Selasa, 29 September 2009

KISAH BURUNG-BURUNG UNTA PULA.


GAMBAR MAKNUSIA YANG MENIRU PERANGAI HAIWAN...
DIBERITAKAN BEBERAPA HARI LALU DATUK SERI DR. ZAMBRY ABD. KADIR PELIK DENGAN SIKAP PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG TIDAK HENTI-HENTI MEMBUAT KENYATAAN MENAFIKAN MEREKA TERLIBAT DENGAN BEBERAPA TINDAKAN PROVOKATIF TERMASUK PERBUATAN MENCONTENG DAN MENYIMBAH CAT PADA GAMBAR MENTERI BESAR ITU BARU-BARU INI.

MENURUT BELIAU APA YANG BERLAKU MENUNJUKKAN ADA YANG TAK KENA DENGAN MEMBABITKAN PEMIMPIN-PEMIMPIN PEMBANGKANG TERSEBUT.

''SAYA TIDAK TAHU MENGAPA MEREKA (PEMIMPIN PEMBANGKANG) BERIA-IA MEMBUAT PENAFIAN DEMI PENAFIAN MENGATAKAN MEREKA TIDAK MELAKUKANNYA.

''SAYA TIDAK PERNAH TUDUH SESIAPA. TETAPI AGAK PELIK JUGA PADA MASA MEREKA BUAT PENAFIAN, WAJAH SAYA DISIMBAH CAT," KATANYA KEPADA PEMBERITA SEMASA MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI UMNO BAHAGIAN PARIT.

SAMBIL MENYIFATKAN SIKAP PEMBANGKANG UMPAMA BURUNG UNTA YANG BERUSAHA MENYOROKKAN MUKANYA TETAPI TIDAK SEDAR BAHAGIAN BELAKANG TETAP BOLEH DILIHAT, KATA ZAMBRY, BELIAU KESAL JIKA TANGGAPAN ITU BENAR-BENAR BERLAKU.

''ISUNYA BUKAN SEKADAR CONTENG ATAU SIMBAH CAT, ADA KETUA BAHAGIAN (UMNO) MEMAKLUMKAN PADA SAYA, KAIN-KAIN RENTANG YANG DIPASANG UNTUK MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN DAN HARI RAYA AIDILFITRI TELAH DITARIK.

''SEPERTI ADA PASUKAN KHAS YANG DIPERTANGGUNGJAWABKAN UNTUK MELAKUKAN KERJA-KERJA INI. HARI INI KITA PASANG, ESOK HILANG," JELAS BELIAU LAGI.

5 Comments:

AnTi AljUbuRi said...

Simbah cat?? sabotaj??? Memang itu kerja umno !!!

Dululah... tapi sekarang puak puak biol itu sudah mengikut idola mereka si al juburi jadi tukang bangkang!!

Ada baiknya Tun M tendang dipeliwat bersiri itu, kerana puak biol dah tinggalkan umno, tetapi mereka masih meneruskan tabiat luar tabiie mereka itu !!

Tak payahlah nak nafikan .. walapun aku bukan ahli umno, tapi sempat jugalah ber'jemaah' dengan mereka beberapa tahun selepas diterajang oleh Tun M ... 'politik' mereka memang kotor kerana pemimpin mereka lebih jijik dan kotor!!!

ISAC said...

Apa nak buat Anti.....

Sebahagian rakyaat sukakan beliau...

Itulah keburukan Demokrasi...."Siapa kuat, dialah kudrat".

Macam engkau juga dulu....Percaya kat DSAI bulat2.....

Macam tu juga lah dengan kebanyakkan rakyaat sekarang....

Fitnah/persepsi dipercayai dan lebih dipegang daripada "Al-Quran & Al-Sunnah".

Dunia dah nak terbalik....

Unknown said...

SLM BRO..ALA BIASAK LA BROO PUAK PAKATAN BRENGSEK DH BIASE MAIN CAMPAK BATU SEMUNYIK DLM SLUAR. BIARKAN..BIARKAN..NANTI LAMA KELAMAAN DIORANG GERENTI X PRASAN BILA DIORANG MAIN CAMPAK SEMBARANGAN, TERCAMPAK DGN TELOW2 SENDRI! KEHKEHKEH

kuntakinte said...

as'kum, memang perangai puak2 pengkhianat ni haramjadah...sakit hati diorang tengok bukan muka Ni A Jar haramjadah yng jadi MB.

bukan satu...samapai merata tempat sepanduk dan billboard kena simbah cat..memang perangai celake.

Ada hati nak jadi pemerintah, perangai macam setan.

Awanama said...

salam

pada piliharaya tahun lepas 52% rakyat perak sokong PR.

kajian merdeka center sekarang menunjukkan 78% rakyat perak mahukan pilihanraya.

dah keadaan macam tu kena terima lah nak kena simbah cat ke, kena ludah ke...

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online