Ahad, 15 November 2009

I NAK JADIKAN YOU TARUHAN. HEEE..BESTNYA...!!!


Blog siar rakaman bai'ah talak tiga

Bercanggah dengan dakwaan pucuk pimpinan PAS, ahli parlimen Shah Alam Khalid Samad bukan satu-satunya pemimpin parti itu yang melafazkan "bai'ah" talak tiga.

Bai'ah adalah sumpah taat setia bahawa akan jatuh talak tiga terhadap isteri masing-masing jika calon-calon PAS yang menang mengkhianati parti - bagi mengelakkan risiko mereka lompat parti.

Blog Tulang Besi menyiarkan rakaman audio yang didakwa percakapan pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr Hasan Ali yang mengesahkan bahawa semua calon PAS mesti membuat sumpah "bai'ah" sebelum bertanding.

"Bila kita hendak bertanding dalam pilihanraya, ada borang perlu ditandatangani, dan anda perlu berbuat demikian di depan seorang pemimpin di situ, memberitahu pemimpin itu apa yang kita tulis dan tandatangani.

"Kalau misalnya kita "melompat" selepas menang, maka dengan sendirinya isteri anda tercerai dengan 'talak tiga'," kata lelaki yang suaranya mirip Dr Hasan Ali itu.

"Itulah sebabnya mengapa di Kelantan, dalam masa dua tahun enam bulan begitu, satu majoriti tu dapat bertahan...Mengapa? saya fikir ianya kerana ada sumpah tersebut," tambahnya.

"Tetapi saya telah cakap, kalau misalnya orang PAS.. (Dr) Halimah (Ali, ADUN Selat Kelang) nak keluar... (Dr) Halimah saya tak tahu dia nak ceraikan suaminya atau tidak," kata lelaki itu disambut ketawa mereka yang berada di situ.

"Jadi saya rasa, jika anda berharap orang PAS lompat parti-parti lain, ianya hampir mustahil, Kecuali dia gila," katanya di akhir rakaman itu

http://www.malaysiakini.com/news/117455


ENTAH BETUL ENTAH TIDAK..TAPI KEDENGARANNYA RAMAI LAGI SELAIN KHALID SAMAD YANG TELAH BERANI MENGAKUI DAN MENDAKWA BAHAWA SEMEMANGNYA BAI’AH DIAMALKAN OLEH PAS.

JIKA BAI'AH BENAR BERLAKU MAKA BERMAKNA PUCUK KEPIMPINAN PAS CUBA MENUTUP ISU INI DAN DENGAN SELAMBA BADAKNYA CUBA BERBOHONG KEPADA RAKYAT MALAYSIA ? APAKAH DIKATEGORI SEBAGAI BOHONG SUNAT PULA DALAM PAS..??

JUGA SAKSIKANLAH RAKAMAN SUARA DAN VIDEO DARI U-TUBE INI..THEN FIKIRLAH SENDIRI…!!!


http://promelayu.blogspot.com/

13 Comments:

kuntakinte said...

salam, kalau tak ada Bai'ah pun berlaku juga Wakil Rakyat PAS cerai bini, seksa bini, tak bagi nafkah pada bini, main bini orang, main dengan janda, cerai bini pastu kahwin free dgn anak orang\.

Jadi menyeksa kaum HAWA ni memang dah perangai pemimpin PAih selama ni.

Kita kena puji Ustz Nakhaie..

Awanama said...

Itu belum perangai orang2 PAS, ahlul bahalul PAS yg suka pukol bantai anak2 isteri, yg tak beri nafkah wang harian, tetapi nafkah batin tak lupa, bedal walaupun dalam pantang, dan ada yg macam Aljuburi Yahudi suka meliwat. ishh ishh ishh pokemon punya melaun. Inilah PArti Ajaran sesat dan yg menyesatkan. Tetapi ada hati nak masuk syurga Allah. Tetapi dah dijamin masuk syurga mak bapak Nik Najis punya. ishh ishh ishh kan bahalul, ahlul bahalul PAS. Mana pi budak yg kena tetak tapi tak berdarah di PRK B, Pinang dan pakcik2 yg solat berkiblat yg salah dan Pakcik tuo kutok yg baring di jalan raya, ini semua adalah anak buah Nik Najis, yg selalu minum air bekas selipar Nik Najis. ishh ishh ishh terencat akal.

HANG JEBAT said...

SALAM ....

ABG TUAH KALAU SERIKANDI MELAYU SINGGAH SURUH DIA JENGUK LAMAN SEBELUMNYA SEKEJAB SEBAB KAMI ADA PERKARA YANG DIRUNDINGKAN.

TERIMA KASIH.

