Rabu, 29 April 2009

YANG MANIS TU GULA-GULA YANG PAHIT TU UBAT..!!

SALAM PEMBACA YANG DIHORMATI..

HMM..HARI NI SIBOK SIKIT NAK MENULIS..

TAPI BAGI TIDAK MENGHAMPAKAN PEMINAT BLOG TUAH..DIPAKSA JUGA JARI-JEMARI NI MENAIP WALAU PUN DI DALAM KESIBUKAN DAN SEDIKIT KELETIHAN.

HMM..KISAH APA YANG NAK DIPAPARKAN HARI NI...

AHAA..ADA SATU KISAH BERKAITAN 'MI CELUP' DI DALAM PAS. DENGAR KISAHNYA NIK AJIS YANG SEDANG MELAKSANAKAN IBADAT UMRAH ADA MENALIPON PUTERANYA NIK ABDUH. KABARNYA NIK AJIS MENASIHATI PUTERANYA BERKAITAN ARTIKEL DI BLOG NIK ABDUH.

TUAN GURU NIK AJIS..SEPATUTNYA BERBANGGA DENGAN KEBERANIAN DAN SIFAT TELUS DAN MULIA NIK ABDUH MENDEDAHKAN KEPINCANGAN DIDALAM PAS. BUKAN SENANG NAK MENCARI SEORANG PEMUDA YANG BERANI MENEGUR DAN BERHADAPAN DENGAN AYAHANDANYA SENDIRI DAN KESELURUHAN AHLI PAS YANG PRO ANUAR.

PANDANGAN PENULIS NIK ABDUH NI SEORANG YANG TEGAS..BELIAU TIDAK SANGGUP MELIHAT ROSAKNYA PAS DIKERJAKAN OLEH BEBERAPA TANGAN YANG HATI MEREKA LEBIH KEARAH DUNIAWI. BELIAU TIDAK SUKA SESUATU YANG TIDAK SEJAJAR DENGAN PENGAJARAN ISLAM DIBENARKAN DIDALAM PARTI KESAYANGANNYA. ITU JELAS BELIAU SEBUT AKAN MENJADI MUSUHNYA...

PENULIS DAPAT MERASA NIK ABDUH AMAT SAYANG KEPADA PAS, AMAT PERIHATIN PADA PERPADUAN UMAT ISLAM DAN KELANGSUNGAN SURVIVAL BANGSANYA...BEGITU JUGA KESEMUA AHLI PAS YANG PRO KERAJAAN CAMPURAN.

TUAN GURU DAN AHLI PAS PERLU INGAT..TIDAK BOLEH DIGUNAKAN ALASAN BERSEPAKAT DENGAN DAP KERANA KONONNYA DAP KELIHATAN AMAT ADIL, AMAT TELUS DAN TIDAK PERNAH KORUP. KONONNYA JUGA TUAN GURU TAK SUKA KEPADA UMNO KERANA UMNO TERTUDUH TIDAK ISLAMIK..TIDAK ADIL DAN MENGAMALKAN KORUPSI.

BEGINILAH TUAN GURU DAN SEKELIAN AHLI PAS. AMBIL CONTOH KERAJAAN AMERIKA DAN SINGAPURA. KEDUA-DUA CONTOH TERSEBUT DIAKUI MEMPUNYAI KERAJAAN YANG AMAT TERPUJI DENGAN PENTABIRAN YANG AMAT ADIL DAN JAUH DARI KORUPSI. MADSUD PENULIS BEGINI, SEKIRANYA DIBERIKAN PILIHAN BERKERJASAMA ANTARA UMNO DAN PAP ATAU KERAJAAN AMERIKA YANG MANAKAH PILIHAN TUAN GURU DAN AHLI PAS ? WAHHH..RASA-RASANYA TENTU TUAN GURU DAN AHLI PAS AKAN MENOLAK UMNO...BUKAN BEGITU KAH..?

WAHAI TUAN GURU DAN AHLI PAS SEKELIAN, YANG MANA SATU PILIHAN PAS...? HAAA..HAAA..HAA...!!! KALAU TAHU TAK APA...!!

OH YA..PENULIS TERSILAP...DAP TAK PERNAH JAHAT, WAJAH MEREKA KESEMUANYA AMAT MENAWAN, MULUT MEREKA TERAMATLAH MANIS...HATI MEREKA TERAMATLAH BAIK...DAN SEKARANG DAH ADA DIKALANGAN MEREKA YANG BOLEH MENYEBUT AYAT SUCI DAN BERTAKBIR....BETUL KE..?

KERANA SIFAT TERSEBUTKAH SEHINGGA TUAN GURU DAN AHLI PAS TERTAWAN..TERPIKAT..TERKULAI..DAN KINI TERIKAT.

ADUHH..ADUHHH...ADUHHHHHH...!!!...INGATLAH YANG MANIS TU TAK SELALUNYA BAIK..YANG MANIS TU KERAP MENYEBABKAN PENYAKIT KENCING MANIS...!!

YANG PAHIT TU TAK SELALUNYA TAK ELOK..AKAR-AKAR KAYU YANG PAHIT PAYAU TU KEKANDANG MENJADI UBAT YANG MUJARAB..

SEMUGA ALLAH TA ALA AKAN MEMBUKAKAH HATI TUAN GURU DAN AHLI PAS AGAR DAPAT MELIHAT..BAHAWA UMNO YANG ISLAM INILAH SAUDARA PAS BUKANNYA DAP..

SEBUSUK BUSUK DAGING..DICUCI DI ASAMKAN DIGARAMKAN DIMAMAH-MAMAH DITELAN JUA...

P/S. IKUTI JUGA BERITA TERGEMPAR..

http://empayar-malaya.blogspot.com/2009/04/tergempar-virus-h1n1-selsema-babi-sudah.html

1 Comment:

Tok Pambu said...

Tak guna pun pencacai2 UMNO ni buat bising. UMNO akan tetap tumbang pada PRU13 nanti.

Sekarang sudah nampak nyata pemimpin UMNO cuba ambil hati kaum bukan melayu - seperti lupuskan DEB dan undang2 bagi bukan islam yang memeluk agama islam.

Kami bukan bodoh dengan mudah termakan 'umpan murahan' UMNO ini. Sebaliknya ianya sudah menimbul kan kemarahan dari kaum melayu/islam pula terhadap UMNO.

Kesian UMNO, nampak nya apa yang dibuat jadi serba tak kena.

Sebenarnya UMNO sudah TIDAK boleh berbuat apa2 untuk kembalikan sokongan kaum cina dan india terhadap UMNO.

Di nasihatkan kepada pencacai2 UMNO supaya jangan buang masa untuk kutuk Pakatan Rakyat. Tumpukan masa untuk perbaiki kerosakan dalam UMNO.

YB TS Muhyiddin Yassin TPM telah memberi amaran bahawa UMNO cuma ada masa dua tahun sahaja untuk di pulihkan.

Malangnya UMNO nampak bertambah parah di buat oleh pencacai2 blogers ini.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online