Ahad, 8 Ogos 2010

LAYAK KE BANGSA HAMPEH MEMBELA BANGSA MELAYU.??

Abdullah Puji Pas Tolak Kehendak Dap

KEPALA BATAS, 7 Ogos – Bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi memuji ketegasan Pas menolak cadangan Dap untuk memansuhkan dasar pemberian diskaun kepada bumiputera dalam pemilikan hartanah.

Menurutnya, pendirian Pas itu wajar kerana kemudahan tersebut merupakan dasar kerajaan yang tidak pernah diubah.

“Jika Pas menyokong apa yang sudah menjadi dasar kerajaan, maka ia dianggap baik. Ia merupakan satu sokongan yang wajar diberikan,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan program Mai… Riuh!!! peringkat kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pinang Tunggal di sini hari ini.

Semalam Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berpendapat, hak dan keistimewaan orang Melayu serta bumiputera yang merupakan penduduk majoriti di negara ini perlu dikekalkan termasuk dasar pemberian diskaun dalam pemilikan hartanah.

Sebelum ini, Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua mencadangkan agar kerajaan memansuhkan dasar pemberian diskaun kepada Bumiputera dalam pemilikan hartanah komersial dan mewah di Selangor.

Kenyataan itu mendorong Pergerakan Pemuda UMNO Selayang dan Gombak membuat laporan polis supaya pihak berkuasa melakukan siasatan dan mengambil tindakan tegas mengenainya.

UMNO online

KOMENTAR PENULIS.

PENULIS AGAK KELIRU DENGAN KENYATAAN HJ HADI NI. KENAPA SECARA TIBA-TIBA AJE BERUBAH ARAH...TERINGAT UNTUK MEMBELA KEPENTINGAN BANGSA PULA.

KESIAN SUNGGUH...PUASLAH OSTAD-OSTAD PUAK JUAK PAS PERINGKAT RENDAH BERTUNGKUS LUMUS SIANG DAN MALAM TANPA HENTINYA BERJUANG DALAM BLOG-BLOG, FORUM DAN FB NAK MEMBUKTIKAN BAHAWA MENGUTAMAKAN BANGSA TU ASSOBIYAH. TETIBA HJ HADI PULA BIKIN SPOIL, DAH BERUBAH JADI PEMBELA HAK BANGSA PULA. ISSHHH..ISHHH..ISHHHH..!! PATUTLAH ADA OSTAD-OSTAD PUAK JUAK PAS YANG DAH CIPTA PROJEK LANGGAR HADI…

LAGI SATU…SAMA JUGA KEADAANNYA DENGAN PERPADUAN UMMAH…SEKEJAP NAK PERPADUAN UMMAH..THEN TETIBA PULA KATA PERPADUAN DAH JADI SEJARAH. NO MORE TO PERPADUAN KATANYA. MAKA, YANG GELAKNYA BETUNGKUS LUMUSLAH OSTAD-OSTAD KECIL PAS MENENTANG PERPADUAN UMMAH..DIMERATA TEMPAT.

TAPI SATU HARI BILA DAH TERDESAK...TETIBA PEMIMPIN PAS SANGGUP PULA MENERIMA PERPADUAN UMMAH..SIAP KASI DALIL-DALILNYA SEKALI BAGI MENGUATKAN HUJAH BERTAPA KEPERLUAN KEPADA PERPADUAN UMMAH , AKHIRNYA OSTAD-OSTAD KECIL NI JUGA YANG AKAN JADI MANGSA LAGI.

YANG MANA SATU BETUL NI…??

WAHAI ORANG-ORANG PAS OII...DUDUKLAH DI SATU TEMPAT DENGAN SATU PENDIRIAN YANG KUKUH..KEJAP...PADAT UMPAMA BESI.

KALAU SEKALI DAH NYATAKAN MENGUTAMAKAN BANGSA TU ASSOBIYAH..BIARLAH SELAMANYA STATEMENT TU TAK BERUBAH.

