Jumaat, 30 Oktober 2009

NO..! NO..! IT'S WRONG DIRECTION..?GAMBAR HIASAN: ALANGKAH ELOK ORANG ISLAM BERSATU DI DALAM SATU JEMAAH DAN MENGHADAP ARAH YANG SAMA..!!DAP: Masalah Dr Hassan, bukan PAS

Jimadie Shah OthmanOkt 30, 0910:50am

Masalah hubungan antara parti gabungan dalam Pakatan Rakyat di Selangor berpunca daripada Pesuruhjaya PAS Datuk Dr Hassan Ali dan bukannya pemimpin lain dalam parti itu, kata seorang ahli parlimen DAP.

"Masalahnya dengan Dr Hassan sahaja. Dengan wakil rakyat yang lain tidak ada masalah. Macam wakil rakyat PAS Dr Shafie Abu Bakar (di Bangi) semua ini tidak masalah," kata wakil rakyat Serdang, Teo Nie Ching.

Beliau diminta mengulas keputusan mesyuarat khas PAS kelmarin yang memutuskan untuk mengheret PAS Selangor ke depan jawatankuasa disiplin parti itu ekoran isu-isu yang ditimbulkannnya – antaranya melibatkan kontroversi kawalan alkohol dan kritikannya terhadap siasatan DUN Selangor.

(...) Mengalu-alukan campur tangan jawatankuasa pusat PAS semalam, Teo bagaimanapun berkata, masih terlalu awal untuk meramalkan keberkesanan tindakan itu selagi jawatankuasa disiplinnya belum membuat keputusan.

(...) "Bagaimanapun, saya rasa ia sesuatu yang bagus. Saya harapkan campur tangan pihak tertinggi PAS supaya perjalanan parti itu bertambah baik, sekali gus melancarkan hubungan dengan parti-parti lain dalam Pakatan di Selangor." (...)

Ikuti seterusnya di

http://www.malaysiakini.com/news/116245


CATATAN PENULIS:

KESIANNYA SUNGGUH PESURUHJAYA PAS DAN AHLI EXCO SELANGOR, DATUK DR HASAN YANG DI BIDAS KIRI DAN KANAN OLEH RAKAN DAN KAWAN TANPA BELAS KESIAN. TIADAKAH SAHABAT-SAHABAT AKRAB BELIAU YANG BERANI MENYUARAKAN SOKONGAN TERHADAP BELIAU LAGI..?.

BUKANKAH SEGALA KONTROVESI YANG TIMBUL ADALAH BERPUNCA DARI TINDAKAN DATO HASSAN ALI UNTUK MENEGAKAN AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR.

SEBAGAI CONTOH ADALAH SATU TINDAKAN TERPUJI DATO HASSAN ALI MENGHARAMKAN PENJUALAN ALKOHOL DI KAWASAN MAJORITI ISLAM DI SELANGOR.

JUGA BUKANKAH TERPUJI DAN AMAT BERHEMAH TINDAKAN DATO HASSAN ALI MENYARANKAN AGAR SELCAT MESTI DIANGGOTAI OLEH ORANG-ORANG YANG DIHORMATI DAN BOLEH DIPERCAYAI. BELIAU JUGA MEMINTA SUPAYA SIASATAN SELCAT DIJALANKAN SECARA TERTUTUP BAGI MELINDUNGI INTEGRITI PEGAWAI-PEGAWAI YANG AKAN DISOAL SIASAT.

PENDAPAT PENULIS DATO HASSAN ALI FAHAM BUKAN SEMUA DARI MEREKA YANG BERMASALAH DAN JUGA FAHAM BAHAWA ADALAH PERLU IMEJ PEGAWAI-PEGAWAI TINGGI INI DIPELIHARA SESUAI DENGAN KEDUDUKAN MEREKA SEBAGAI KETUA.

KINI BELIAU TERPAKSA MENGHARUNGI SEGALA TINDAKAN KEATAS DIRINYA SEORANG DIRI. BEGITULAH NASIB DAN CABARAN YANG PERLU DIHADAPI DAN DITEMPUHI OLEH SEORANG PERJUANG KEBENARAN YANG ENGGAN MENGIKUT MEMBUTA TULI ARAH SAF PARTAINYA.

ANTARA YANG DIPERTIKAIKAN ATAU DITEGUR OLEH DATO DR HASSAN ALI:

1) MEMBANTAH PELANTIKAN LOW SIEW MOI SEBAGAI PENGURUS BESAR PERBADANAN KEMAJUAN NEGERI SELANGOR (PKNS),

2) MEMINTA KHALID MENJELASKAN BERHUBUNG DAKWAAN PEMBELIAN LEMBU BAGI KAWASAN PARLIMENNYA MENGGUNAKAN WANG KERAJAAN NEGERI DAN PENGGUNAAN KENDERAAN PERIBADINYA SEBAGAI KERETA RASMI MENTERI BESAR.

3) TINDAKAN MENGELUARKAN KENYATAAN PENJUALAN ARAK DI SELANGOR

4) PENDAPATNYA TERHADAP JAWATANKUASA PILIHAN KHAS MENGENAI KEUPAYAAN, KEBERTANGGUNGJAWABAN DAN KETELUSAN DUN SELANGOR (SELCAT).

