Isnin, 9 Februari 2009

DOA MEREKA YANG TAK BERDOSA




APALAH DOSA KAMI...YA TUHAN KAU TUNJUKANLAH.....!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

DI PP KE..PERAK KE..KEDAH KE....TAPI BALANYA TELAH MENIMPA..PERRRRRLAHAN-LAHAN. MULA-MULA KERAJAAN PAKATAN RAKYAT PERAK MUSNAH..KEMUDIAN SELANGOR..KEMUDIAN KEDAH AND SO ON..KEH..KEH..KEH....!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ambil alih balai raya: Pusat ada bukti

IPOH 20 Jan. - Kerajaan Perak telah mengeluarkan arahan rasmi melalui surat bertarikh 23 September tahun lalu meminta semua Pegawai Daerah mengambil semula kunci balai raya dan dewan orang ramai hingga memaksa Tabika Kemas di tutup.

Itu merupakan bukti yang dimiliki Kerajaan Pusat berhubung penutupan tabika itu bagi menjawab dakwaan exco kanan kerajaan Perak, Datuk Ngeh Koo Ham bahawa tiada arahan demikian.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, arahan rasmi itu meminta penghulu atau pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) negeri mengambil alih balai raya dan dewan orang ramai yang digunakan sebagai Tadika Kemas atas dakwaan ia milik Kerajaan Perak.

"Saya menyangkal kenyataan Exco kanan negeri Perak, Datuk Ngeh Koo Ham yang mendakwa dua menteri berbohong kerana tiada arahan daripada Kerajaan Perak supaya menutup dewan orang ramai yang sebahagiannya dijadikan kelas Tabika Kemas.

"Saya mempunyai bukti kukuh iaitu surat rasmi bertajuk Pengurusan Balairaya atau Dewan Orang Ramai di Kampung Tradisional yang mengarahkan semua pegawai daerah mengambil kunci dewan daripada Pengerusi JKKK lama untuk diserahkan kepada Pengerusi JKKK yang baru," ujarnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tindakan Persekutuan Perak di sini hari ini.

Sumber utusan online...

19 Comments:

Topengperak_Xinwugi® said...

aperla bodoh sangat kau ni Tuah...

yang meeting kat atas tu Perak... gambar dekat bawah tu dekat Penang...

patut la Tuah dibenci, sebab bodoh...

aku ingat Tuah belajar dari kesilapan, rupanya masih bangang...

Khak Ptuih..!

Topengperak_Xinwugi® said...

aperla bodoh sangat kau ni Tuah...

yang meeting kat atas tu Perak... gambar dekat bawah tu dekat Penang...

patut la Tuah dibenci, sebab bodoh...

aku ingat Tuah belajar dari kesilapan, rupanya masih bangang...

Khak Ptuih..!

YB Raz Gothic said...

apalah kebodohnya topengperak. lagi nak sokong pr. dan juga penakut tak ada telur rupanya topengperak ni. nak masuk profailpun tak boleh hahaha.

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

topengperak penakut

Topengperak_Xinwugi said...

jadi apa masalahnya dengan profile?

blogging untuk glamour atau untuk menegakkan kebenaran?

kalau nak glamour, hang buat appointment ngan wartawan mangga, ceritakan pasal kisah hidup dan peribadi hang, lepas tu amik gambar tepi kolam, lepas tu keluar dalam majalah mangga... khabarkan sekalu url blog hang dalam majalah tu...

tu cara untuk glamour...

penakut...???

penakut sebab tak berani nak hadapi rakyat di Perak???

penakut sebab nak bubarkan DUN untuk pilihanraya negeri???

berani ke kalau berlinding di balik nama Sultan???

hero ke kalau mengharap pada 2 ekor ADUN yang menghadapi kes rasuah?

aku tunggu je sampai hari 2 ekor ADUN tu ugut nak tarik diri sebab "PERMINTAAN" tidak dilayan.

Berani ke hangpa TAK TUNAIKAN PERMINTAAN DEPA TU???

Tanpa Nama said...

Assalamulaikum Topeng Perak...

ape ni mareh-mareh...terima aje hakikatnya PR Perak dah tumbang..

Jadi tidor pun lena..mandi pun basah..makan pun kenyang...hati pun senang...

Kan Tuan punya blog ni bagi message..berpijak dibumi nyata bukan terawang-awang...hehe..hehe.heheh

kuntakinte said...

Salam, SATU KETIKA DULU: gambar yang dipamerkan oleh abgtuah kanak2 tadika dikunci pintu pagar tadika mereka untuk menuntut ilmu, kanak2 ini hendak memulakan langkah pertama untuk menerokai seruan Rasullulah cari lah ilmu hingga ke negara China. disekat sendiri oleh pimpinan yang dikatakan pemimpin Islam, yang dikatakan pejuang Islam, yang dikatakan pemimpin Addin. doa kanak2 doa yang terus menerus diterima oleh Allah S.W.T

KINI : berkatnya doa kanak2 ini, pemimpin yang mengarahkan pagar tadika dikunci, dibalas pula secara cash oleh Allah S.W.T, pemimpin itu kini dikunci pula pagarnya untuk memasuki Pejabat SUK Negeri Perak (abgtuah tayangkan gambar dalam Utusan Nizar terkunci pintu pagar SUK) bezanya untuk memerintah negeri untuk kepentingan Cina.

kuntakinte said...