JANGAN JADI MACAM DASAR NEGARA ISLAM YANG, KEJAP ADA KEJAP TAK ADA …MACAM CHIPMORE..KATA BEBUDAK.

CUBA KAJI NI....

YANG NI TAK ADA NEGARA ISLAM PUN TAK APA

"Kita bersyukur dengan pendirian DAP sekarang, kerana mereka sudah berubah sikap dan sanggup bekerjasama dengan PAS, asalkan tidak mendirikan negara Islam" - Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian 12 Mei

YANG NI TAK MENISFESTO DAN DASAR MENUBUHKAN NEGARA ISLAM DALAM PAS

"Bukan sahaja dalam menifesto, dalam perlembagaan PAS sendiri memang tidak mengandungi satu perkataan pun untuk menubuhkan sebuah negara Islam, dia (DAP) boleh tengok sendiri dan baca perlembagaan itu." - Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 4 Ogos 2001.

YANG NI ADA SEMULA SLOGAN NEGARA ISLAM DALAM PAS

"PAS Sedia gugur slogan negara Islam, jadi untuk mencari perdamaian itu, setakat mana yang boleh kita hendak kepada Islam, tapi kalau nampak menyusahkan tak apa..." - Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 25 Jun 1999.

YANG NI DAH DITAFSIR DAH LENGKAP PULA..KALAU DAH LENGKAP KENAPA MASIH SALAHKAN SURAT TUN...

"Tafsiran negara Islam yang dikehendaki oleh PAS sebenarnya sudah terkandung dalam Manifesto Barisan Alternatif (BA) yang dikemukakan pada pilihanraya yang ke-10 itu." - Nik Aziz Nik Mat, Harakah 1-15 Ogos 2001.

TETIBA ENTAH DARI MANA TIMBUL PULA PEMERINTAHAN ISLAMNYA.

“Jika ada parti lain yang menentang kepimpinan PAS yang menjalankan pemerintahan cara Islam, ia adalah haram.” – Nik Aziz Nik Mat, Harakah, 23 April 1994.

JADI BETUL TAK..KEJAP ADA KEJAP TAK ADA..?

LAGI SATU..BEGITU JUGA KISAHNYA DENGAN FART-WA-FART-WA MENGATAKAN MEMERINTAH DENGAN ORANG KAFIR HARAM. ..SIAP KOREK-KOREK DALIL BAGI MENGUKUHKAN FART-WA TERSEBUT. TAPI SEKARANG DITERBALIKKAN TUHAN... APABILA MEREKA SENDIRI PUN DAH BERJAMAAH SEKALI DALAM PAKATAN. TETIBA DIBOLEHKAN PULA BERSEKUTU DAN BERSATU DENGAN DAP.

"Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram" - Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963.

Oooo…MUNGKIN DAH IKUT PERPATAH MELAYU DULU-DULU AGAKNYA..

LAIN ULU LAIN PARANG, LAIN DULU LAIN SEKARANG…BEGITU KE WAHAI PAS OII..!!??

CUMA PENULIS NAK TAMBAH BAGI POWERR SIKIT

LAIN PADANG LAIN BELALANG, LAIN SEKARANG LAIN AKAN DATANG.

KEH..KEH..KEH...!!!

17 Comments:

Ular Menyusur Akar said...

Aku juga ucap terima kasih pada TGHA. TPM juga dah ucap terima kasih. Mantan PM juga ucap terima kasih. Nak ucap banyak tak boleh lagi. Karpal belum angkat anak jari. Tenggoklah, kalau Karpal angkat anak jari dia masih tak keluarkan fatwa baru tu, oklah. Yang lain aku boleh maafkan. Selembut hati Nik Aziz memaafkan Nuar dan memberikan kasih sayang.

agbr47: Dah tua. Hati mudah tersentuh apabila melihat sesuatu kebaikan.

Anak Lenggong said...

