Khamis, 16 April 2009

PENGANTUNGAN MB PERAK TAK SAH..!!

Mahkamah putuskan penggantungan MB Perak tidak sah

PUTRAJAYA 16 April - Mahkamah Persekutuan di sini hari ini memutuskan penggantungan Menteri Besar Perak, Datuk Zambry Abdul Kadir dan enam Exco Kerajaan Negeri yang dibuat oleh Speaker, V. Sivakumar adalah batal dan tidak sah kerana seorang speaker tidak ada kuasa berbuat demikian.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0416&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_06.htm-PENULIS INGIN MENASIHATI PARTI PAS,…SUDAHLAH..CUKUP-CUKUPLAH...RENTI-RENTIKANLAH SEGALA TAKTIK MENGEXPLOITASIKAN ISU BAGI MERAIH SIMPATI BAHAWA KERAJAAN PAS NIJAR DIINAYA.

MAHKAMAH DAH BUAT KEPUTUSAN..JADI USAHLAH LAGI DISALAHKAN SESIAPA LAGI. TERIMA AJELAH HAKIKAT BAHAWA PAS TELAH KECUNDANG DAN DITOLAK OLEH RAKYAT NEGERI PERAK.

OH YA, SATU LAGI NASIHAT PENULIS…TAK PAYAH NAK BUAT LAGI SIDANG BAWAH PERPOHON..ATAS PERPOHON KE..ATAU BERBARING-BARING DIATAS JALAN RAYA…BURUK BENAR BUNYINYA…HEHEHE…!!

PENULIS JUGA HENDAK MENASIHATI PAS…BUAT POST MORTEM KE DALAM DIRI SENDIRI. LIHATLAH DAN KAJILAH DI MANA PAS SEDANG BERDIRI SEKARANG.. BUKAN APA…PENULIS BERPANDANGAN PAS SEKARANG SEOLAH-OLAH LEBIH SUKA BERDIRI DI ATAS DURI-DURI DI DALAM KEPANASAN BARA API DARI BERSAMA-SAMA UMNO MENEGAKAN SYIAR KEGEMILANGAN AGAMA YANG SUCI INI.

DAN........TERKINI BLOGGER PEMBELA DAN PERJUANG NEGARA AKAN MENERUSKAN PERJUANGAN MERANAPKAN PR DI DUN PENANTI PULA.....

7 Comments:

Malaysian-2Day said...

yehaaa! tahniah !! tu mahkamah tertinggi tu, lepas ni derang nak bawak ke mahkamah mana lek abg tuah? mahkamah antarabangsa kut! erk!!! takuttt! maklumla abg tuah bukan tak tau, derang ni mana percayakan badan2 kerajaan di malaysia nih. polis, mahkamah, bpr semua derang tak caya. derang lebih percayakan orang putih. maklumla ... ORANG PUTIH kan !

dino_yps@yahoo.com said...

Ini semua konspirasi peringkat tertingi!!!Kah ! Kah!Kah!!!

AbgTuah said...

SALAM MALAYSIAN 2 DAY..

SEMEMANGNYA MEREKA PUAK-JUAK PR NI PATUT HANTAR KE ZOO JE...UNDANG-UNDANG BEROK AJE MEREKA FAHAM..HEHEHE.

DINO..BUKANNYA KONSPIRASI TERTINGGI..TAPI MEMPERLIHATKAN TAHAP PEMIKIRAN MENTALITI PUAK JUAK PEMBANGKANG YG RENDAH DARI PERCACAI HINGGA KEPIMPINAN TERTINGGI..HEHEHEHE

Awanama said...

Assallamualaikum Bang Tuah,

Bos PR ni memang pandai...Pandai Pusing...(Tapi jangan pusing belakang...Bahaya!!!!)

Benda2 lum keluar kata putus Makamah pun dia dah pengaruhi rakyaat yang "makamah pro kerajaan" Jadi bila result x menyebelahi mereka pun....X apa....Kononnya ini cuma akan membenarkan apa yang mereka kata semua ini "konsiprasi umno" adalah benar...

Pandai....Pandai Temberangkan Rakyaat....

Patut PKR ni kena tukar nama kepada PTR.

Bro PKR & Pas....semuanya "Konspirasi UMNO/BN", esok kalau mati...jawapan tu boleh pakai ke?

1)Siapa Tuhan kamu ? "Konspirasi UMNO/BN"
2)Siapa Rasul kamu ? "Konspirasi UMNO/BN"
3)Apa Agama kamu? "Konspirasi UMNO/BN"
4)Apa Petunjuk/Kitab kamu ? "Konspirasi UMNO/BN"
5)Siapa Saudara kamu ?
"Konspirasi UMNO/BN". Eh...DAP...Eh Hindraf...

Kalau jawab mcm tu...leh lepas ke? Ialah....sebagai saudara, saya hanya nak tolong mengigatkan sahaja...Asyik hafal skrip yg sama...Mati pun ingat lagi jawapan yang sama....Waliyazubillah....

Ketahulilah....sesungguhnya orang Melayu/Bumiputera adalah "The Silent Majoriti"...Mereka sedang melihat.....Bukit Gantang membuktikan bahawa mereka telah mula sedar akan "Pembohongan Anda"...!!!!!. "Berbohong lah lagi...bohong banyak2". Makin ramai lah lagi yang akan sedar selepas ini, Insyallah....Amin Ya Rabbulalamin".

Isac

Awanama said...

yap...yes hidup umno teruskan perjuangan selama 51 thn yap teruskan kite kena bodohkan bangsa melayu biar miskin baru bole terus perintah m'sia

Awanama said...

hidup melayu jadi layu

ISAC said...

ASSALLAMUALAIKU...ABG TUAH.

ANON .....HABIS KO INGAT, KALAU MALAYSIA NI DAH KENA JUAL NGAN DSAI, ESOK2 KO LEH HIDUP SENANG KE ? PASAL KO PENYOKONG KUAT DIA ?

INSAF LAH.......HARI2 SEMBAHYANG....BAGUS!!!! MENGAJI, BAGUS....... TAPI TAKUT "LARO" AJE YG DAPAT...:)

TEGAKKAN HUKUM HUDUD!!!!!
INSYALLAH TOK KETUA HANGPA SEMUA HABIS "MENINGGAL" PASAL KENA SEBAT SEORANG 80 ROTAN.....KERANA MENUDUH ORANG TANPA 4 ORANG SAKSI YANG ADIL....BALA TU LEH JADI SAKSI HUDUD KE?...CAKAP AJE PANDAI!!!!!

DAH LAH MENGHUKUM ORANG LAIN KAFIR...PAS TU SENDIRI PUN LAKUKAN BENDA YANG SAMA.....ASTARFIRULLAH.....MCM TU PUN BOLEH KE? BAWAK2 LAH MENGUCAP SAUDARA.....

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online