Ahad, 25 Oktober 2009

MACAM-MACAM BERITA DARI NIJAR.?


'Samseng' diupah kawal sidang DUN Perak?


PANDANGAN PENULIS..

ISHH..ISHHH..ISHHH ADA-ADA AJE LAH SI-NIJAR NI…!!

BOLEH KE PAKAI KABAR ANGIN DARI SUMBER YANG TAK SAH. KENAPA TAK BUAT REPOT POLIS AJE KALAU DAH PERCAYA SANGAT.
LAGI PUN APALAH NAK DIRISAUKAN…PIHAK KESELAMATANKAN KE ADA UNTUK MENJAGA KESELAMATAN. BERILAH KEPERCAYAAN KEPADA PIHAK BERWAJIB MENJALANKAN TUGAS MEREKA. PENULIS PASTI PIHAK POLIS TENTU AKAN MENEMPATKAN CUKUP ANGGOTA MEREKA SEMASA SIDANG ITU NANTI. DON’T WORRY..SETAKAT 15 SAMSENG…KACANG AJE BAGI PIHAK POLIS MENGAWALNYA. ZAMAN KOMUNIS DAHULU BERIBU-RIBU ANAK BUAH CHIN PENG TUMBANG DITANGAN POLIS HUTAN.

TENTANG TELEPON BIMBIT DAN KEMERA PULA…YELAH..MUNGKIN BAGI MENJAGA KESELAMATAN NEGARA DAN MENGAWAL KEADAAN AGAR RAKYAT TIDAK JADI KECOH DAN PANIK DENGAN GAMBAR-GAMBAR YANG TIDAK SEWAJARNYA DISEBARKAN KELUAR. FAHAM TAK APA ITU GAMBAR-GAMBAR YANG TIDAK SEWAJARNYA…? JAWAPANNYA ADALAH, MUNGKIN GAMBAR-GAMBAR KEKECOHAN YANG BOLEH JADI BERPUNCA DARI PROVOKASI SESETENGAH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB. APAKAH TUJUAN GAMBAR TERSEBUT DISEBARKAN…MASIH TAK FAHAM JUGA KE…? OKAY-OKAYLAH…PENULIS KASIK HINT SIKIT…SHORT AND SHARP. TUJUANNYA MUNGKINKAH BAGI MEMBURUKAN-BURUK IMEJ KERAJAAN KEPADA UMUM…?

TENTANG PEMERIKSAAN KESELAMATAN YANG DIKATAKAN AKAN DIPERKETATKAN….BUKANKAH BAGUS BEGITU. MUNGKIN TUJUAN MEREKA BAGI MEMASTIKAN TIADA BARANGAN YANG TIDAK DIINGINI DISELUDUP MASUK KEDALAM DEWAN OLEH PIHAK YANG TAK BERTANGGUNGJAWAB. SEMUA PIHAK KENA FAHAM…DALAM KEADAAN BEGINI DAN MENGAMBIL IKTIBAR DARI KEJADIAN KEKECOHAN SEMASA SIDANG DUN YANG LALU, ADALAH PERLU BAGI PIHAK KESELAMATAN MENINGKATKAN TAHAP KEWASPADAAN MEREKA BAGI MEMASTIKAN KESELAMATAN DAN KELANCARAN SIDANG ITU NANTI. JUST AKOR AJELAH PADA ARAHAN PIHAK KESELAMATAN KERANA ITU TANGGUNGJAWAB MEREKA.

PENULIS YAKIN SEKIRANYA LANGKAH KESELAMATAN DIPERKETATKAN DAN DI LAKSANAKAN IANYA BUKAN HANYA AKAN DIKENAKAN KEPADA ADUN PAKATAN RAKYAT SAHAJA…IANYA TENTU DILAKSANAKAN SECARA MENYELURUH TANPA MENGIRA IDELOGI.

TENTANG KEJADIAN KEKECOHAN DI DALAM DEWAN…SEKIRANYA SEMUA PIHAK FAHAM BAHAWA BN YANG SAH MEMERINTAH PERAK. BEKAS MB FAHAM BAHAWA DIA BUKAN MB DAN BEKAS SPEAKER PULA FAHAM DIA BUKAN SPEAKER
DAN MASING-MASING AKOR DENGAN PERATURAN-PERATURAN DEWAN KEKECOHAN PASTI DAPAT DIELAKAN…!!!

EHH..EHHHH….!!