Yang best nya sebelum ni puak Pemimpin PAS semuanya berdiam diri bila siCina tu mengeluarkan kenyataan ..tetapi setelah Hadi bersuara..mula lah mereka yang lain pun ikut bersuara..terutama nya ketua pemuda PAS pusat si Taliban bersemuntal tinggi..ikut bersuara..kah kah kah..ni la sikap balaci2 PAS akan ikut memberikan komen pabila pemimpin atasan mengeluarkan kenyataan...TOK ajis belum jatuh hukum lagi tu...kalau dia meracau...si pembodeknya mahfuz tentu akan memberikan komen...

last minit said...

Puak puak keledai berserban ni tak patut di beri pujian kerana dah banyak puak puak keledai berserban ni menyakitkan hati org melayu dan aku harap puak puak keledai berserban ni tak payah lah susah susah dan ambil berat pasal org melayu jaga jaga lah anak anak keledai dan bapak keledai yg pakai serban tu kerana selama ni org melayu pun tak harap sangat dengan parti keledai berserban dan parti org kaya UMNO sepatutnya parti parti melayu harus bersatu dan bantu org melayu bukan perjuangkan bukan yg hak di atas bumi tanah melayu ni jangan kamu semua bolih menokat dunia ini sampai masa nya kamu akan mati juga bawa lah kekayaan dan kuasa kealam kubur.

JEBAT said...

"LAYAK KE UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK MENGAKU MEMBELA BANGSA MELAYU..??"

SEBELUM HAMBA MEMBERI KOMEN TENTANG TAJUK INI. HAMBA TERTARIK DENGAN PERBANDINGAN TUAH DALAM EPISOD CUBA KAJI, LAGI SEKALI TUAH MEMBUKTIKAN BELIAU TERGOLONG DALAM GOLONGAN JAHIL MURAKKAB YANG CUBA MEMENINGKAN KEPALA SI JAHIL MURAKKAB YANG LAIN. KEH..KEH ..KEH. ITULAH HAMBA DAH KATA JANGAN BIARKAN DIRI, TERGOLONG DALAM KELOMPOK LEMBU-LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG.
KESIMPULAN DARI KAJIAN HAMBA DALAM EPISOD CUBA KAJI, DAPATANNYA IALAH MEMANG SETIAP UCAPAN ITU TIDAK SAMA KERANA PERBANDINGAN SUMBER RUJUKAN DARI BERITA HAIRAN DAN UTUSAN MELOYA DIBANDINGKAN DENGAN SUMBER HARAKAH. PERBODOHKANLAH KUNCU - KUNCU TUAN HAMBA TUAH YANG MEMANG SUDAH TERSEDIA BODOHNYA KERANA MENJADI SEPERTI LEM.......DUNG. KEH..KEH...KEH.

UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK SENTIASA MENYALAK MEREKALAH PEMBELA MELAYU. PERSOLANNYA LAYAK KE UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK MENGAKU MEMBELA BANGSA MELAYU..??.

CUBA KAJI BUKTI DI BAWAH :

Berikut adalah 17 pengkhianatan Umno terhadap orang Melayu yang disenaraikan oleh Dato’ Kamaruddin Jaafar di dalam Majlis Hi-Tea tersebut;-

