Sabtu, 7 Ogos 2010

KARPAL BIDAS SENYAP AJE...SOI LEK NASIHAT...ANUAR DAN LIM G.E NAIK ANGIN..

Hai yaa.. kelana mulut santan binasa ooo...!!

WAH..BUKAN MAIN LAGI SI-ANWAR NI MEMBIDAS CHUA SOI LEK DAN MENDAKWA CHUA SOI LEK MENYIFATKAN NEGARA-NEGARA ISLAM SEBAGAI TIDAK PROGRESIF DAN KORUP SERTA TERKEBELAKANG.


ANWAR KATA CHUA SOI LEK TIDAK DAPAT MEMAHAMI DAN MENGHARGAI PERASAAN SERTA KEPERIHATINAN MASYARAKAT ISLAM.

DAN SEBAGAIMANA BIASALAH..

ANWAR MESTI PUJI DAN NAK KASI UP KERAKERA RAKYAT DENGAN MENGATAKAN KONONNYA MEREKALAH YANG LEBIH BAIK. KATANYA PAKATAN RAKYAT ADA AMALAN POLITIK BARU YANG MENGHARGAI DAN SENTIASA INGIN MEMPELAJARI KELAINAN SETIAP KAUM YANG ADA DALAM NEGARA INI.

http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=28012:soi-lek-jahil-tidak-hargai-masyarakat-islam&catid=1:utama&Itemid=50

BETULLAH TU..KAN BARU-BARU NI KARPAL ADA SAMPAIKAN SATU PENGHARGAAN PADA PUAK JUAK PAS. PUNYALAH TINGGI TAHAP PENGHARGAAN TERSEBUT…SEHINGGAKAN TERMENGAH-MENGAH SI TUA NIK AJIS NAK MEMBALAS PENGHARGAAN YANG DISUMBANGKAN ITU.

AGAKNYA SI-NUAR NI TERLALU SERONOK DENGAN PENGHARGAAN YANG DITERIMA PAS TU SEHINGGA KELU LIDAHNYA TAK TERKATA APA …

WOI NUAR..ITU LU PUNYA BRO KARPAL KATA…

‘KONSEP NEGARA ISLAM ACUAN PAS YANG TELAH DILAKSANAKAN DI KELANTAN SELAMA 20 TAHUN ADALAH SALAH.’

HUHUHUH..BUKAN KE KENYATAAN TU LAGI KRITIS DARI KENYATAAN CHUA SOI LEK..KENAPA KAU TAK BIDAS KARPAL CUKUP-CUKUP…WAHAI NUAR OIII…!!

OOO..KAU NI JENIS DOUBLE STANDARD ATAU SEBENARNYA KAU TAKUT…NANTI BRO BERSUARA BERSUARA LAGI “DEI KICI PATUT BERTAUBAT”…KAH..KAH..KAH…HABISLAH KAU..!!

WELL..JIKA KITA IMBAU KEMBALI KENYATAAN CHUA SOI LEK PADA 6 OGOS LALU…

SEBENARNYA KENYATAAN CHUA SOI LEK NI ADA BANYAK BENARNYA DAN CAKAPNYA PULA BERLAPIK…

CHUA SOI LEK HANYA BERKATA PIHAKNYA MENYUARAKAN PANDANGAN ITU KERANA MAHU MASYARAKAT BERFIKIR DAN TIDAK SEMESTINYA DENGAN MENGGUNAKAN ISU AGAMA, SESUATU NEGARA ITU BOLEH MAJU.

MUNGKIN CHUA SOI LEK BERMADSUD ..JANGANLAH DIGUNA ISU AGAMA UNTUK KEPENTINGAN POLITIK DAN MUNGKIN DIA MENYARAN AGAR UMNO JANGAN TERIKUT-IKUT PERANGAI PAS.

