Ahad, 10 Mei 2009

UTHAYA KAH HERO SEBENAR.?Uthaya diberi sambutan seorang hero

Pemimpin Hindraf, P Uthayakumar pulang ke rumah ibunya di kampung halamannya diberi sambutan seorang hero oleh para penyokongnya.

Peguam berusia 47 tahun itu bertolak pulang dari Kamunting ke Seremban - perjalanan selama enam jam - dalam konvoi 100 buah kereta dan motosikal.

Dalam perjalanan pulang itu, Uthayakumar berhenti di beberapa tempat - antaranya Rawang, Sungai Buloh dan plaza tol Labu - untuk bertemu para penyokongnya yang datang untuk menyambut kepulangannya. - malaysiakini

PENULIS HAIRAN DENGAN SIKAP MASYARAKAT DI MALAYSIA. ORANG YANG SEPATUTNYA DI BERI PUJIAN SEBAGAI WIRA ATAU HERO DI LUPAKAN.

PADA PANDANGAN PENULIS PIHAK POLISLAH YANG SEPAPTUTNYA MENERIMA PUJIAN KERANA TELAH BERTUNGKUS LUMUS MENGHALANG DAN MENCEGAH PERGERAKAN HARAM HINDRAF.

MACAMANA KITA BOLEH LUPA PADA ANGGOTA POLIS YANG TERCEDERA SEHINGGA ADA YANG PECAH KEPALA SEMASA MENGHADAPI DEMONSTRASI PENYOKONG HINDRAF TIDAK LAMA DAHULU.

BUKANKAH ANGGOTA POLIS TERSEBUT YANG SEPATUTNYA KITA ANGGAP SEBAGAI WIRA KERANA MEMPERTAHANKAN KETENTERAMAN AWAM TANPA MENGIRA KESELAMATAN DIRI SENDIRI ..!!

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online