Khamis, 16 April 2009

KONSEP YANG IDEAL DENGAN NILAI-NILAI YANG POSITIF


KONSEP SATU MALAYSIA.

PANDANGAN PENULIS, KONSEP 'SATU MALAYSIA' ADALAH KONSEP YANG BERTEMAKAN PERPADUAN RAKYAT DAN MENGIKTIRAFKAN SUMBANGAN SEMUA KAUM.

IA MEMBAWA PAKEJ ASPIRASI UNTUK MEMPERBAIKI HUBUNGAN KAUM BAGI MEMASTIKAN RAKYAT MALAYSIA MENJALIN PERSAHABATAN YANG ERAT BERASASKAN RASA HORMAT MENGHORMATI ANTARA SATU SAMA LAIN DAN SALING PERCAYA MEMPERCAYAI YANG KELIHATAN SEDIKIT PUDAR KEBELAKANGAN INI.

ADALAH DICITA-CITAKAN KONSEP 'SATU MALAYSIA' YANG MENCERMINKAN SATU MODEL TRANSFORMASI DAN PERUBAHAN AKAN MENGUKUHKAN LAGI PERPADUAN NASIONAL DAN PEMBANGUNAN. JUSTERU ITU WAWASAN 2020 UNTUK KEMAJUAN SEMUA KAUM TENTU AKAN TERCAPAI SEBAGAIMANA DI RANCANGKAN.

ADALAH AMAT PENTING DIFAHAMI BAHAWA KONSEP TERSEBUT MENJAMIN TIDAK AKAN ADA MASYARAKAT YANG TERPINGGIR DARIPADA APA JUA BENTUK PEMBANGUNAN YANG HARUS DINIKMATI OLEH SEMUA KAUM.

UNTUK PERKEMBANGAN DAN KESTABILAN NEGARA RAKYAT MALAYSIA PERLU AKUR KEPADA PERINTAH UNDANG-UNDANG, KELUHURAN PERLEMBAGAAN DAN PRINSIP KESAKSAMAAN.

PANDANGAN PENULIS HANYA BARISAN NASIONAL YANG MAMPU MERELISASIKAN DAN MENDUKONG KONSEP TERSEBUT SECARA IKHLAS TANPA ADA SESUATU AGENDA YANG TERSEMBUNYI.

JADI UMNO, MCA, MIC SERTA LAIN-LAIN PARTI KOMPONEN SAHUTLAH SARANAN DAN SAMBUTLAH SEGALA NILAI-NILAI POSITIF DARI KONSEP TERSEBUT.

HIDUP BARISAN NASIONAL….!!!!
MALAYSIA BERJAYA….!!!!
IKUTI JUGA ARTIKEL KONSEP SATU MALAYSIA DI PAUTAN DIBAWAH:

http://ddinbunga.blogspot.com/

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online