DIA JUGA MUNGKIN BERMADSUD MENASIHATKAN...KHASNYA PAS DAN AMNYA UMNO SUPAYA LEBIH IKHLAS DALAM BERAGAMA…JANGAN GUNA ISU AGAMA

1.  HANYA BAGI KEPENTINGAN MENGUKUHKAN PARTI…
2.  HANYA BAGI MENDAPAT PERHATIAN RAKYAT…
3.  DAN HANYA BAGI MENGUKUHKAN KEDUDUKAN MASING-MASING.

PENDAPAT PENULIS, APA YANG DIPERKATAKAN OLEH CHUA SOI LEK BANYAK BETULNYA. CUBA KITA FIKIR SEJENAK, JIKA HANYA ASHIK SIBOK MEMAINKAN, MEMANASKAN DAN MENANGKIS ISU-ISU AGAMA YANG DICAMPUR-BAULKAN DENGAN POLIMIK POLITIK SEMPIT AJE, SAMPAI BILA PUN NEGARA TAK AKAN BERGERAK MAJU.

TAPI YANG PALING CANTIK, JIKA TIDAK TERSILAP CETAK ATAU PUN TAK TERSASUL CHUA SOI LEK JUGA KELIHATAN MENGIKHTIRAF KERAJAAN BN ADALAH KERAJAAN NEGARA ISLAM DISAMPING TIDAK MENAFIKAN MALAYSIA NI SEMEMANGNYA MENGAMALKAN PEMERINTAHAN BERSEDEHANA SEHINGGA LEBIH MAJU DARI NEGARA ISLAM LAIN.

TAK PERCAYA CUBA BACA PETIKAN INI…FAHAMKAN AYAT ‘ADA NEGARA ISLAM LAIN’

Bagaimanapun, menurut Soi Lek kerajaan Barisan Nasional (BN) yang memerintah negara ini masih bersederhana dalam mentadbir negara ini.


Ada negara Islam lain yang keadaannya lebih mundur dari negara ini dan pendapatan penduduknya kurang.

JADI MANA ADA CHUA SOI LEK NI MENYENTUH ATAU MENGHENTAM AGAMA ISLAM ATAU KERAJAAN ISLAM..SELAIN ISU-ISU BERSANGKUTAN ISU AGAMA YANG SENGAJA…SUKA…GEMAR…DIGEMBAR-GEMBUR DAN DIPOLITIK-POLITIKKAN OLEH PIHAK YANG TERTENTU.

JUGA SIAPA DAPAT NAFIKAN MEMANG ADA NEGARA ISLAM LAIN YANG LEBIH MUNDUR DARI NEGARA ISLAM MALAYSIA…MEMANGLAH BANYAK..

WELL, MEREKA MUNDUR BUKAN KERANA ISLAM TAPI MEREKA MUNDUR KERANA TIDAK MEMBAWA KONSEP PEMERINTAHAN ISLAM YANG SEBENARNYA..IAITU ASHIK MEMBAWA ISU-ISU AGAMA UNTUK KEPENTINGAN PERIBADI DAN POLITIK SEMPIT ITU AJE. HMMM..TERINGATLAH PADA SEBUAH PARTAI PUAK JUAK HIJAU DI MALAYSIA NI..

TAPI YANG SERONOK NYA DIA ADA MENGHENYAK PAS LUMAT-LUMAT.

PANDANGAN PENULIS IANYA PALING BETUL SEKALI…TAK ADA YANG LEBIH BETUL…SEBENAR-BENARNYA BETUL….SAHIH BETUL…TERBETUL…100 PERCENT BETUL...BETUL TAHAP A1….IAITU..

CHUA SOI LEK BERKATA…

“JANGAN MENARUH HARAPAN TERLALU TINGGI BAHAWA NEGARA AKAN BEBAS DARIPADA RASUAH JIKA DITADBIR OLEH PEMIMPIN PAS,”

KAH..KAH..KAH…

BILA SOI LEK BIDAS PAS SEBEGITU MAKA DATANGLAH GENG SI-NUAR IAITU KHALIFUK LIM GUAN HENG MEMBANTU MEMBIDAS KENYATAAN SOI LEK.

