Jumaat, 5 Februari 2010

DUDUK SEMEJA.! LUPA KE NIK AJIS BERAPA KALI PAS DAH BUAT U-TURN.?


 

Nik Aziz mahu Pas-UMNO duduk semeja bincang isu agama

KOTA BHARU 4 Feb. – Selepas menolak perbincangan kerajaan perpaduan antara Pas dan UMNO, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mahu UMNO dan Pas duduk semeja untuk membincangkan isu-isu berkaitan agama Islam daripada berterusan menghabiskan masa bertelagah mengenai politik.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, pemimpin UMNO perlu memikirkan mengenai pentingnya kedua-dua parti itu membincangkan isu-isu yang menyentuh agama kerana tiada faedahnya sekiranya kedua-dua parti mengamalkan pendekatan permusuhan politik.

Nik Abdul Aziz juga berkata, tidak ada sebab langsung untuk kedua-dua parti itu bertengkar mengenai isu pembangunan.

"Saya mahu majlis perbincangan mengenai agama Islam (seperti ini) antara UMNO dan Pas sudah lama.

“Lima puluh tahun UMNO bertengkar dengan Pas apa hasilnya, banyak masa habis. Parti itu banyak menggunakan masa, kepakaran dan kewangan untuk melawan gerakan Islam seperti Pas, apa hasilnya melainkan bertengkar,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri seminar kalimah Allah di sini, hari ini. – Bernama

KOMENTAR PENULIS:

BAGUSLAH TU WAHAI NIK AJIS. SEMEMANGNYA DAH SAMPAI MASANYA UMNO – PAS DUDUK SEMEJA BERBINCANG BAGI MENCARI TITIK PERSAMAAN DARI MENJARAKKAN DIRI MASING-MASING DENGAN ISU-ISU PERBEZAAN SAHAJA..

TETAPI JANGAN PULA DISARANKAN PADA UMNO SAHAJA AGAR BERIYA-IYA MENGUSAHAKANNYA. PAS JUGA KENALAH BERSUNGGUH-SUNGGUH DALAM HAL INI SEKIRANYA INGIN MELIHAT IANYA MENJADI REALITI..

SEINGAT PENULIS TAK PERNAH SEKALI PUN KEDENGARAN PIHAK KEPIMPINAN UMNO SEDARI ERA TUN MAHATHIR SEHINGGALAH KE ERA DS NAJIB MENOLAK APA-APA USUL ATAU CADANGAN KESEPAKATAN ATAU PERBINCANGAN DENGAN PAS. LEBIH-LEBIH LAGI YANG MELIBATKAN UNTUK KEBAIKAN AGAMA.

MALAH SETIAP KALI ADA USUL ATAU CADANGAN MAKA KEPIMPINAN UMNO DENGAN SEGERA, MALAH DENGAN TANGAN TERBUKA LUAS SERTA SENTIASA BERLAPANG DADA BERSEDIA MENYAMBUTNYA DENGAN IKHLAS. TAPI YANG DIKESALI KENAPA PIHAK PAS PULA YANG SELALU BUAT U-TURN. HARI INI KATA LAIN BESOK PULA JADINYA LAIN.

BUAT-BUAT LUPA KE ORANG TUA NI…?

OH YA LAGI SATU..JANGANLAH DISEBUT 50 TAHUN UMNO SAHAJA YANG SALAH KERANA BERTENGKAR DENGAN PAS…KENA KATA JUGA SELAMA 50 TAHUN, PAS JUGA SERING MENCARI GADUH DAN SENTIASA MENJARAKKAN DIRI DARI UMNO…HMMM..BUKANKAH LEBIH TEPAT DAN ADIL BEGITU…?

TAPI.. TAPI…!!

HERAN…DAH BUANG TABIAT KE AGAKNYA..? DALAM KESIBUKAN DAN KEHANGATAN ISU SODOMI II ANUAR TETIBA SAHAJA TERCETUS IDEA BERNAS NIK AJIS UNTUK DUDUK SEMEJA BERBINCANG DENGAN UMNO. TAK KECIK KE HATI ANUAR YANG SEDANG TERKAPAI-KAPAI DEK KEHABISAN TALIAN HAYAT TU WAHAI TOK OII..?? !!