1. Melemahkan institusi raja-raja Melayu yang menjadi simbol ketuanan Melayu.
2. Melemahkan sistem kehakiman negara.
3. Menarik balik royalti rakyat petroleum rakyat Terengganu yang majoriti orang Melayu.
4. Memperkenalkan PPSMI; menghapuskan bahasa Melayu.
5. Menarik peruntukan geran kepada Sekolah Agama Rakyat, tempat belajar agama anak-anak Melayu.
6. Memperkenalkan meritrokrasi; mengurangkan peluang belajar anak-anak Melayu.
7. Memperkenalkan PTPTN dan mengurangkan biasiswa kepada anak-anak Melayu.
8. Persempadanan semula pilihanraya oada 2002; mengurangkan kawasan majoriti orang Melayu.
9. Menafikan hak royalti rakyat Kelantan yang majoriti Melayu.
10. Memperkenalkan Islam Hadhari yang mengelirukan orang Melayu.
11. Menyenaraiawamkan syarikat TH Plantation yang dahulunya dimiliki 100% oleh Tabung Haji dan dimiliki oleh orang Melayu. Tetapi sekarang orang bukan Melayu boleh memiliki saham TH Plantation.
12. Menggabungkan syarikat-syarikat konglomerat orang Melayu iaitu; Sime Darby,Guthrie dan Golden Hope, dan sekaligus mengurangkan peluang orang Melayu daripada tiga syarikat kepada satu syarikat sahaja.
13. Memetik kenyataan Mufti Perak, Dato’ Harussani – 250 ribu orang Melayu murtad. Semua ini adalah di
bawah pemerintahan kerajaan Umno.
14. Mewujudkan Wilayah Iskandar yang menjadi zon bebas, maka orang-orang Singapura boleh masuk
secara bebas ke sana.
15. Krisis Menteri Besar di Perlis dan Terengganu apabila Umno sendiri yang menentang keputusan Sultan di negeri berkenaan.
16. Membubarkan Kementerian Pembangunan Usahawan yang menjadi sumber bantuan usahawan-usahawan Melayu.
17. Memperkenalkan liberalisasi ekonomi, maka sekaligus menghapuskan Dasar Ekonomi Baru yang tujuannya membantu ekonomi orang-orang Melayu Bumiputra.

tunggu sambungannya ye...

JEBAT said...

KENAPA UMNOAPCOWAHABIBARANG NAIK MEMBELA UCAPAN SOI LEK..?.

JAWEAPANNYA ILAH KERANA PEMIMPIN MEREKA PUN SAMA DARJAT DENGAN SOI LEK PERPANDANGAN TENTANG ISLAM.
CUBA KAJI BUKTINYA :
1. “Hukum rejam kepada penzina adalah primitif.” (kata Dr Mahathir Mohamad: 3 Mac 1994).
2. “Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan. Ini sangat memalukan umat Islam kerana orang bukan Islam akan sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja.” (Dr Mahathir Mohamad: 14 Julai 1992).
3. “Bagaimana kita boleh maju kalau orang Islam sudah tiada tangan dan kaki. Bagaimana mereka mahu bersaing dengan bangsa-bangsa lain kalau sifatnya sudah tidak cukup. Hukum hudud tidak sesuai dilaksanakan di negara ini yang mempunyai rakyat berbilang kaum dan agama.” (Dr Mahathir Mohamad: 2 Mei 1992.
4. “Saya akan memastikan bahawa negeri-negeri yang diperintah oleh BN tidak akan melaksanakan hukum hudud.” (Dr Mahathir Mohamad: 1994).
5. “Sukar dilaksanakan hukum syarak kerana masyarakat Malaysia bukan seratus peratus Islam.” (Dr Mahathir Mohamad: 4 Ogos 1994).
6. “Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana sukar mendapat saksi yang tidak fasiq.” (Dr Mahathir Mohamad: 3 Mac 1994, Nilam Puri).
7. “Apa erti negara Islam jika mundur.” (Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi: 13 November 1999).
8. “Tujuan menutup aurat ialah kerana pada zaman Nabi, Arab Jahiliah mempunyai nafsu yang kuat sehingga sering menculik dan merogol wanita daripada kabilah-kabilah lain. Akibatnya ialah peperangan antara mereka yang tidak pernah tamat.” (Dato’ Seri Dr Mahathir Mohamad: 5 September 1997, PWTC, Perhimpunan Agung UMNO, pita rakaman).
9. “Melaksanakan hukum hudud sehingga melemahkan orang Islam sehingga menjadi masyarakat kucar kacir dan ditindas oleh orang lain tidak secocok dengan ajaran Islam.” (Dato’ Seri Dr Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, Kelantan. 14 Ogos 1994, pita rakaman).
10. “Negara akan huru-hara sekiranya undang-undang Islam dilaksanakan.” (Dato’ Seri Najib Tun Abdul Razak: 20 April 1993).

PERIBAHASA BIASA UNTUK TUAH DAN KUNCU- KUNCUNYA :

JANGAN BIARKAN DIRI ANDA SENTIASA TERGOLONG DALAM KELOMPOK SEPERTI LEMBU- LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG. KEH..KEH..KEH.

