Sabtu, 10 Januari 2009

KAMI CABAR ANUAR MENULIS TENTANGANNYA TERHADAP ISRAEL DAN AMERIKA DALAM BAHASA INGGERIS.

KAMI MENCABAR ANUAR IBRAHIM AGAR
MENYUARAKAN TENTANGANNYA TERHADAP
KEGANASAN ISRAEL KE ATAS UMAT ISLAM DI GAZA.
ANUAR JUGA DICABAR AGAR MENGUTUK
TINDAKAN AMERIKA YANG KELIHATAN
MENGAMBIL SIKAP BERKECUALI IAITU SIKAP
TUNGGU DAN LIHAT.
ANUAR KAMI CABAR MENULIS DIDALAM BAHASA
INGGERIS DI BLOGNYA AGAR SELURUH DUNIA
DAPAT MEMBACA PENDIRIANNYA TERHADAP
ISRAEL DAN AMERIKA.

7 Comments:

Apai Ngelai said...

Salam Abgtuah,

Agak-agaklah, kalau dia buat juga hancurlah cita-citanya untuk menjadi PM segera PRU13 kelak. Manalah dia sanggup nak buat semua itu.. Kita lihatlah, kalau beliau ada buat juga dia mesti dibuat dengan pengolahan bahasa yang paling sopan sekali supaya rakan yahudinya tidak merasa tersinggung hati dengan kenyataannya.

Biar kawan meneka... kalau buat statement berupa tentangan pun, mesti dia buat cover line story untuk melindungi responnya kepada keadaan semasa. Paling tak pun, dia akan mengalihkan perhatian kita kepada ketidakmampuan kerajaan dalam menangani isu Palestin ini. Biasalah, kita cukup kenal Anwar ni, tuding orang lain untuk tutup kesilapan sendiri... Betul tak?

Tanpa Nama said...

kah kah..lwk gler..nk tnye skit??..kat mne pemuda umno wat demo?? kedutaan palestin...x de telor ke??kah kah kah...

g la us pnye kedutaan..ckp x serupa bikin..inilah umno..kah kah

irfan al-keilani said...

kah kah..lwk gler..nk tnye skit??..kat mne pemuda umno wat demo?? kedutaan palestin...x de telor ke??kah kah kah...

g la us pnye kedutaan..ckp x serupa bikin..inilah umno..kah kah

AbgTuah said...

Kepada irfan al-keilani,

Weii budak yg belum ada misai, kau ni baru 17 tahun baru lepas tingkatan 5 MRSM, sebaya dengan anak bungsu aku. Kau ni sekarang ambil jurusan undang tahun satu. Tumpukan kepada pelajaran..kalau nak mengejar cita-cita kau tu nak jadi lawyer dan MP hahaha.

Yang kau piii involve politik fasal apa dan sokong pula Mat Musang bin Mat Kencing tu buat apa..Kau ni hansome....sayang aje nanti sia-sia aje hidup kau kandas pelajaran...menangis mak bapak kau.

Jadi last warning..kalau kau kurang ajar lagi aku hantar surat pada maka bapak kau termasuk Universiti tempat kau belajar.

Cisss...sekolah tempat yg baik-baik...semua kerajaan bantu tanggung..tetiba nak nak jadi follower Mamat yg langsung tak berjasa satu sen pun pada kau.

Sedingin Salju said...

Kepada irfan al-keilani, jangan jadi bodoh. Hang tu kalau tak reti apa, pi dok tepi. jangan nak jadi manusia bodoh tak tentu pasai. Hang taukah sapa orang tua terkutuk ni? Awat hang tu bagoih sangatkah? Belajak pun tak habeh nak cakap bab politik? Kalau kerajaan tak bantu hang, satu sen haprak pun hang tak boleh belajaq aku nak habaq kat hang. Orang tua ni bagi apa kat hang? Bagi rumah besaq kat hangkah? Dia bantu hang belajaqkah? Toksah dok jadi dungu. Dungu tak habeh-habeh.

Ha encik, berbalik pada topik, aku rasa, dia tak beranilah encik. Aiyo, mana boleh encik, nanti duit tak masuk encik oiii.

irfan al-keilani said...

haha,,maaf atas ketelanjuran saya..

tp ape yg sy ckp 2 btl kan..knpe pemuda umno wat demo kat kedutaan palestin????

its ok sbgai satu sokongn...

tp npe x pg us punye kedutaan????

kpd abg tuah..sy alu-alukan hasrat abg utk hantar surat kat siapa sj..sy ada hak utk bersuara...jgn nafikan hak saya...trima ksh atas ingtn..

kerajaan iu adalah kerajaan...mmg tugas kerajaan utk bg ilmu n pendidikan kpd semua warganya...malahan sepatutnya pendidikan adalah pecuma higga ke universiti..bukb memberi pinjaman yg dikenakan bunga...

lg 1, nasib saya bukan atas surat yg akn abg hantar kpd parents sy or u sy..nasib sy sy serahkan kpd Allah...

seperti ayat 82 surah yaasin yg bermaksud...

kalau sesuatu itu Allah kata jadi, maka jadilah ia..insyaAllah

kuntakinte said...

Salam, teman punya congak AN War tak ada masalah nak mengutuk US n Israel dalam isu Palestin, kecik punya hal, lakunan dia 1st class yeop, apa ada hal pada dia, dia boleh call awal2 pada sepupu kembar dia si Bush jangan terasa kalau dia kritik mengenai US & Israel yg penting dia dpt sokongan rakyat Malaysia, sebab itu sekarang kehendak rakyat malaysia,itu yang paling utama dan memang usaha kita bersama selama ini untuk tawan malaysia, "so u dont worry about that, that just my action not more than that" lebih drpd itu pun dia sanggup buat ini kan pulak Al Gore ng lebih kurang, apa ada hal.

Adik Irfan, balik khantam dulu hal2 politik negara, cara adik fikir pun teman tahu baru setahun jagung, nasihat teman jangan sia2 kan mak bapak beranak kan kita.
ke Keduataan US dah buat adik oi... ketinggalan zaman betul, memorandum oleh NGO2 kita dah buat, apa salah nya pulak untuk kita beri sokongan dan moral support di kedutaan Palestin, setidak ada juga usaha orang berbanding kita hidup tak menguntungkan mak bapak malah menyusah kan umat dan membebankan negara, pepatah orang2 tua kcik2 tak mahu mampuih dah besar nyusahkan orang, ini lah dia punya species. tahu Agama secengkal apa guna tak di amalkan, sikap dan ilmu agama tak balance baik duk diam je....tak nyusah malaikat bahu kiri kanan adik mencatit.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online