PENULIS DAH RASA MACAM CIK GU BAGI NASIHAT DAN PEDOMAN PADA MURID TAHUN SATU PULA NI…HEHEHEHE…!!!

15 Comments:

Unknown said...

if they (pakatan) understand what the rules is.... if dont? it will be riot once again in DEWAN..

mohammad azren fooldog PH yg bahalol said...

Salam Abg Tuah....

Saya ada satu cerita manarik -
"SI NIJAR ADA ANAK LUAR NIKAH"

Saya dengar khabar angin dari sumber2 yang tidak sah, tetapi boleh dipercayai.

Nak percaya atau tidak terpulang la, sebab Nijar da Mangkey pun percaya khabar angin dari sumber yang tak sah. Fikir la sendiri....

Semakin hari, semakin terserlah
PAS 4 all = Israel 4 all = Piss 2 all

YANG GAMBI said...

Salam bro, ketua samseng sudah mula rasa bimbang dengan kesamsengan sendiri....... samseng tahi kucing.....

Awanama said...

saya cadangkan DS Nizar buat repot kpd polis...tak payah nak pukul canang dan buat cerita yang bukan2...apa nak risau kalau kita tak buat kacau...

Mohd Afdzal Mokhtar said...

SALAM BRO TUAH...NIZAR NI MEMANG LAHANAT...DORG YANG GANGSTER TAPI NK TUDUH KERAJAAN BARISAN PERAK LAK YANG GANGSTER DAN NK UPAH GANGSTER..MEMANG HARAM NIZAR NI...

Awanama said...

Kena check betul-betul takut ada yang bawa pistol, m16, bom tangan, c4, bunga api, mercun bola, mercun lada dan mercun roket/dap

Ismail said...

Syabas, bagus jadi chegu tu, untuk memberi penerangan sejelaas2 nya supaya murid murid2 yang bengap tu betul2 faham.

ISAC said...

Nampak macam samseng sangat si Egr Nizar tu...Rupanya penakut jugak....

HANG JEBAT said...

ULASAN ABG TUAH BOLEH DIGUNA PAKAI JUGAK UNTUK MEMBUAT ULASAN UNTUK GENG 1O BUDAK HITAM ADUN UMNO DI TERENGGANU YANG TAK MAHU MASUK PERSIDANGAN KERANA DIKATAKAN TERIMA SMS BUNUH. LAGI PUN DAH LAYAK MB NIZAR MENYIMPAN KEBIMBANGAN KERANA ITULAH BUDAYA YANG UMNO PAMIRKAN ( BUDAYA GENGSTER) UNTUK MENDAPATKAN KUASA.

PS : INGAT HANYA ALLAH YANG MAHA BERKUASA.

AbgTuah said...

MEMANG PATUT 10 ADUN TERENGANU TU TAKUTKAN SMS UGUTAN..MEREKA TAK ADA TAE KWON DO.

Awanama said...

Salam Aki Tuah.

Sesuai sekali kalau kerajaan Perak upah samseng..kerana yang na pi mesyuarat tu sebahagiannya adalah bapa kepada segala samseng, bosnya samseng Kampong Dusun, tengah gila meroyan, namanya Nijar, second bos seorang Paria, kena virus perasan telajak, yang lain2 tu panglima2 batu dua butir, ada juga yang pasir sebutir.

Aku????Hehehehehehe, sakit perut..

Awanama said...

Patut2nya Abang Tuah siap berunifom hulubalang bersejatakan taming sari jadi pengawal kat Dewan tu, ajak sekali Abang Jebat ngan Tok Jerai, penaik sikit semangat Melayu.

Garenti samseng2 diDewan tekencing...

kuntakinte said...

salam, udah le tu... rakyat dah tahu dah tembelang puak2 pengkhianat...sebab tu buat jamuan raya PAih Perak pun tak berapa ada orang.

si Raja siva tu... jual je jubah speaker tu kat belakang looking (bazar minggu barang2 lusuh di Ipoh.

Mahkamah dah putus semua protes dari pakatan pengkhianat apa lagi?

Awanama said...

Aku sokong supaya si Siva jual jubah Speaker tu, boleh juga buat belanja beli sireh.

Tapi aku!!!kalau murah pun aku tak beli, sebab badannya ada kurap..

Hehehehe....

HANG JEBAT said...

JAWAPAN PALING BODOH YANG AKU TERIMA DARIPADA ABG BUAH.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online