Mohammad Roslan said...

Salam,
Ini kerja politik strategik Pakatan Rakyat. DAP ini memang dari dulu parti anti Melayu. Parti Chaunist orang Cina Malysia. Jarang sekali orang Melayu mahu jadi ahli DAP. DAP thu ini. Parti Politik Pas pulak tidak disukai oleh orang bukan Melayu mahu Cina atau India kalau tak salah di Sabah dan sarawak pun penduduk sana tak menyukai PAS. Kedua-dua parti politik ini bergabung adalah untuk menang pilihanraya.Mereka lebih memahami dari UMNO...asas dalam penubuhan Parti Politik dalam negara Islam ialah untuk menang dalam Pilihan raya Umum. Kalau sentisa kalah apa ideologi dibawa tidak berguna. Inilah dikatakan "Real Politik".Apa yang DAP YB Tony itu katakan adalah statement politik. DAP ingin juga undi Melayu tetapi kenapa mengeluarkan statement begitu. Jawapannya senang saja..."satu cubit anak, satu lagi mendodoikan anak". Dalam Politik ia di gelar " Image Polishing" atau "Rebranding". Mereka ingin ubah kedudukan "centralism" UMNO kepada ke kiri. Sambil memasukan UMNO dalam kancah politik rasis dalam pada itu beri peluang kepada Parti Pas untuk menonjolkan diri sebagai "Pas penyelamat Ketuanan Melayu". untuk orang Melayu yakin pada PAS. Kita melompat...pengundi bukan Melayu memandang serong...kalau diam kita jadi mcm dayus. Satu keadaan yang sukar. Tugas seperti ini sepatutnya PERKASA dan NGO Melayu perlu kehadapan. UMNO tunggu kesilapan Pakatan Rakyat buat kesilapan. "Politikal Game" yang dimainkan oleh Pakatan Rakyat terutama otak yahudi Anuar. Anuar ini sepetutnya jadi Perdana Menteri Israel bukan Malaysia.

kuntakinte said...

salam, ish..ish.. sang jebat?????? ahh.... maleh nak layan.

Awanama said...

Aku pong...musang jebat ni bodoh piang tahap gaban..skip, skip, skip

JEBAT said...

KEH..KEH.KEH KELAKAU BETUL PUAK JUAK UMNOUPCOWAHABIBARANG NAIK.BILA HAMBA SURUH LAYAN HAMBA, TIBA-TIBA MALAS NAK LAYAN.KEH...KEH..KEH..KAH..KAH..KAH.

PERIBAHASA : JANGAN BIARKAN DIRI ANDA SETINASA DIBAYANGI SEEKOR LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG.

kuntakinte said...

salam, betui tu lembu yang di cucuk hidung oleh cina DAPig kah!!!!

Unknown said...

Salam Perjuangan,

TAHNIAH, kerana perjuangan kita dalam menegakkan kebenaran mengenai kepincangan Pakatan Pembangkang pimpinan Anwar Al Juburi mendapat maklum balas positif dari kalangan pengunjung. Kami juga begitu teruja membaca artikel2 yang disampaikan di dalam blog anda.

Untuk pengetahuan saudara, blog kami yang dahulunya diberi nama UNIT MEDIA WANGSA MAJU telah dibubarkan dan kini telah melakukan beberapa penjenamaan semula. Kami telah membuat keputusan untuk menukar blog kami kepada GELOMBANG WANGSA MAJU.

Nama GELOMBANG WANGSA MAJU ditubuhkan atas permintaan beberapa pengunjung setia yang mahu blog kami dikekalkan di samping semangat perjuangan kami untuk meneruskan agenda menidakkan Anwar Al Juburi serta barisan keparat beliau.

GELOMBANG WANGSA MAJU akan menjadi lebih kritis dan terus mengkritik pihak pembangkang secara konsisten. Pihak pemerintah juga tidak akan terkecuali dari kritikan dan teguran blog ini. Tidak ada satu pun parti politik yang akan terlepas pandang.

