dan tak boleh mandi, tujuan bukan apa!!nak jadi samseng...kan kerja 2 samseng ni minat orang2 PAS, sebab tulah mereka berebut amal Ilmu ni yang dikenali sebagai Kebal Kepala Taik..

Apabila tak mandi, badan jadi busuk kedehong, yang suka kepada benda2 busuk pula adalah Iblis dan Shaitan, maka berkawanlah mereka dengan Shaitan, dan perangai pun macam kita dok tengokle.......leee
P-erangai A-la S-haitan.

Diantara kerja2 Shaitan adalah berkumpul dijalan2 gangu anak dara/bini orang (lihat klip video)
tentang sembahyang tahle? sebab dari pagi sampai pagi ashik dok merayau saja.

Wahai saudara2ku sesat dihujung jalan baliklah kepangkal jalan, kembalilah kepada Islam yang sabenar tinggalkanlah mereka2 yang menyesatkan kamu..Insaflah.... selagi pintu taubat mase terbuka, Insha Allah UMNO senantiasa menghulur tangan untuk menyelamat kan anda..

Marilah kita sama sama memenangkan UMNO di Bagan Pinang, kerana UMNOlah satunya2 parti yang ber juang untuk Kestabilan, Kemakmuran dan Kesejahteraan sapertimana yang telah terbukti.

Hidup Islam diBumi Tuhan
Hidup Melayu di Bumi Melayu

Halim Tuah said...

PAS MENYEBARKAN AJARAN ISLAM YANG EKSTRIM
Surah at-Taubah ayat 107. PAS mengiklankan ceramah agama, tetapi bila mengadakan ceramah, ustaz-ustaz PAS berceramah dengan tajuk dan isu yang membawa kepada fanatic kepada parti PAS mereka, dengan memperlihatkan kesalahan golongan-golongan yang bukan dari PAS. Apa sahaja dari pihak parti PAS, semuanya ditafsirkan sebagai betul, walaupun isu-isu yang telah jelas dilarang oleh Islam.

Islam mewajibkan umatnya bersatu dalam pemerintahan dan melarang menggulingkan pemimpin yang majority anggota kabinetnya beragama Islam kerana dianggap oleh Syarak sebagai bukan golongan AHLIL SUNNAH tetapi golongan KHAWARIJ yang kerjanya tidak lain hanya berusaha mencari kesalahan pemimpin dan menentang secara terbuka walaupun perkara yang dibuat oleh pemimpin itu perkara baik, mereka tetap mempersendakannya. Muhammad bin al-Hussin al-Ajuri rahimahumullah berkata, “KHAWARIJ adalah golongan yang menentang kepimpinan orang Islam sebagaimana yang terjadi terhadap kepimpinan Saidina Ali radiayallahu ‘anhu”. Nabi SAW bersabda, “Sesiapa yang datang kepada kamu sedangkan kamu bersatu di bawah seorang pemimpin, dan orang yang datang tersebut ingin merosakkan ketaatan kamu dan memecahbelahkan kamu, maka perangilah dia”. (Riwayat Muslim)

http://www.youtube.com/watch?v=PRzYG9vJXAQ

http://www.youtube.com/watch?v=D8Dw3Pv1Lbc

http://www.youtube.com/watch?v=LtRlJNbS_Ec

bRAVEhEARTh said...

Salam bro,
Saya setuju mengenai ilmu kebal kepala taik yg diamalkan oleh pengikut PAS tu. Menurut ipar kepada biras datuk kawan saya, ilmu ini bukan susah untuk dituntut tapi memang kena ada pengerasnya, kalau setakat dtg bawak pelembik je tentu tak akan dapat ilmu ini. Pengerasnya adalah ayam dara, kalau tk dapat ayam dara bawak anak dara pun bolehlah. Jgn lupa juga bawak kepala taik..kalau dari ulamak politik lagi lah bagusnya. Tak ada akai punya pengikut parti ajaran sesat! ~ bRAVEhEART

Awanama said...

tak ada luka ..tapi ada darah./.. Puh darah kalu diteliti tu macam darah anjing atau darah babi...

Hang Jebat said...

eloklah kau tuah, menyokong memabi buta, Bila orang umno didakwa kena pukul, PR berbudaya samseng, tetapi bila orang umno pukul orang kata belakon aje tu. Sahlah nama mu tuah sebab kaki ampu... orang macam kaulah akhirnya menjahanamkan umno. Perbetulkan.. eloklah macam tu... aku pun suka umno jatuh disebabkan puak- puak yang menyokong membabi buta macam tuah. Perbetulkan lagi...

Hang Jebat said...

Tak payah nak banggalah dekat B. PINANG. TUN kata kalau menang BN pun, TAK BERMAKNA APA 2. Bukan aku kata Tun yang kata, kalau nak marah , marah tunlah. Aku cukup suka layan penyong mambabi buta ni sebab puak merekalah yang akan menjahanmakan umno.

C L J said...

Macam mana nih. Ada sorang yang cedera ringan ada buat repot polis semalam. Tapi dibosarkan oleh Salahuddin tukang canang dengan gambar lain. Yang dalam gambar tak buat report pun. Sedang ceritanya lebih 100 yang sorang yang menghadapi pula ompat limo puluh orang. Mano nak cayo cerito gitu.

Kan dah keno. Polis dah panggil Salahuddin untuk dapatkan keterangan. Tak datang lai jumpo polih tu. Kan keno waran tangkap kan demo wat kecoh lak. Ko demo memang sengajo cari peliang tuh.

Hang Jebat said...

KALAU UMNO BUAT REPORT SEKALI MESTI POLIS GEGAK GEMPITA GEGAR SELURUH NEGARA, MEDIA UNTUK CARI PEMBANGKANG, tapi bila PAKATAN RAKYAT BUAT, SAMPAI10 KALI MASIH BELUM DIAMBIL TINDAKAN, MALAHAN dipersoal pulak sedang bukti jelas depan mata.

ISAC said...

Ko cite Ape Jebat...
Tengok Poli kena dakwa isu S Kuhan.

SPRK kena siasst kes Teoh

Kes kepala lembu 6 orang kena dakwa...


Korang sahaja aje nak buat fitnah...

Hang Jebat said...

Khir toyo macam mana,
robohnya stadium terengganu , macam mana.
Khairy jamaludin bila.
2 orang yang lompak katak bila..
tak payahlah aku sebut satu - satu... buat penat je . puak kau takkn nak faham . Ini namanya Hukaman terpilih.

yb Raz said...

dulu popular amalan kebal taik ni..tapi tak ramai yang sanggup sebab busuk gila hahaha

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online