Selasa, 9 April 2013

PENTING: BERITA DEKLARASI ULAMA PONDOK - HARAM MENENTANG UMNO

PADAN MUKA PUAKJUAK PAKATAN DAN PERCACAI PAKATAN PELESIT. 

BARU MERAKA TAHU APA SEBENARNYA MEREKA PERJUANGKAN...SEHINGGA ADA BAGAI TERCABUT ANAK TEKAK TERJERIT-JERIT DI PERHIMPUNAN HARAM BERSIH.

HEHE...RUPANYA PERJUANGAN SETAN...AGENDA DAN STRATEGI YAHUDI RUPANYA YANG MEREKA SOKONG DAN BELA.

ADA KE PATUT KALIMAH ALLAH NAK KAMU GADAIKAN DEMI POLITIK SONGSANG LAGI SESAT KAMU.

SO...PADA PUAKJUAK DAN PERCACAI PAKATAN BERTAUBATLAH...SEDARLAH KAMU MEMANG SAH TELAH TERPESONG...

HEHEHE...KAMU TAK TAKUT KE...TERJUN MASUK NERAKA DI DAHULUI OLEH OSTAD-OSTAD TERJUN KAMU TU...OSTAD NIKAJIS...OSTAD WAK HADI DAN LAIN-LAIN OSTAD YANG DAH SESAT...

TAPI...KAMU NI PUAKJUAK DAN PERCACAI PAKATAN YANG DAH TERLALU BANYAK MENDENGAR CERAMAH DAN HASUTAN TAIK DARI PEMIMPIN GILER KAMU PASTI DAH JADI BUTA, PEKAK DAN TULI UNTUK SEDAR YANG MANA BURUK YANG MANA BAIK...YANG MANA HARAM YANG MANA HALAL....

ITULAH BALASAN KEPADA KAMU PUAKJUAK YANG DAH TERLALU BANYAK MEMBUAT DOSA PADA ORANG UMNO...KAMU FITNAH..KAMU TOHMAH...KAMU KEJI DAN BALASANNYA AKHIRNYA KAMU DAH DIBUTAKAN, DAH DIPEKAKKAN DAN DITULIKAN.

SO...APA LAGI BACALAH BERITA TENTANG DEKLARASI SEPERTI DIBAWAH...MUDAH-MUDAHAN PUAKJUAK PERCACAI PAKATAN PELESIT YANG BARU NAK BERJINAK-JINAK DAPAT DISELAMATKAN..

GURUN – Golongan ulama pondok hari ini membuat satu deklarasi bahawa mengundi Pas dan PKR yang menentang Umno pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) ini adalah haram di sisi Islam.

Pas dan PKR turut bertangungjawab melakukan jenayah paling besar terhadap umat Islam kerana membenarkan kalimah Allah digunakan oleh bukan Islam dan menyokong pluralisme agama.

Ketua Penerangan Pondok Minda, Kelantan, Harun Yahya berkata kenyataan bersama Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang; Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pengerusi DAP kebangsaan, Karpal Singh berkaitan isu itu jelas menunjukkan perjuangan mereka.

"Ini adalah agenda dan strategi Yahudi untuk menghancurkan Islam paling besar berlaku dalam sejarah," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Persidangan Ulama-Ulama bersama Kepimpinan Pondok-Pondok/ Sekolah Agama Rakyat/Tahfiz al-Quran peringkat kebangsaan yang berakhir di sini.

Beliau berkata, deklarasi itu dicapai setelah tiga hari hampir 150 orang tokoh ulama dan kepimpinan tersebut termasuk Penasihat Pondok Minda, Tok Guru Abdullah Sa'amah bersidang bermula Sabtu lepas.

Persidangan bertujuan memperkasa dan mempertahankan agama Islam sebagai agama rasmi dan persekutuan dengan merujuk nas-nas daripada kitab-kitab ulama Ahli Sunnah Waljamaah yang muktabar, katanya.

Menurut Harun parti-parti pembangkang yang memperjuangkan penggunaan kalimah ALLAH oleh orang bukan Islam didapati mengemukakan nas-nas tidak betul, bertentangan dengan Islam dan menyesatkan.

"Semua orang tahu ALLAH adalah nama tuhan bagi umat Islam dan al-Quran diturunkan kepada penganutnya. Kalimah ALLAH mengajar dan membawa maksud tiada tuhan melainkan Dia (ALLAH).

"Oleh itu bukan Islam tidak boleh guna nama ALLAH sebagai nama tuhan mereka. Mereka perlu tinggalkan kepercayaan untuk menganut Islam jika mahu menggunakan (kalimah) ALLAH sebagai nama tuhan kerana ini membezakan tuhan orang Islam dan bukan Islam," kata Harun.

Beliau berkata, membenarkan nama ALLAH digunakan oleh agama lain sebagai nama tuhan mereka memberi kesan bahawa semua agama adalah sama dan diturunkan ALLAH.

"Sekiranya dalam Bible ada nama ALLAH, dalam kita lain pun sama, semua pihak akan beranggapan semua agama adalah sama iaitu agama ALLAH," katanya.

Beliau menasihatkan umat Islam tidak leka dalam soal ini dan mengesyorkan supaya mengadakan solat hajat bagi memohon pertolongan ALLAH S.W.T. – BERNAMA

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online