Ahad, 17 Mei 2009

MENDESAK MAKNANYA TERDESAK..

KEMELUT PERAK: HUSAM JUMPA KU LI

NAIB PRESIDEN PAS, DATUK HUSAM MUSA MENGAMBIL INISIATIF UNTUK MENGADAKAN PERTEMUAN DENGAN BEKAS MENTERI KEWANGAN, TENGKU RAZALEIGH HAMZAH DAN PARTI KOMPONEN BN UNTUK MENASIHATKAN PERDANA MENTERI, DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK SUPAYA MEMBUBARKAN DEWAN UNDANGAN NEGERI (DUN) PERAK.

"KITA MESTI BERSAMA UNTUK MENUBUHKAN SATU BARISAN UNTUK MENDESAK PEMBUBARAN DUN PERAK," KATANYA. - malaysiakini.com

- ISHH..ISHHH..ISHHH..SAMPAI KESITU SEKALI USAHA UNTUK MEMBUBARKAN DUN.. TAK MALU KE..NAMPAK SANGAT TERDESAK PUAK JUAK NI…

BUKANKAH MEREKA YANG MENDESAK ITU ADALAH DARI GOLONGAN YANG AMAT TERDESAK..SEHINGGA TAK FAHAM-FAHAM BAHAWA KUASA UNTUK MEMBUBARAN DUN ADALAH TERLETAK DIATAS KUASA SULTAN. TARAK BACA BETUL..

LAGI PUN APAKAH KEWAJARAN MEMBUBARKAN DUN SEKIRANYA KEPUTUSAN KEPADA YANG MENANG HANYA AKAN BERMAJORITI TIPIS SEPERTI KEADAAN SEKARANG….KEPUTUSAN YANG BOLEH DIJANGKA 31 : 28 ATAU 30 : 29…ISHH TAK BELAJAR MATHEMATIK KEBANGKALIAN KE PUAK JUAK NI.. ?

RELAK LAH BEB..USAH KELAMKABUT SANGAT..!! BUAT USUL TIDAK PERCAYA DULU THEN BARU DECIDE SAMA ADA PERLU DUN DIBUBARKAN…BUKAN KAH ELOK YANG DAHULU DIDULUKAN..HEHEHE..

KELIHATAN SEBENARNYA PAKATAN RAKYAT BETUL-BETUL..KETAKUTAN…RUNSING..RISAU AKAN KEHILANGAN KUASA SEKIRANYA UNDI TIDAK PERCAYA KEATAS NIJAR BERJAYA DI USULKAN. OLEH ITU MEREKA SANGGUP MELAKUKAN APA SAHAJA UNTUK TERUS BERKUASA ATAU MENGHALANG BN DARI TERUS BERKUASA.

CARA MEREKA UNTUK MENUTUP WAJAH MEREKA YANG PUCAT..GELISAH KERANA KETAKUTAN TERSEBUT ADALAH DENGAN MEMBUAT SPIN DENGAN HASRAT MENGALIHKAN PANDANGAN UMUM MENGATAKAN BN PULA YANG TAKUT..ISHHH…TAKTIK-TAKTIK…KAH..KAH..KAH..

BN SEBENARNYA TIDAKLAH TAKUT..TIDAK PULA GENTAR..CUMA BN NI TERDIRI DARI MEREKA YANG BIJAK DAN BERFIKIRAN WAJAR DEMI MEMPERTAHANKAN HAK..NAK SURUH BN LEPAS GITU SAHAJA KE…HAHAHA..SAMPAIKAN PADA NUAR, NIJAR AND THE GANG KEMPUNANLAH NAMPAKNYA..!!

BACA JUGA YANGGAMBI MENGULAS ARTIKEL SEORANG BLOGGER PRO PEMBANGKANG YANG DALAM KETAKUTAN;

http://yanggambi.blogspot.com/2009/05/pemimpin-umno-takut-ada-pilihan-raya.html

JUGA KISAH AL HUSAM DI;

http://jeffrydamien09.blogspot.com/2009/05/anwar-to-husam-if-you-fail.html

6 Comments:

HASMAWI said...

TIDAK MAHU BUBAR DUN TIDAK SEMESTINYA TAKUT TERUTAMANYA BAGI BN YANG ADA BYK PILIHAN UTUK MENYELESAIKAN KEMELUT DI PERAK YANG SEBENARNYA MASIH LAGI BOLEH MENGIKUT PERLEMBAGAAN YANG DIBENERKAN, SEPERTI UNDI TAK PERCAYA DIDALAM DEWAN. AKU RASA BAGI BN UTK BUBAR DUN MEREKA TELAH MEMIKIRKAN KEPUTUSAN YANG TIDAK PASTI LAGI YANG MUNGKIN KEPUTUSANNYA LEBIH KURANG50-50 KEPADA DUA2 PIHAK (PR OR BN ). TAPI DLM MASA SAMA DUIT DAHBANYAK HABIH, MASA DAH BYK TERBUANG & AKHIRNYA LEPAS PRU PERAK DIADAKAN SEMULA KEPUTUSAN SEPERTI DIATAS & KEDUA2 PIHAK MASIH LAGI BERTELEGAH TERUTAMYA PR LAH DGN SERIBU SATU ALASAN YANG APAPUN KEPUTUSAN SEMESTINYA PERLU MEMIHAK KEPADA MEREKA. AKHIRNYA PERAK TAK USDAH2 MACAM NI. PR SEBENARNYA TAK KISAH SGT PASAL PERAK NI TAPI DEPA BUAT NI HANYA NAK MEMASTIKAN MOMENTUM KEMENANGAN MEREKA DLM PRU 12 DI SELURUH NEGARA BERTERUSAN WALAUPUN KRISIS DIPERAK NI TETAP BERTERUSAN HIGGA PRU 13.

