Isnin, 10 Ogos 2009

The Mati Of The Pen

HINA ISLAM DAN MELAYU DS NAJIB ARAH KDN SIASAT.

NAMPAKNYA PENGENDALI BLOG

http//sjsandteam.wordpress.com

TELAH MENUTUP BLOGNYA BERIKUTAN ARAHAN PM AGAR KDN SIASAT KENYATAAN MENGHINA ISLAM DIBLOGNYA.

SETELAH SEKIAN LAMA BLOGGER SJSANDTEAM MENIMBULKAN PERBAGAI ISU SENSITIF BERKAITAN AGAMA DALAM MAU PUN LUAR NEGARA, KINI PENGENDALI BLOG TERSEBUT SEAKAN TELAH HILANG TARING SETERUSNYA MENGIGIL KETAKUTAN DAN TAK TENTU ARAH SEHINGGA MENGAMBIL TINDAKAN MENUTUP BLOGNYA..KONON BAGI MEHILANGKAN BUKTI..

KENAPA WAHAI SJSANDTEAM...NOW YOUR PEN OUT OF INK KA...??

UNTUK PENGETAHUAN SEMUA SJSANDTEAM SERING MENIMBULKAN ISU SENSITIF BERKAITAN AGAMA. RAMAI BLOGGER DARI BPN PERNAH MENINGGALKAN KOMEN NASIHAT DI BLOG TERSEBUT AGAR SJSANDTEAM TIDAK MENIMBULKAN ISU SENSITIF YANG BOLEH MENYINGGUNG PERASAAN ORANG MELAYU DAN ISLAM. TETAPI SEGALA NASIHAT YANG DIBERIKAN SERING TIDAK JUGA DIENDAHKAN.

KINI BLOG YANG TERKENAL DENGAN UNGKAPAN

"THE MIGHTY OF A PEN"

TELAH BERUBAH KEPADA

"THE MATI OF A PEN"

KERANA PENGENDALINYA MENGAMBIL KEPUTUSAN MENUTUP BLOG TERSEBUT SECARA TERGESA-GESA..!!!

BAGI MEREKA YANG BELUM PERNAH MELAYARI BLOG TERSEBUT DISINI PENULIS SERTAKAN 'PRINT SCREEN' BLOG TERSEBUT BERSERTA ARTIKEL YANG DIKAITKAN DENGAN ISU PANAS TERKINI.

16 Comments:

ISAC said...

Salam Abg. Tuah, tumpang advertise blog.

Dia orang ni memang penakut sebenarnya, cakap aje macam berani, berdegar2....

Tengah tunggu hasil siasatan SPRM, siapa yang bakal kena tangkap.

Macam tabiat ayam, "berkokok berdegar2, ekor penuh tahi"

kuntakinte said...

salam, DAP sudah mula masuk episod yang lebih serius iaitu menyentuh isu sensitif agama Islam...maka berhati2 lah saudara Islam ku...

yuhana said...

wajar sgt la penulis blog ni dibuang negeri..

YANG GAMBI said...

Salam,

Telah kawan perkatakan, bahawa PAS dan Melayu PKR sudah jadi bacul dan dayus kerana kuasa....

indi said...

nah!!! baru dorang tau...berani brmain api...berani la kene ISA...haha...makan free beb

harimau malaya said...

salam buat semua
Alamak padan muka main lagi dengan api.......tu takut la tu .......dapat orang cam ni kasi sembelih......halal dibunuh.....pasaipa dok gatai hina agama.....barua laknat.....tu awat si boss masonic nuar juburi tu tak mau saman depa cam ni......NI MALAYSIA hangpa jagan dok gatai dok sentuh pasai AGAMA......negara lain tu aku tak tau.......ANAK HARAM PUNYA pembuat blog tu......KAMI ORANG ISLAM JANGAN DOK MEMAIN NANTI ratah hangpa macam rimau lapaq......

ainul said...

mereka ni lagi didiamkan lagi mengada-ngada.jangan kasi can sumbat aje dalam isa.baru dia tahu nasib dia.pandai takut nak padam2kan bukti.apa dia ingat polis kita bodoh macam kepala otak dia orang tu.inilah akibatnya apabila orang melayu berpecah belah.yang anehnya orang pas sendiri konon tak mahu rasis.yalah kalau semua orang bukan melayu di malaysia orang islam,bolehlah kita tak rasis.macam dr. ridhuan tee.kita tak anggap dia orang asing malah dia adalah sebahagian dari kita kerana agama kita sama.tapi ini kafir dap yang dilaknat allah nak memerintah negara?langkah mayat aku dulu...

indi said...

bagus gak ade screen shot ni...at least ade bukti....

abg tuah, aku suggest kite publish kan image ni kat sume blogger, youtube etc...kang senang skit SPRM nak buat siasatan and tangkapan...haha...kompem bijik telo die bergetar skrang ni.....tu la mandai2 buat story...bajet orang nk support la story die tu...mangkuk hayun...:p

akupedulikhape said...

bang tuah,nak pinjam screen shot tuh utk tatapan di blog kami..kepada bloggers len yg penah buat screen shot blog nih pon patut publishkan..biar diorg tau sape kita...