WELL, SIAPA TAK KENAL SI-KHALIFUK NI..KALAU TAK KALENGTUNG NAK MENGAMPULAH MELAYULAH TU.

WOI-BODOH…SOI LEK TAK BIDAS PUN NEGARA ISLAM ATAU AGAMA ISLAM, MELAINKAN MEMBIDAS CARA PEMERINTAHAN PAS.

YANG LU PUNYA KARPAL KATA ‘KONSEP NEGARA ISLAM ACUAN PAS YANG TELAH DILAKSANAKAN DI KELANTAN SELAMA 20 TAHUN ADALAH SALAH.’ LU APA KOMEN WAHAI KHALIFUK...??

WAH..PANJANG JUGA PENULIS PUNYA KOMENTAR HARI NI..JADI MENGELAK KEBOSANAN PEMBACA PENULIS AKHIRI PENULISAN SETAKAT INI DULU..

TAPI SEBELUM TU NAK JUGA SAMPAIKAN SIKIT PESANAN UNTUK CHUA SOI LEK..

KEMAJUAN SESEBUAH NEGARA ITU PERLULAH DISEIMBANGI DENGAN KEMAJUAN KEROHANIAN RAKYATNYA. TAK GUNA KITA MAJU DAN KAYARAYA SEANDAINYA JIWA ANAK-ANAK BANGSA KITA KOSONG TAK ADA PENGISIAN LANGSUNG DALAM AGAMA.


DALAM ISLAM MENYERU KITA BERIBADAT SEBAIKNYA..TAPI DALAM MASA YANG SAMA MENGANJUR KITA MENGEJAR BAHAGIAN KITA DI DUNIA.

Sumber 1
Sumber 2

18 Comments:

Bingai @ Bangang said...

Dia kan belajar tak abis. Baca ayat pun sekerat-sekerat.

Ini antara kata dia dengan kata orang:
1. Orang kata anda air mani dalam dubur saiful dia kata mane ada koyak.
2. Orang ikut pintu depan dia ikut pintu belakang.

Ini antara kata dia sebelum dan sesudah.

Sebelum
"Saya tak akan cabar Ghafar Baba" Pemilihan UMNO
"Kalau tak buat kerja bukan Nuar" Kg Buah Pala

Sesudah:
"Saya terpaksa mengikut kehendak ahli." Sehari sebelum Pemilihan UMNO
"ZZZZZzzzzzzzzz" Bila Kg Buah Pala disondol bulldozer

hehehehe

Aku Yang Bingai
Artis: Benci Tapi Tak Boleh Lupa di Tendang Terajang

AbgTuah said...

HEHEHE...SETUJU DENGAN SAUDARA BINGAI@BANGANG

JEBAT said...

"KARPAL TAK MAHU NEGARA ISLAM..UMNOAPCOBARANGNAIK TEPUK TANGAN......SOI LEK MENGHINA ISLAM ...UMNOAPCOBARANGNAIK SOKONG...".

PENULISAN TUAH SEMAKIN HARI SEMAKIN JAHIL MURAKKAB.ITULAH KALAU BIARKAN DIRI JADI SEPERTI LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG.

CUBA TUAN HAMBA PERHATIKAN BETUL- BETUL UCAPAN SOI LEK YANG BERCAKAP ATAS DASAR SEBAGAI BELIAU ORANG BUKAN ISLAM.

Ciri-ciri itu termasuk kurang demokrasi kerana terlalu mementingkan agama; mereka mengadakan pilihan raya tetapi pemimpin Islam veteran menikmati kuasa mutlak; mengamalkan monarki mutlak; dan membuat dasar yang tidak setara dengan pembangunan global.

Beliau juga bagaimanapun memuji kepimpinan BN yang lebih mementingkan pembangunan negara berbanding kepentingan agama.

A) KURANG DEMOKRASI KERANA TERLALU MEMENTINGKAN AGAMA. Dalam Islam Agama lebih penting dari segala-galanya.Kalau tuan hamba menafikannya beerti tuan hamba menafikan apa yang diajar oleh Nabi Muhammad SAW.Adakah yang ini tuan hamba panggilkan nasihat dari SOI LEK.Kalau Tuan Hamba rasa ini sebagai nasihat Tuan Hamba lebih teruk dari lembu yang dicucuk hidung.. keh...keh...keh.