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2009/9/28/mstar_berita/20090928193354&sec=mstar_berita

JUGA IKUTI ARTIKEL PANGLIMA PERANG CYBER YG MENARIK INI:

http://penembak-tepat.blogspot.com/2009/10/edisi-lawak-10-hikmah-bersolat-depan.html

18 Comments:

Awanama said...

Jangan YB Hassan!!! Jangan!!! Nanti kena ceraikan isteri dgn talak 3. Padanlah Yb Hassan Ali waktu penggal pertama dalam DUN Selangor cakap berdekih dekih sampai melambung ke langit, terror betul tapi sekarang telor pun dah takde, pokemon punya YB, duit rakyat 1juta ambil buat belajar buat pengajian PHD, tetapi PHD yg lain dia dapat, Penyakit Hasad Dengki terhadap kerajaan BN yg telah murahati mmeberi 1juta buat pengajian beliau. Ni Lah manusia pokemon, tak tahu kenang budi. Jadi pakar motivasi konon, jangan lah anak2 bangsa kita mengcontohi gelagat dan perangai beliau, seorang yg putus asa dan pengkianat dan tak tahu kenang budi, seperti melepaskan anjing tersepit. ishh ishh ishh melaun punya orang. NI lah perangai pemimpin yg terencat akal dari PAS, Parti Ajaran Sesat, yg dah dijamin masuk syurga Nik Najis, dari KOta Berhala, Kota Najis, Kota Tikus, Negeri Kelantan.

C L J said...

Yang tiba tiba terfikir pada hamba kini:

Mengenai krisis dalam Pas. Tiba tiba orang DAP pula yang buat statmen. Pas belum buat statmen lagi.

Apa makna semua itu. ???

Awanama said...

FACEBOOK-ADDI FIRDAUS MOHD

''ni akibatnya BERLAGAK PANDAI dalam komuniti TERLEBIH PANDAI..''

kuntakinte said...

salam, sudahnya terbukti gelap dah bersuluh dengan spotlight, pemerintahan PAS secara kuku besi, semua tunduk dengan HITLER AJIS.

Main wayang sana sini konon prihatin dengan situasi semasa, sudahnya UMNO juga di tunding cuba ganggu ketenteraman PAS dlm pakatan.

pemimpin negeri tidak boleh memandai dan tidak ada kebebasan dalam memperjuangkan sesuatu isu, akhirnya semua jadi tak efisyen sebab takut DAP report kat orang atas, pemimpin tersebut akan kena warning!!! akhirnya apa kata Hitler Ajis je semua wajib akur dan patuhi. kartun!!!kartun!!! kesian pun ada teman nengok nya...

kuntakinte said...

salam, sudahnya terbukti gelap dah bersuluh dengan spotlight, pemerintahan PAS secara kuku besi, semua tunduk dengan HITLER AJIS.

Main wayang sana sini konon prihatin dengan situasi semasa, sudahnya UMNO juga di tunding cuba ganggu ketenteraman PAS dlm pakatan.

pemimpin negeri tidak boleh memandai dan tidak ada kebebasan dalam memperjuangkan sesuatu isu, akhirnya semua jadi tak efisyen sebab takut DAP report kat orang atas, pemimpin tersebut akan kena warning!!! akhirnya apa kata Hitler Ajis je semua wajib akur dan patuhi. kartun!!!kartun!!! kesian pun ada teman nengok nya...

Ron said...

inilah padah bila Nik Ajis berkawan ngan setan untuk political milage...(Piss for All)...bersekutu dgn setan bermakna menolak kehendak Tuhan..

NUAR BERAHI BEKAS BANDUAN said...

HEEEEE NAK DENGAR KOMEN HJ HADI BOROI TU DIA BERANI KE TIDAK.KALAU UMNO YANG CAKAP AWAL2 DAH KELUAR STATEMENT JANGAN NAK CAMPUR URUSAN PARTI PAS.HEEEEE BOROI TAK BERANINYER MUAHAHAHAHAHA

Awanama said...

Isteri YB Badrul tu muda dan cun melecun...nasib baik dia tak tayang lebeh awal kalau tidak penyangak seperti Khalid gagap mesti kebas..dia ada kekasih gelap bernama Ellie..
Pakatan Rakus...

ISAC said...

Sikit lagi mesti Khalid Ibrahim kena pecat dengan DSAI, semuanya kerana Azmin, gagal di Sabah sepatutnya kena pecat....Ini naik pangkat jadi Pesuruhjaya Selangor pulak.

Alasan yang DSAI akan bagi ialah, Khalid Ibrahim nak tackle Jijah....Macam dia bagi untuk Dr. Muzaffar.

Kalau anak dare dia tu, ade lojik jugak lah....

ISAC said...

Kalau Nabi Allah Ibrahim a.s. ziarah kita dan pergi ke Kelantan, sure dia pun pening....

Serambi Mekah tapi ada banyak berhala macam zaman firaun....