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

jom kita lawan.lawan sampai menang.babi ke arak ke rasuah ke ekstrimis ke,pengkhianat ke tak kisah.kita malaysian yg bencikan kecelaruan.kita impikan perpaduan dan keamanan.lawan sampai menang.

AbgTuah said...

SALAM SEMUA..

BENAR..LAWAN KITA TERUSKAN LAWAN..

BAGI YANG BERMINAT PADA PRINT SCREEN TU AMBILAH..

TAPI KALAU NAK YANG LEBIH TERANG DAPATKAN DI BLOG

http://pusakaayahnda.blogspot.com/2009/08/dapsy-tak-mengaku-hina-islam-dan-raja2.html

indi said...

aduh...terus kejut telo dia...ingat buat report da bole take cover ke...sory la Loke Siew Fook...polis tau da muslihat ko tu...saje depa ambik report ko...supaya ko rase tenang skit....sebelum masuk kamunting...

mesti skrang ni dia dok terbayang macam mane agaknye superior room kat kamunting tu...nasi kangkang ari2...haha...baru ko tau...

lawak2...x henti2 aku gelak...nak pecah perut aku dari pagi tadi...name KETUA PEMUDA DAP...tapi kecut macam budak skola rendah...nasib baik da besaq panjang...klo tak mesti dia suruh mak buat report polis...hahahahahahahahahahaha

Mamak Penang said...

Salam,
Kita tunggu reaksi Parti Pas...kerana depa yang beria benor nak menegakan Islam...Parti Pas ada Sayap Pemuda ke?.Tak pernah pulak dengar berita golongan ini yang ingin menegakan perjuagan Islam...oh betul juga pas ini cuma bermatian-matian nak hapuskan Islam Hadari dari UMNO bukan menentang puak DAP...hah..hah..biar mati anak jangan mati adat pas...pinjam ketawa dari tukar tiub..kah...kah..kah..berita hangat satu malaysia!.

anakbukitgantang said...

Dakwaan di bawah Akta Hasutan ke atas penulis yang menulis isu isu sensitif mengenai ugama Islam, bangsa dan budaya ini adalah hanya "tips of the iceberg" sahaja.

Isu induknya disini ialah kemunculan dan ketegaran parti parti racict yang thriving / hidup sebagai parasit dengan mendapat political mileage melalui isu isu ini..

Parti seperti ini dalam gabungan Pakatan Rakyat seperti DAP- isu arak, isu anak luar nikah, isu kg buag pala (sblm PRU12) , PKR - isu Hindraf dan PAS - isu ISA, Isu Arak (sebelum PRU12- sekarang tak berani dah sebab dah take beer!)dan isu magnum (sedangkan pemegang saham utama magnum adalah Datuk Nalla, rakan baik dan proxy Anwar Berahim) SEWAJARNYA DIHAPUSKAN DARI POLITICAL LANDSCAPE MALAYSIA!

Tanpa Nama said...

Blog Might of pen blog yg paling pengecut pernah saya jumpa. Saya pernah terbaca blog might of pen ini pernah sampai WARNING najib & hishamuddin. gila siot. dia berani warn PM. sudahlah tu, berani mencerca negara malaysia. mengagung-agungkan negara US, siap boleh cerca kesultanan kelantan dari sultan petra ke tengku temenggong pasai kes manohara tuh, pastu la ni caci dr ridhuan tee, dan juga kesultanan perak dan raja nazrin..sultan perak dipanggil nyanyok...

saya bukan nak hina hang dari blog might of pen tapi saya tahu majority hang ni bangsa cina makan babi...saya pun ada kawan cina..tapi tak macam hang cina babi biadab tak sedar diri.

blog might of pen, aku ada sedikit nak cakap kat hang...hang kena resepct la sikit bangsa melayu dan agam islam...kalau hang tak suka, hang pi migrate CHINA, ok...sana hang boleh buat demonstrasi mintak chin peng support hang...lagi satu, hang jgn mimpi US nak campurtangan hal hang i...US baca pun boleh gelak tengpk hang ni...lagi satu, hang jgn dok main agama orang...nak-nak ugama ISLAM..itu ibarat hang cari pasal nak mamposs..hnag pernah baca tak mei 1969...pedang orang2 melayu siap boleh terbang pastu siat semua cina kurang hajar..hang nak kena pedang terbang kaaa???

Tanpa Nama said...

BLOG MIGHT OF PEN yg dah mati ditutup tapi tak heran hang akan guna blopg nama lain untuk menyampaikan agenda sampah hang..

orang cam hang ni wajar kena buang NEGARA hantar jejauh kat pulau seychelles tu...nank mampos agaknya sentuh pasal ugama islam, hang ni nak potong putus kon*k hang tuh..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online