B) PUJIAN ORANG BUKAN ISLAM TERHADAP UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK KERANA MELETAKKAN AGAMA DIKASTA BAWAHAN BERBANDING PEMBANGUNAN.Adakah Tuan hamba rasakan pujian ini sebagai satu kebanggaan sehingga Tuan Hamba sanggub menukarkan ucapan penghinaan sebagai satu NASIHAT. Jika tuan berperasaan sebegitu, tuan hamba memang tak tumpah seperti seekor lembu yang dicucuk hidung.

KESIMPULAN DARI UCAPAN INI SOI LEK JELAS MEMBUKTIKAN BAHAWA PEMERINTAHAN UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK SELAMA INI DIIKTIRAF OLEH MCA DAN MIC KERANA UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK SANGGUB MENGADAI AGAMA DEMI KUASA.UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK YANG RUPANYA IKUT TELUNJUK ORANG BUKAN ISLAM.

TUAH ELOK BENARLAH BERKAWAN DENGAN BINGAI @ BANGANG (nama pun dah macam tu...keh..keh..keh ). Dua - dua sekali dah macam lem.... dung).

peribahasa malam ini<

JANGAN BIARKAN DIRI ANDA SEPERTI LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG DARI DULU ,KINI DAN SELAMANYA.

AbgTuah said...

Pas membuatkan UMNO jadi konservatif

ALOR SETAR 6 Ogos – Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek menyifatkan kecenderungan Pas untuk menggunakan agama dalam meraih sokongan rakyat telah memaksa UMNO untuk menggunakan cara yang sama bagi mengukuhkan kedudukan parti itu.

Beliau berkata, disebabkan itu, UMNO telah menjadi sebuah parti konservatif kerana bersaing dengan Pas untuk mendapatkan perhatian rakyat.

“Apabila UMNO dan Pas menggunakan agama untuk mengukuhkan kedudukan masing-masing kita boleh lihat ada beberapa polisi yang kurang berkesan dibuat oleh kerajaan.

“Disebabkan itu, negara ini terperangkap menjadi negara berpendapatan sederhana selama 10 tahun,” katanya ketika berucap pada Majlis Perhimpunan MCA Kedah di sini hari ini.

Bagaimanapun, menurut Soi Lek kerajaan Barisan Nasional (BN) yang memerintah negara ini masih bersederhana dalam mentadbir negara ini.

“Ada negara Islam lain yang keadaannya lebih mundur dari negara ini dan pendapatan penduduknya kurang.

“Kadar pengangguran di negara tersebut juga sangat tinggi berbanding negara kita,” katanya.
Tambah beliau, pihaknya menyuarakan pendangan itu kerana mahu masyarakat berfikir dan tidak semestinya dengan menggunakan isu agama, sesuatu negara itu boleh maju.

“Jangan menaruh harapan terlalu tinggi bahawa negara akan bebas daripada rasuah jika ditadbir oleh pemimpin Pas,” jelasnya.

diatas kenyataan soi lek yg sebenarnya wahai sahabat ku jebat..

dia lebih menghentam cara pemerintahan dan islam ala-ala pas

Unknown said...

Mereka suka baca sekerat-sekerat termasuklah ayat suci al-quran pun bagi tujuan politik.

Awanama said...

JEBAT KHAWARIJ BERKATA :
KESIMPULAN DARI UCAPAN INI SOI LEK JELAS MEMBUKTIKAN BAHAWA PEMERINTAHAN UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK SELAMA INI DIIKTIRAF OLEH MCA DAN MIC KERANA UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK SANGGUB MENGADAI AGAMA DEMI KUASA.UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK YANG RUPANYA IKUT TELUNJUK ORANG BUKAN ISLAM.