Kononnya Islam X halang buat berhala.....Islam X halang agama penganut lain... betul tapi jangan lah banyak sangat & bersar2 pulak tu....Lepas tu Batu Cave ikut kita X tak boleh nak halang...

Kuda Perang said...

menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.menyebar fitnah lagi.

kuntakinte said...

salam, apa hal bro kuda perang!!! fitnah apa ke benda nya...jelas dalam blog HITLER Ajis dan apa yang berlaku dari EGM ke Mesyuarat akhirnya sampai kan nak buat SEMINAR UNTUK BELAJAR CARA2 NAK TUNDUK PADA HITLER NI AJIS.

teman nasihat bro keluar je PAS kalau betul takada akad cerai talak 3 masuk UMNO.

AbgTuah said...

WAHAI KUDA PERANG..SABAR LAH YE...

JANGAN IKUTKAN HATI..

DULU AKU LIHAT KAU OK TAK MACAM NI..

TAPI BILA PAS DAH TONGGANG TERBALIK KAU JADI TERTEKAN..

APA NAK BUAT ..DAH DITAKDIRKAN PAS MENEMUI PERPECAHAN DAN KEHANCURAN..NAK BUAT MACAM MANA..

TAPI KAU JANGAN RISAU UMNO KAN ADA..

UMNO PUN TAK KURANG HEBAT

UMNO MENJAGA AGAMA DAN BAGSA

JADI USAH MERENG-MERENG LAGI YE..

MASUK AJE UMNO..

HANG JEBAT said...

UMNO PERJUANG AGAMA DAN BANGSA ?????.

PERJUANG AGMAN BENAR KE????

DIANTARA KATA - KATA PEMIMPIN UMNO TENTANG ISLAM.

(Dr. Mahathir Mohamad, temubualnya dengan media massa, 14 Julai 1992)
"Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan.Ini sangat memalukan ummat Islam, kerana orang bukan Islam akan
sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja." )

(Dr. Mahathir Mohamad, Majlis Tertutup Majlis Agama Kebangsaan, 1997)."Apakah kalau kita tidak tutup (aurat) kita tidak Islam? Banyak benda yangdisuruh oleh agama Islam yang kita tidak buat, tetapi kita masih Islam". )

CUKUPLAH TU...

UMNO PERJUANG BANGSA ????????

1. BUKAN SETAKAT BANGSA, BAHASA PUN TAK MAMPU NAK PERJUANG. PERJUANG BANGSA TERPAKSA BERARAK, MEMPEROTES SECARA BESAR -BESARAN BERTAHUN - TAHUN MERAYU UMNO KEMBALI MENDAULATKAN BAHASA MELAYU DISEBABKAN PPSMI.( MEAGONGKAN BAHASA PENJAJAH.)

2. ORANG MELAYU SUDAH SEMAKIN KETINGGALAN BERBANDING BANGSA LAIN SETELAH 52 TAHUN MEMERINTAH. ITU DIKATAKAN MEMPERJUANGKAN MELAYU. DULU ORANG MELAYU ADALAH TUAN, TETAPI FIKIR DAN RENUNGKAN SEKARANG.

PS : ABG TUAH SEBELUM KOMEN ARAH KIBLAT, BELAJAR DULU CARANYA MENENTUKAN KIBLAT.NANTI ORANG NAMPAK KEBODOHAN KITA.

mohammad azren fooldog PH yg bahalol said...

Kuda Perang dah 'mereng' sebab tak ada orang sudi bagi komen kat blog dia tu. Dah la tulis artikel sendiri, lepas tu komen untuk artikel tu sendiri. Hahahaha.... kuda perang dah dah kuda padi je. Hohohoho.....

Hang Jebat pula tersesat ke zaman moden, zaman dia dulu tak pasti arah kiblat sebab tak ada kompas. Jadi disuruh la orang lain ceritakan bagaimana nak tentukan arah kiblat yang sebenar. Tuan Garu beliau terlupa nak ajar pasal tu juga kot. Hahahahaha..... double bongok rupenya dia orang ni.

PAS 4 all = Israel 4 all = Piss 2 all

AbgTuah said...

BUKAN NAK MENGUTUK..TAPI HERAN..

ARAH KIBLAT PUAK JEBAT MESTI MEMBELAKANGI ARAH ROKET NAIK DAN MENGHADAP ARAH ROKET TURUN..

ITU SECARA RAWAK YANG PUAK-PUAK JEBAT FAHAM HEHEHEHE....

HANG JEBAT said...

ABG TUAH BETULLAH BACUL YANG PERGI ULAS PS AKU APA HAL. ULASLAH YANG PENTING - PENTING YANG AKU BERI TU.
ABG TUAH PUN BOLEH MASUK RAJA LAWAK JUGAK.

kuntakinte said...

salam, apa punya banggang jebt ni... PPSMI dah settle le bro....tu sebab tengok media perdana...bukan asyik baca SE hARAKAH JE.

Memerintah pun duudk bawah ketiak busuk DAP setakat dapat 2 ke 3 kompatmen Balak sedekah dik DAP dah sanggup derhaka Raja dan bangsa..piiirahh opppppshh lupa aku dia Jebat.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online