KENAPA SELALU MENYURUH BN MENASIHATI SULTAN UTK BUBAR DUN, TETAPI TIDAK PULAK PR YANG MENASIHATI SULTAN SUPAYA BUAT JE UNDI TAK PERCAYA DLM DEWAN.

TAPI UTK PR SUGGEST UNDI TAK PERCAYA DLM DEWAN KELIHATAN MUSTAHIL, KERANA MEREKA TAHU KEMUNGKINA YANG BOLEH MEMBERI KEPUTUSAN KEPADA MEREKA DLM MEMERINTAH PERAK HANYA LAH BUBAR DUN & PRU NEGERI SEMULA. JIKA MELALUI MAHKAMAH PUN PR HANYA MUNGKIN MENANG SEBAGAI MB YANG SAH TAPI BILA BAWAK KAT DUN UNDI TAK PERCAYA MB NIZAR YANG SAH INI BOLEH DITURUN KAN BILA2 MASA OLEH BN KERANA MEREKA ADA MAJORITI.

PERCAYALAH RAKYAT PERAK, SEMUA INI HANYA PERMAINAN PR UTK MEMASTIKAN MOMENTUM KEMENANGAN MEREKA DLM PRU 12 BERTERUSAN YHINGGA PRU 13 NANTI TANPA MEMIKIRKAN APA YANG BERLAKU KEPADA RAKYAT PERAK SEKARANG NI.

KEPADA PENGUNDI BUKIT GANTANG, SEJAK YB NIZAR DAH BERJAYA JADI AHLI PARLIMEN BUKIT GANTANG DAH BERAPA KALI BELIAU TURUN KESITU & MENGAMBIL TAHU MASALAH MASYARAKAT & CUBA MENYELESAIKANNYA...??? RASANYA KALAU TURUN PUN TAK LAIN TAK BUKAN BANYAK BERCERITA TENTANG KEMELUT DIPERAK NI YANG TAK SUDAH2. SO, APA YANG RAKYAT DAPAT....DEPA WAKIL RAKYAT TERMASUK DARI BN TETAP DPT GAJI BERIBU - RIBU SETIAP BULAN. TAPI SEMUA PERANCANYAN UTK RAKYAT TAK DPT DILAKSANANKAN DGN LANCAR.

SABARLAH NANTI PRU 13 PANGKAH & FIKIR BETUL2, TAPI RASANYA DAP TETAP AKAN MEMEGANG KERUSI TERBYAK KAT PERAK PERCAYALAH... KERANA MELAYU DAH BERPECAH.

Unknown said...

HUSAM NK JAGA MUKA BRO. SEBELUM MUKTAMAR AKAN DTG DIA NAK BUAT POLITIK CHEAP SALE SB DIA RISAU ORG DLM PAS DAH TAU SAPE DIA YG SEBENARNYA. HARI TU DIA SIBOK PSL UMNO JOHOR LA NI X SEMENA2 NYIBOK KAT PERAK PULAK. NAK CARI PENGARUH YG DAH TERHAKIS TU BRO HUHUHUhttp://jeffrydamien09.blogspot.com/2009/05/anwar-to-husam-if-you-fail.html

Awanama said...

APAKAH KAITAN KU LI DGN ISU PERLEMBAGAAN DI PERAK?? KU LI MUNGKIN BOLEH MEMBERI PENDAPAT TAPI BELUM TENTU PM HENDAK DENGAR APA DIA CAKAP...HUSAM MENGHARAP APA SEBENARNYA DARI KU LI? ADAKAH HUSAM NAK TONJOLKAN DIRI DIA SEBAGAI SALAH SORANG PAHLAWAN KERANA PEMILIHAN PEMIMPIN PAS SEMAKIN DEKAT

Mohammad Roslan said...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
kuntakinte said...

salam, phuiiii puak haram jadah... yeop!!!! kalau bubar DUN buat pilihanraya BN menang besor korang puak haram jadah akan tuduh SPR tak adil phuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Mahkamah pun korang lanyak sebab tak berpihak pada korang, bila berpihak mahkamah Adil phuiiiiiiiiiiiiiiiiiii

KALAU JANTAN BERADAP LE DALAM DEWAN DUN SAMA - SAMA MENGUNDI SIAPA YANG PATUT DIPILIH JADI MENTERI BESOR YEOP!!!!!! JANGAN NAK BERPOLITIK BEBUDAK TIGA SUKU YEOP!!!!!, WAKIL-WAKIL RAKYAT FAHAM TAK APA MAKNA NAMA JAWATAN WAKIL RAKYAT!!!!TEMAN ULANG KALAU TAK FAHAM PERGI MASUK SEKOLAH BALIK YEOP W A K I L R A K Y A T!!!!!! PHUIIIIIII

Tai said...

ha encik tuah, biasalah. Depa kankah dah terkenal dengan kemeruk/gila kuasa. mabuk kuasa pun, dia jugak encik.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online