MY RESPONSE,

BAGAIMANA PULA DENGAN PENGGADAIAN AGAMA OLEH PAS ?

YG SANGGUP BERKETUAKAN ANWAR ALJUBURI WALIWATI YG SECARA TERANG MENOLAK HUDUD DAN MENGHALAKAN MURTAD. BOLEH TUAN JAWAB ?

PAKATAN RAKYAT MENFITNAH YG APCO ADA ELEMEN ISRAEL ZIONIS TETAPI BAGI SAYA KENAPA PAS DIAM APABILA KETUA PEMBANGKANG MENDAPAT POLITICAL FUND DARI YAHUDI ZIONIS. BOLEH TUAN JAWAB ? ENTAH2 DUIT YG PAKATAN GUNAKAN ADALAH HASIL JUALAN SENJATA YG MEMBUNUH UMAT ISLAM. NAUZUBILLAH.

KENAPA PAS TIDAK BERKERAS TERUTAMANYA APABILA PEMIMPIN DAP TERMASUL LIM GUAN ENG DAN KARPAL SINGH MENOLAK NEGARA ISLAM SECARA TERANGAN ?
SAYA RASA PENGHINAAN OLEH DAP TERHADAP ISLAM JAUH LEBIH DASHYAT DAR APA YG PEMIMPIN MCA BERKATA DLM ISU INI. INI DIKUATKAN LAGI OLEH PEMIMPIN PAS SEPERTI NIZAR YG MENYOKONG GAGASAN NEGARA ISLAM TIDAK WUJUD DLM PERJUANGAN PAKATAN RAKYAT.BOLEH TUAN EXPLAIN ?

SEBURUK2 UMNO YG DITUDUH KAFIR OLEH PAS MEREKA TIDAK PERNAH BERJUAL BELI KEDUDUKAN MELAYU MUSLIM DAN AGAMA ISLAM SEPERTI APA YG TERMAKTUB DLM PERLEMBAGAAN. SEBENARNYA PASLAH YG MENJADI PENGKHINAT KHAWARIJ YG MENOLAK GAGASAN ISLAM YG CUBA DIBAWA OLEH TUN MAHATHIR DAN TUN ABDULAH SELAMA INI.

BILA UMN0 AJAK BERDAMAI SIAPA YG MENOLAK ? ADAKAH INI PERJUANGAN YG BERLANDASKAN FIRMAN DAN HADIS YG MENOLAK PERPADUAN ANTARA MUSLIM.
HANYA MEREKA YG ADA MENTALITI KHAWARIJ YG AKAN TERUS MENOLAK PERPADUAN.

PAS FOR ALL MUSUH ISLAM.KHAWARIJ DULU,KINI DAN NAUZUBILLAH SELAMANYA.

AL-ZARQAWI

Awanama said...

TUAN JEBAT TOLONG BACA ARTICLE NI Dari unspinners.
Kuala Lumpur (March 18, 2010) – In the course of Parliamentary debate in Malaysia on March 17, 2010, inaccurate statements were made regarding APCO Worldwide and its role in Malaysia, as well as its work, past and present, in relationship to other governments.

In 2009, the Government of Malaysia retained APCO, an international strategic communications company with 29 offices throughout the world, to assist in evaluating its capabilities to communicate through new media. APCO was also asked to assist the Malaysian government by sharing recent developments in strategic communication undertaken by governments in Europe, North America and Africa.

APCO's work has included communication support for a broad range of reform initiatives undertaken by the government of Malaysia, especially in the areas of creating jobs, promoting education, and strengthening delivery of services to the people. APCO is honoured to be provided the opportunity to assist the government in this important work.

However, contrary to statements made in Malaysia's Parliament, 1Malaysia was conceived of by the Prime Minister Dato' Sri Najib Razak prior to the government of Malaysia retaining APCO.

APCO had no role of any kind in creating the 1Malaysia concept, which was fully formed, and made public, prior to APCO's engagement.

It is also incorrect that APCO represented the Government of Israel or Israeli Prime Minister Ehud Barak as has been alleged in Malaysia's Parliament.