Wadah perjuangan blog ini akan menjadi lebih universal dan bebas sekalipun masih tertumpu kepada usaha menyampaikan mesej pada isu isu nasional dan khususnya isu isu tempatan berkisar Parlimen Wangsa Maju.

KAMI juga TIDAK LAGI TERIKAT DALAM MANA2 PARTI POLITIK sebaliknya bebas menumpukkan isu2 yang dirasakan wajar ditegur dan dikritik.

Oleh itu, Kami berharap agar anda dapat MENUKAR NAMA BLOG KAMI DARI UNIT MEDIA WANGSA MAJU kepada GELOMBANG WANGSA MAJU di dalam list blog anda agar tidak berlaku sebarang kekeliruan dari pihak anda mahupun sahabat2 kita yang lain..


SEKIAN,

UMNO Didahulukan...
BN Diutamakan...

Unknown said...

Aslmkum Abg Tuah,

Lekir kembali

Unknown said...

Aslmkum Abg Tuah,

Jemputlah datang ke Blog hamba

Mahyudin said...

politik oh politik..wahai nik aziz off kan jerla parti pas ni..bias semua masuk umno :) bersatu bangse hamba

lord ried said...

ALOOOO BEWAK2 PEJUANG MELAYU.....

MELAYU ADALAH SATU BANGSA YANG PALING MELIA DALAM DUNIA NIH. TADAK BANGSA LEIN YANG LEBIH MELIA DAGHI BANGSA MELAYU.

MELAYU JADI BEGITU MELIA SABIK PERJUANGAN PUAK2 BEWAK SIANG DAN MALAM DOK AMEK PEKDAH RASUAH DAN SALAHGUNA KUASA. SAPA2 YANG TIDAK MEMELIAKAN MELAYU DEPA PATUT DIGAM.


ORANG YANG TADAK BERJUANG UNTUK MELAYU DIKIGHA MURTAD MELAYU. PARTI YANG MERINTAH BUKAN DARI GOLONGAN PERJUANGAN MELAYU BANYAK RASUAH. SABIK TU KELANTAN SAMPAI BERJOTA EKAQ BALAK DIAMIK PEKDAH OLEH MB YANG BERJUANG BUKAN POLITIK MELAYU.

LANI TU TGNA DAH BEGHIBU2 KALI JUTAWAN DAH SABIK DOK MENTEKEDARAH RASUAH. GHUMAHNYA BESAQ MACAM ISTANA. GHUMAH2 WAKIL RAKYAT PARTI BEWAK KECIK DAN KEMETOT MACAM SARANG TIKUIH. SABIK TU LA RAKYAT SANGAT SAYANG NGAN PIMPINAN2 BEWAK PEJUANG MELAYU.

BEWAK YANG DOK JAGA WARISAN MELAYU SUH JADI LEBIH MELIA TAK LEIN TAK BUKEN RAIS ANAK LELAKI YATIM. BEWAK NI KALU CAKAP EKSEN MACAM PORNSTAR. MIMIT MUKA BETUI2 MACAM BAPAK KAMBING MIANG NAK BELAKI.

SAPA2 YANG BERJUANG NGAN UGAMA SUKU POLITIK SUKU, MISTI JATUH MISKIN SABIK TAK TERLIBAT NGAN RASUAH DAN SALAHGUNA KUASA. BEWAK2 INGAT DAK BEWAK MAMAT BIN MAMAT TAIB TERHUTANG SAMPAI 22 JUTA DI BRISBANE OSTRALIA SABIK BEWAK NI DOK TULUNG MELAYU.

TENGOK LA PENEGAAN PARTI BUKAN BEWAK SEPERTI KOHILAL RUGI JOTA2.
KALU PUAK2 BEWAK UNTUNG BANYAK. SIME DARBI BERBILION DOLLAR CATAT KEUNTUNGAN DI BAKUN. TABUNG HAJI,
PANDAI BEWAK2 NI NEGA PITIH TABUNG
HAJI, TIAP2 TAUN BULIH BAGI KEUNTUNGAN SAMPAI 5% SAJA. BANK RAKYAT HANYA MAMPU BAGI 15%. BANYAK LAGI KEUNTUNGAN YANG DIBUAT OLEH PUAK2 BEWAK NI, SEGHOPA PKNZ, PERWAJA STIL, DAN LEIN HINGGA TAK TERSEBUT.

