Rabu, 21 September 2011

WAHAI KAUM PUAK JUAK...SUASANA KONDUSIF TU APA..??


ULASAN PENULIS -

PADA KEFAHAMAN PENULIS, KAUM PUAK JUAK KENALAH BETUL-BETUL FAHAM DAN BERSEDIA SECUKUPNYA SEBELUM BERGULING-GULING DAN TERJERIT-TERLOLONG BERKEMPEN HENDAK MELAKSANAKAN HUKUM HUDUD.

DAN…DAN…DAN…PLIZZ...BUANGLAH TABIAT GEMAR SANGAT MENYALAHKAN ORANG LAIN JIKA SEBENARNYA DIRI KITA SENDIRI YANG MASIH BELUM BERKEMAMPUAN.

OH YA…PENULIS SERING TERBACA DAN TERDENGAR KAUM PUAK JUAK MENGULANG-ULANG KATA-KATA TUN YANG LEPAS…YANG KONONNYA TUN MENYINDIR TENTANG CITA-CITA PUAK JUAK UNTUK MELAKSANAANKAN HUKUM HUDUD DI KELANTAN. RASA PENULISLAH KAN…SEBENARNYA TUN BUKANLAH MENYINDIR TENTANG HUKUM HUDUD…TAPI SECARA KIASAN DAN HALUSNYA TUN INGIN BERTANYA…APAKAH KELANTAN TELAH BETUL-BETUL BERSEDIA..ERTINYA…ADAKAH KELANTAN TELAH BENAR-BENAR KONDUSIF DENGAN MEMASTIKAN KEAMANAN DAN KEADILAN BENAR-BENAR WUJUD TERLEBIH DAHULU ?

PENULIS NAK MEMETIK KATA-KATA DR MOHD ASRI MELALUI UTUSAN ONLINE PADA 21 SEPT 11 – “……WUJUDKAN SUASANA KONDUSIF, KITA MUDAHKAN YANG HALAL DAN SUKARKAN YANG HARAM, MAKA KETIKA ITU BARU HUDUD BOLEH DILAKSANAKAN”.

WELL PENULIS FIKIR...MAKA KETIKA ITULAH NEGERI KELANTAN TAK AKAN KEHABISAN BATU…DAN PASTI KEMPUNAN NAK MAKAN SUP TANGAN…KEH..KEH..KEH..!!

WELL...WELL...WELL..APA PULA KOMEN PUAK JUAK TENTANG KATA-KATA HIKMAT RAKAN SEKATIL LAGI SEHIDUP SEMATI NIE…

“DEI KICIK KASI LANGKAH MAYAT SAYA DULU..!!”

HMM..HMM..IZINKAN PENULIS BERKIAS SIKIT DI SINI -

“JUBAH DAN SERBAN SAHAJA BUKANLAH PENENTU CUKUP SYARAT PERLAKSANAAN HUKUM HUDUD”.

3 Comments:

gotahlantun said...

as salam bro,
jika dulu nik ajih mohon hudud pada tun tapi tak dapat kenapa tak mohon masa zaman pak lah dan kini zaman najib?
alasan...
ini semua modal politik jer..tu la deh..!

kuntakinte said...

SALAM, LAKONAN JE NAK LAKSANA HUDUD, KALO LAKSANA HUDUD MAT SABU KOLONEL KOMUNIS NAK KENA REJAM SOKONG KOMUNIS MAKNA MENENTANG DAN MEMERANGI PEMERINTAH... KASI SULAR SAMA BULUH RUNCING PUNGKOK MAT SABU DULU.

AbgTuah said...

WAALAIKUM SALAM BRO GOTAH LANTUN DAN KUNTAKINTE.

HMMM...LAMA BETUL RASANYA KITA TAK BERINTERAKSI...WELL...SEBENARNYA KAWAN YANG LAMA TAK AKTIF BERJUANG DI ALAM SIBER.

BETUL TU BRO...PUAK JUAK NI HANYA PAKAR BANGSAWAN DAN GEMAR MENYALAHKAN ORANG LAIN AJE.

LAYAK JUGA PAS LETAK MAT SABUN YANG BINGAI TU SEBAGAI ORANG NO 2....TU SEMUA PERTUNJUK...PUAK JUAK TU DI ANUGERAHKAN KEPALA HOTAK TAPI LEBIH SUKA GUNA KEPALA LUTUT..JADI LAYAKLAH PEMIMPIN MEREKA JENIS BODOH TAHAP PERCACAI KOMUNIS.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online