At no time has APCO been involved with a public relations campaign relating to a "One-Israel" concept. The statement in Malaysia's Parliament that APCO was involved in such a campaign is false. APCO is proud of its work over the past 25 years providing strategic communication services to many governments, including the Government of Malaysia. APCO has also provided services to many of the world's leading companies and to international institutions such as the World Bank, United Nations, the European Commission and ASEAN, among others.

About APCO Worldwide

Founded in 1984, APCO Worldwide is an award-winning, independently owned global communication consultancy with offices in major cities throughout Asia, the Americas, Europe, the Middle East and Africa. Its employees include people from more than 40 nationalities representing people of all of the world's major regions and faiths.

Headquartered in Washington, D.C., APCO clients include corporations and governments; industry associations and nonprofit organisations; and seven of the top 10 companies on Fortune's Global 500.

APCO offers services related to business and finance; media, public opinion and society; and government and public policy. For more information, please visit www.apcoworldwide.com or contact malaysia@apcoworldwide.com or B. Jay Cooper at APCO in Washington, D.C. at +1 202 778 1000.

FROM AL-ZARQAWI

Awanama said...

si nuar ni kan ke kaki temberang. dia ni bak kata YB Zul Kulim, yang si nuar dah arah semua dalam PR supaya temberang apa saja asalkan dia dapat kelentong rakyat supaya benci kerajaan dan menyokong dia. dengan ini dia boleh jadi PM dan terus meliwat

PAPA GOMO said...

sama je bro. CINA ni makin lama makin kurang ajar. elok kena ajar depa ni apa itu tanah melayu. jangan biarkan ianya menjahanamkan orang Islam yang ada. kita kena bersatu. kita juga patut tentang pemimpin BABI dan BARUA Babi kaum poendatang ni.

Ular Menyusur Akar said...

Hei, Tuah? Kenapa tak dengar nasihat Jebat? Soh Lek dengan Karpal serupa. Tenggok, Jebat bersetuju dengan kenyataan Soh Lek; "Ciri-ciri itu termasuk kurang demokrasi kerana terlalu mementingkan agama; mereka mengadakan pilihan raya tetapi pemimpin Islam veteran menikmati kuasa mutlak; mengamalkan monarki mutlak; dan membuat dasar yang tidak setara dengan pembangunan global."

agbr47: Tuah dan Jebat perlu di hapuskan dari muka bumi ini.

Awanama said...

ABGR47..KAU GILER KE APA..?

Awanama said...

hei abrg47..kalau kau dah sasau join aje dengan JEBAT...

Awanama said...

woi mat abdul ghani mihat..

kau faham selok-belok politik ke tidak..kalau tak faham duduk kampung tanam kangkung..usah menyibok

Awanama said...

kau faham apa itu politik DESEPSI dan PERSEPSI atau tidak..kalau masih tak faham tutup aje blog bodoh kau tu org tua oii..

Oooo kau meneje kilang ..patut tak faham..

Bingai@Bangang..tolong ajarkan orang tua ni..

Awanama said...

AGBR47 - Kau faham ke tidak politik PERSEPSI dan DESEPSI pakatan tak..

Yg kau nak jadi nasi tambah lak ape hal...

Kau tahu si JEBAT tu sapa..kalau tak kenal tak payah nak jadi hero Agama lak..

Ramai askar upahan pakatan haram dihantar khas ke blog Tuah ni untuk membuat DESEPSI dan menumbulkan PERSEPSI..

Kau nak suruh tuan blog ni ikut tindak tanduk mereka..

Dah faham ke belum wahai bodoh.

kalau tak faham terjun masuk longkang..join dengan politik longkang JEBAT dan Lord Ried keparat jadi ahlil Karat.

AbgTuah said...

SALAM..SEMUA

KEPADA AGBR47..KENAPA MARAH-MARAH..

TO ANON-ANON SABAR OK..JANGAN KUTUK SANGAT AGBR47

TO BE FAIR..CUBA ABG ABGR47 CARI STATEMENT YG JEBAT PASTEKAN NI.