AHAAA..JANGAN-JANGAN NIK AJIS DAH HILANG KEYAKINANNYA PADA ANUAR SETELAH MENGIKUTI SECARA TERUS PEMBICARAAN KES SODOMI II ANUAR DIMAHKAMAH..? MUNGKIN TERKEJUT BADAK DENGAN TAGLINE OF THE YEAR TU ' CAN I FCUK YOU TODAY ?'

SEPERKARA LAGI…MUNGKIN JUGA DEK TERASA BAHANG KEPANASAN DARI PERTELINGKAHAN DEMI PERTELINGKAHAN DAN KEMELUT DALAMAN BARISAN KEPIMPINAN PAKATAN RAKYAT YANG KIAT MELARAT MENJADI SALAH SATU SEBAB MEMBUAT NIK AJIS TERSEDAR BAHAWA DIA TELAH MEMBAWA PAS KEARAH JALAN YANG SALAH.

JADI UNTUK MEMENDEKKAN CERITA, WALAU APA PUN FAKTORNYA, TIDAK DINAFIKAN SEMEMANGNYA ELOK CADANGAN UMNO-PAS DUDUK SEMEJA.

TETAPI JIKA PAS IKHLAS PAS JUGA MESTILAH MENGAKUI MEREKA JUGA BERSALAH DAN PUNCA TERJADI PERPECAHAN INI..

KEH KEH KEH …

8 Comments:

Awanama said...

Sebenarnya depa semua lebih senang berbincang bila ko tiada ajiss...

Awanama said...

slm,ehh...pok nik bergurau ya???kelakar lah pok nik ni kan....syabas pok nik sbb mampu membuatkan kami semua ketawa!!!!!!!!!

hilbert said...

"Mokhtar",,,

Salam AbgTuah, saranan Nik Aziz itu memang ada udang disebalik batu. Tetiba saja buat pusingan U. UMNO harus berhati-hati dengan taktik kotor Nik Aziz itu, sedangkan Kalimah ALLAH juga sanggup dia bersekongkol dengan Anwar untuk membenarkan bukan Islam menggunakannya, apa lagi soal prinsip diri..dia rela gadai..lidah lidah tidak bertulang..lidah bercabang

Unknown said...

PASSWORD: MOKHTAR!

ANALWAR SAYS "CAN I FUCK U TODAY PAK AJIS"??

PAK AJIS JWB "MU DOH GILO? AKU DAH TUA WEEHH!"

ANALWAR TANYA DGN MUKE BENGIS "WHY"?

JWB PAK AJIS "DOSA DOWHH!!..MU MMG GILO!"

ANALWAR GERAM LALU PANGGIL PAK AJIS "MARI SINI!" LALU FELOK PAK AJIS DGN PNUH GHAIRAH. PAK AJIS MALU DAN TAKUT DLM TERPAKSA!.

KEHKEHKEH

Ismail said...

Hendak berbincang dengan UMNO untuk kebaikan Islam? Isu kalimah Allah pun bertelagah sesama mereka. Kalau hendak mencari kebaikan, janganlah berterusan menyalahkan orang lain, seolah2 diri sendiri tak melakukan kesalahan. Semua ini kelakarlah pada aku.

bungaraya said...

Saya bukan nak batu api pulak ni. Pada rasa saya itu hanya helah nik ajis saja. Mesti ada motif politik tuan guru itu sehingga melepaskan perkataan maha mahal itu diklayak umum. Ingat Pelandok bisa lupa jerat tapi jerat tidak lupa akan pelandok itu!!!!

Lim Pek Ha said...

umno lagi byk helah dan helah semuanya bodoh pulak tu

Awanama said...

apa la.. bila la nak bersatu.. cam budak2 la.. jgn disebabkan dia sorang.. kita semua hancur kerana berpecah..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online