SABIK TU LA 9 TAUN LAGI EKONOMI MALAYSIA AKAN JADI GERGASI DUNIA.

he he he
gurau ngan puak2 bewak

lord ried said...

SALAM KEDARAH TAIK SEROPA NGAN SALAM 1 MALAYSIA.........

SELAYAKNYA ABANG TUAH NI BERBUKAK POSA NGAN TAIK...... AJAK MELAYU ISLAM BERSATU......UNTUK MENGUATKAN PARTI BEWAK( UMENO).
AKU SETUJU MELAYU ISLAM KUAT.....TAPI TAK SETUJU AMENO JAHANAM TU KUAT.

he he he
gurau ngan bewak

coolooc said...

You stinking malay pig, please get the f*** back to your own land in Aceh or Jawa, whatever. Because this is Tanah Orang Asli and malay pig like you are pendatang!

To non-malays……….time and time again we have said that the malays are from Jawa. I always say that they are from Aceh, Sumatra, etc - do you see anyone of these racists (obviously malays) objecting to that fact?

This is the truth and they cannot handle this. They don't dare say that because it is so true! Even Mahathir admitted recently - the origins of the malays are not Malaysia but Indonesia - Sumatra and island etc.

The real bumis are the natives of Borneo and the Orang Asli. Not these malay free loaders and wasted sperms.

"Son of the soil" incorrect! More appropriate term would be "Rapist of the soil"! Malays are pendatang, they called Chinese and Indians pendatang! Tak malu!

To malays pendatang from Indonesia, you are also enemy to Indonesia, stupid! Apa? Tak faham English? Makan tahi dan berambus balik ke Jawa! Setia kepada negara Indonesia! So are you, malay pig!

Aren't you a bloody hypocrite? You are not the Orang Asli of this country - you are an immigrant from Jawa, Sulawesi, all elsewhere - why did you come here to this country then?

Why not help your own country (or should I say your dilapidated kampung in Jawa) and improve the situation then? What……….what did you say? Oh you want a better life is it? I see - so what does that make you? A patriotic fake? Or a hypocrite with no substance?

Compare China and Indonesia - then tell me who is faring better in the international stage! You useless malay pig. At the end of the day - you work for me.

Obviously, you are worse than shit. Not pigs, for pigs are really smart animals. Tanah Melayu my ass! Orang Asli were here before your ancestors crept onto this land. Learn some history, ok? Of course, you can always change history! Tak malu kah!

You are sick in the brain, thanks to Mahathir!

Chinese got pissed off as not all Chinese are rich, but all work their asses off to make an honest living, while idiots like you think that you are entitled to riches without sweating. What discontent? After all the handouts all these years, you still couldn't get your acts together, and you want to blame others, the Chinese, the Indians? Where is your dignity?

What anger? You get angry at the Olympics because malays can't run faster than the Americans? The Aussies? The Chinese? (Just imagine some of you jokers made it to the Olympics, although none did!)

If you want to run amok, go ahead, join the apes and chimpanzees, your kind have been doing that at Perak, brainless monkeys they are, and so are you, go flock together.

The reason why malays tend to run "amok" is because of close relative breeding. Just like non-high breed dogs - brother have sex with the mother, and father marry their own sister, and the confusion goes on.

The end result is non-high breed dogs - that are difficult to train and tend to even bite their own master. Unlike the Chinese, they are very careful not to have too close relative marrying one another.

That is why you can see how Chinese excel in different part of the world. The Chinese are indeed a world race now, as China progress with such speed which is unknown off in any other race in the world!

Singapore is a fine example of Chinese superiority! Sad news for the malay race but then again it is the truth!

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online