AbgTuah said...

OK...

TO SERIKANDI MELAYU..HANG JEBAT NAK BERSEMBANG LAGI..

LAYAN JE LAH...

HANG JEBAT said...

SALAM...

ULASAN ABG TUAH :

ENTAH BETUL

JIKA BAI'AH BENAR BERLAKU MAKA BERMAKNA PUCUK KEPIMPINAN PAS CUBA MENUTUP ISU INI DAN DENGAN SELAMBA BADAKNYA CUBA BERBOHONG KEPADA RAKYAT MALAYSIA ? APAKAH DIKATEGORI SEBAGAI BOHONG SUNAT PULA DALAM PAS..??


ULASAN AKU :

ENTAH TIDAK..

JIKA IANYA SATU PERKARA YANG TIDAK BENAR, SEMAKIN BANYAKLAH DOSA FITNAH YANG DIKUMPUL OLEH ABG TUAH DAN AHLI JEMAAHNYA. JADILAH ABG TUAH DAN AHLI JEMAAH MANUSIA YANG SESAT DAN MENYESATKAN ORANG LAIN. DI ALAM BARZAKH NANTI BERTANGGUNGJAWABLAH MASING - MASING DENGAN APA YANG DILAKUKANB DIDUNIA.

WAALLAHUALAM.

srikandi melayu said...

SALAM ABG TUAH..

TOLONG PESAN KAT HANG JEBAT..

SRIKANDI MELAYU DAH JAWAB SEMUO SEMBANG BANGANG DIO KEK ARTIKEL SEBELUM EH

HANG JEBAT said...

SALAM ...

ABG JEBAT DAH BALAS SURAT CINTA SERIKANDI.. YE..

MAAF SEKALI TUAH, TUMPANG LALU KAWASAN NI.

srikandi melayu said...

SALAM ABG TUAH..

TUMPANG BALAS SURAT JEBAT..MCM POSMAN LAK ABG TUAH EK..KEKKEKEKEKEK

JEBAT SERI DAH BALAS MADAH BERHELAJ TUAN HAMBA..

AbgTuah said...

SALAM SEMUA..

TERIMA KASIH SEMUA (TANPA MENGIRA IDELOGI)...KUNJUNGAN DAN KOMENTAR ANDA AMAT-AMAT DIHARGAI..

BUAT SRIKANDI..TERIMA KASIH KERANA MELUANGKAN MASA MENJAWAB SOALAN SI JEBAT TU..ANDA TELAH MEMBERIKAN JAWAPAN DAN HUJAHAN YANG HEBAT SEHINGGA MEMBUAT SI JEBAT SIBOK KESANA-KEMARI MENCARI JAWAPAN..HEHEHE..!!

HEHEHE..JEBAT WARKAH BERMADAH LAGI BERHELAH AWAK DAH PUN DIBALAS...NAK ANGKAT BENDERA PUTIH KE BELUM..??

Tok Jerai said...

Assalamualaikum.

Penat 2 singgah sekejap dilaman teratak Abang Tuah, intai2 kot kalau ada apa2 juadah untuk dijamah.

Baru mula mengintai dah jumpa satu klip Video yang tertera gambar Hang san Ali, sebagai pucok dicita hulam mendatang, dah lama aku cari kau Hang san!!hunus keris kau dan lihat tikaman aku dulu!!!!!.

Didalam klip video tu engkau kesal kerana engkau dituduh bersembunyi, ingat tak engkau satu masa dulu dlm ceramah politik, engkau menuduh aku bersembunyi didalam semak, enkau seronok buat tuduhan kerana mendapat tepok sorak dari orang ramai walaupun perkara itu tak betul, Fitnah...aku tak lupa san, aku ingat sampai bila2.

Rupa2nya Tuhan Yang Maha Kuasa telah membalas tunai kepada kau, itulah kebesaran Illahi san.

Pakar Motivasi konon....

Awanama said...

Salam

Tok Jerai itulah namanya kebesaran Illahi, kita tak balas tapi orang lain yang balas.

Itulah masa mike ada didepan mulut sedap sangat kata orang......

kuntakinte said...

SALAM, SABAK TOK JERAI....HAK ADA PUN SI HASSAN TAK TERTANGGUNG...MANA NAK TANGGUNG LAGI MAKI TOK JERAI...ISH..ISH...KESIAN PAK HASSAN CICAK KOBENG TU TOK JERAI.

DIA SEDAR DAH MALU DAN MENYESAI TU TOK JERAI...NAK PATAH BALIK SEGAN....

Tok Jerai said...

Salam

Terima kaseh Kuntakinte, satu sokongan moral yang membesarkan hati Tok..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online