Khamis, 30 April 2009

TIADA ASAS PERTIKAIKAN SIDANG DUN.

Pembangkang tiada asas pertikai sidang DUN

PAKATAN PEMBANGKANG TIDAK MEMPUNYAI ASAS UNTUK MEMPERTIKAIKAN SIDANG DEWAN UNDANGAN NEGERI (DUN) YANG AKAN DIADAKAN PADA 7 MEI INI KERANA IA TELAH MENDAPAT PERKENAN SULTAN PERAK.

BEKAS MENTERI BESAR, DATUK SERI MOHD. TAJOL ROSLI GHAZALI BERKATA, TINDAKAN MEMPERTIKAIKAN KEPUTUSAN SULTAN YANG BERSETUJU DENGAN TARIKH TERSEBUT JELAS MENUNJUKKAN MEREKA SENGAJA MAHU MENGELIRUKAN RAKYAT. – UTUSAN

ADA-ADA AJE PIHAK NI. SEMUA YANG TIDAK MENYEBELAHI MEREKA AKAN DIPERTIKAIKAN..DIBANGKANG. MEREKA SEOLAH DAH HILANG KEWARASAN DAN PERTIMBANGAN. PERKENAN SULTAN, UNDANG-UNDANG TUBUH NEGERI, KEPUTUSAN MAHKAMAH…SEMUA SALAH..YANG BETUL HANYA MEREKA.

WAHAI RAKYAT MALAYSIA LIHATLAH GELAGAT MEREKA, DARI PEMIMPIN SEHINGGALAH KEPERCACAI PANDAI MENGUNAKAN TAKTIK MEMUTAR-BELIT, BERMOTIF POLITIK, HANYA BERTUJUAN AGAR RAKYAT TERKELIRU AGAR MENYANGKA MEREKALAH YANG TERINAYA.

LAGI SATU..JANGAN LUPA SAMA ITU KAKI HARU BIRU PUNYA THAMBY..MAU KASI KEKAL SPEAKER KA..? SELAGI THAMBY KAKI AUTAH NI ADA DISITU, MAKANYA TAK AKAN ADA REDA KEADAAN NEGERI PERAK.

6 Comments:

Awanama said...

HAA ,,, BANYAK ASAS DAAAA...

ITU SPEAKER PR MAAA... KASI REJECT LA USUL.. MCAM PANDIKAR...
PASTU KASI HALAU ITU MB KUDETA.. N THE GANGS

HAAAAAAA HAAAAA

Awanama said...

MB HARAM... USUL PECAT SPEAKER... HAAAA

KANG SPEAKER HALAU MB ....

BEST...

sekupangdua said...

SIAPA SOKONG KELING GILA ... MAINAN BUDAK - BUDAK YANG MAKIN TOP... SIAP ADA LAGU LAK TU.... AYA..GILA...AYA...GILA DING DONG BELL...DING DONG BELL.... gelak tengok bebudak main macam HARIMAU MAU MAKAN....MIAW...MIAW... MUA HAHAHA

AbgTuah said...

salam sekupang dua..

Kawan menunggu saat ketika THAMBY tu turun dari mimbar speaker tu. Nak tengok muka kememeh maruku nya kahkahkah...

Awanama said...

perkara teknikal undang2 nie x payah bertelagah sangat. Ingat dlm negara demokrasi rakyat adalah sebaik-sebaik hakim. Berikanlah yang hak menentukan untung baik negeri.Zaman goverment know sudah berlalu.
UBN! zaman memancing rakyat dengan batik-pelikat dah berlalu.

UBN! zaman mengugut rakyat dengan pembangunan jalan,tiang elektrik buku teks dah berlalu.

UBN! zaman medera rakyat dengan merarik subsidi dan biasiswa dah berlalu, rakyat dah paham mainan itu.

UBN! zaman adu domba antara kaum, pecah perintah cara british dah berlalu, rakyat dah paham mainan itu.

UBN! zaman media exploitas cerita murahan dah berlalu, rakyat dah paham mainan itu. Rakyat minta berubahlah perangai tu.

UBN! Apakah takut perak ditakbir pr? Apakah takut gabungan pas dap berjaya mentabir hinggakan merompak disiang hari. Rakyat nampak undang2 boleh dimanipulasi oleh orang tak amanah. Undang2 kita reka, teknikalnya berubah menikut masa.

UBN! Menjamin keadilan kepada rakyat adalah amanah. memberi tanah kepada yang berhak adalah amanah, keadilan tidak boleh diukur dengan warna kulit. Memberi tanah kepada perompak adalah salah. Assobiah menutup mata kita dari melihat keadilan. Jgn menjahilkan rakyat dengan assobiah.

UBN! Zaman terima kasih dah berlalu. terlalu banyak rakyat bayar penguasa jadi kaya raya. banyak khazanah bumi diangkut semaunya silih berganti. Dari pemuda hingga menjadi veterannya. Sudahlah rakyat nampak.

Kepada rakyat perak lihatlah, bandingkanlah 11 bulan dgn 50 tahun memerintah. Jika ini ditakdirkan. hukumlah penguasa yang tidak berlaku adil pd pru 13. kerajaan didirikan oleh amanah rakyat.

zaidi

kuntakinte said...

salam, ha..ha...hindu duduk kat atas gelak dan gelihati, dia boleh gaduhkan melayu kah...kah... bodoh punya melayu PR/PAS tak sedorkan diri menang kerusi sekangkang elizabert wong je, rasa dah mewakili rakyat he..he.. geli ahti teman.... UMNO 27 kerusi tak gila pun relaks je...macam tu le baru pemimpin.

Tu si zaidi melayu lupa diri tak sedar dik untong, dah basi le yeop isu yg kau bangkit kan...malu le pada diri sendiri, besor kau tu kerajaan BN bagi subsidi dari mak kau check perut kat klinik kerajaan lagi..peegi...la..penglhianat punya species...mana tahu bersyukor.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online