"Ciri-ciri itu termasuk kurang demokrasi kerana terlalu mementingkan agama; mereka mengadakan pilihan raya tetapi pemimpin Islam veteran menikmati kuasa mutlak; mengamalkan monarki mutlak; dan membuat dasar yang tidak setara dengan pembangunan global."

BERITA MANA YG PUBLISH STATEMENT CHUA SOI LEK SEBEGITU.

LAIN KALI USAH MELOMPAT CEPAT SANGAT. TUAH SETUJU DENGAN PENDAPAT ANON TU...POLITIK JEBAT NI PENUH DESEPSI DAN PERSEPSI.

OH YA...LAGI SATU..JANGAN MAIN HAPUS-HAPUS AJE..SEDAR SIKIT NEGARA INI ADA UNDANG-UNDANG...ZAMAN-ZAMAN KERIS MELAKA TU DAH LAMA JADI SEJARAH.

Ular Menyusur Akar said...

Eyek, ramai panglima engkau Tuah. Tak mampu aku menepisnya. Celaka punye Jebat. Langsung kau tak tolong aku.
Soh Lek bekas menteri yang rosak akhlak sekarang pula timbulkan isu Islam yang maha tinggi. Sebelum ini dia menimbulkan isu kalimah Allah sehingga mendapat teguran dari TPM.
Kalau benar menurut Jebat bahawa Soh Lek menyatakan Ciri-ciri itu termasuk kurang demokrasi kerana "mengamalkan monarki mutlak", ini juga membuktikan Soh Lek juga sama sikap biadap dia dengan pembangkang yang lain anti Raja-Raja Melayu.
Walau bagaimana pun pendirian aku pada Soh Lek banyak aku nyatakan pada blog-blog yang lain.

Oleh sebab Jebat dah belot dan tak tolong aku, "Hidup Tuah".

Yang marah-marah tu, maaflah bang, saya belum ada blog. Tumpang-tumpang blog orang. Blog Tuah ni boleh tahan juga. Ramai kiri dan kanan.

agbr47: Dah banyak aku tulis. Tak pernah pun kau komen.

AbgTuah said...

SALAM..

KEPADA ANON-ANON YANG MEMBANTU TUAH UCAPKAN TERIMA KASIH.

WALAU PUN BEGITU, SEELOK-ELOKNYA KITA GUNAKALAH BAHASA YANG LEBIH MOLEK KETIKA MENGULAS KOMEN, WALAU PUN DENGAN PAKATAN ROSAK.

TUAH SEDAYA UPAYA NAK JADIKAN BLOG INI SEDEMOKRATIK YANG MUNGKIN. TUAH SUKA RAMAI MASUK KOMEN..TAK KIRA MEREKA PEMBANGKANG ATAU UMNO. SEMUA ADA HAK MENYUARAKAN PENDAPAT MEREKA MASING-MASING.

SETIAP KOMEN DI SINI AMAT TUAH HARGAI DAN APA YANG PALING MENYERONOK BAGI SEORANG PEMBLOGGER SEPERTI TUAH IALAH MEMBACA KOMEN-KOMEN DARI PENGUNJUNG.

TUAH JUGA MENGANGGAP SEMUA YANG MASUK KOMEN DISINI SEBAGAI CUSTOMER TUAH DAN PERCAYA PADA KONSEP CUSTOMER ALWAYS RIGHT. DENGAN ADANYA KOMEN PRO DAN KONTRA MAKA DAPATLAH KITA MENAMBAH ILMU DAN MELUASKAN PANDANGAN.

SEMPENA KEDATANGAN RAMADHAN YANG MULIA INI, KALAU ADA TUAH TERKASAR SEDIKIT-SEBANYAK SANA-SINI TU, TUAH MOHON BERBANYAK AMPUN DAN MAAF PADA SEMUA TERUTAMA PADA PEMBANGKANG...BIASALAH KAN..!!

JADI DIHARAP ANON JUGA FAHAM OK.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online