Salam, topengperak, korang dah kena kencing dik AN War, si karpal dah sedar dah mainan kencing2 si AN War... dia sogok si SAPP lompat parti aleh...aleh... orang kuat dia lompat parti bukan sekor, tiga ekor beb... sekor si Jamal, kedua si rahman ketiga si Nasa masuk kejap keluar balik sebab panas macam neraka duduk dalam PKR. aleh..alehh macam selsema burung pulak air kencing AN War, DAP pun berjangkit... coming soon ada lagi yang nak terpelanting keluar DAP...sebab tu si tua karpal melenting yeoppp... sabar yeoppp jangan sampai nak tawan Istana sudah lah, mana tahu AN War tukar plan nak jadi raja......bukan apa raja kencing......he..he... jgn mare ye si topeng raja kencing.

kuntakinte said...

salam, jangan melenting pulak ye... arahan kunci pagar bukan di Penang je yeop... mula2 sekali dah kunci pintu pagar Tadika Kg Tersusun Seri Ampang di Ipoh.. he..he.. bukan ape takut ngak teman si topengperak nanti buat rusuhan depan rumah teman sebab statement silap.. he.he..

Topeng Emas said...

ASROOL TOLOL said...
sebab tu kalau korang nak tau..
kenapa si Fauzi ni yeye nak naikkan isu

1. dia akan collect mana mana article dan published dalam blog dia. Maknanya..dia ambik orang punya article la ..dan cari untung. Biasalah, dia ni bukan ada kerja lain pun..ni je la cara mengemis.. sebab tu iye iye sangat buat kerja ni.. setakat taruk dua tiga baris perkataan , pastu promote blog sendiri atas nama perjuangan.. Khak ptuih..cam selalu ko buat tu

2. ko kalau nak kenal dia
Kad Pengenalan: 750629035183 / A3157863
Nama :MOHD FAUZI BIN MOHD AZMI
Tahun Lahir :29 Jun 1975
Jantina :LELAKI
Lokaliti :104 / 31 / 02 / 022 - P/WANGSA BAIDURI 3
Daerah Mengundi :104 / 31 / 02 - SS 12
DUN :104 / 31 - SUBANG JAYA
Parlimen :104 - KELANA JAYA
Negeri :SELANGOR

ni lah dia .. orang yang takde kerja , asyik nak mengadu domba je.. korang tengok lah keangkuhan dia ni..puak puak dia pun sama juga

3. satu lagi, lupa pulak.. dia seorang yang aktif dalam beberapa mailing list, termasuk SABUL , mailing list lucah. DIa ni ingat orang tak tau , tapi memang dia suka glamer dan kaki tengok web lucah tu, sebab aku pun sama duk dalam tu..so dia tak leh nak tipu. SO, kalau dia kata perjuangan islam tu semua, suruh dia buang diri dia dulu dari mailing list tu..tapi nak buat camner ..dia pun kaki tengok tu .. tak caya korang cari je email dia poji2ya@gmail.com dalam mailing list tu

February 9, 2009 7:39 PM

Topeng Perak said...

Woit...apa ni ...korang kasi aku glamer ni buat apa ..nanti makin naiklah aku punya website...woit..korang ni kenapa

ASROOL TOLOL said...
sebab tu kalau korang nak tau..
kenapa si Fauzi ni yeye nak naikkan isu

1. dia akan collect mana mana article dan published dalam blog dia. Maknanya..dia ambik orang punya article la ..dan cari untung. Biasalah, dia ni bukan ada kerja lain pun..ni je la cara mengemis.. sebab tu iye iye sangat buat kerja ni.. setakat taruk dua tiga baris perkataan , pastu promote blog sendiri atas nama perjuangan.. Khak ptuih..cam selalu ko buat tu

2. ko kalau nak kenal dia
Kad Pengenalan: 750629035183 / A3157863
Nama :MOHD FAUZI BIN MOHD AZMI
Tahun Lahir :29 Jun 1975
Jantina :LELAKI
Lokaliti :104 / 31 / 02 / 022 - P/WANGSA BAIDURI 3
Daerah Mengundi :104 / 31 / 02 - SS 12
DUN :104 / 31 - SUBANG JAYA
Parlimen :104 - KELANA JAYA
Negeri :SELANGOR

ni lah dia .. orang yang takde kerja , asyik nak mengadu domba je.. korang tengok lah keangkuhan dia ni..puak puak dia pun sama juga

3. satu lagi, lupa pulak.. dia seorang yang aktif dalam beberapa mailing list, termasuk SABUL , mailing list lucah. DIa ni ingat orang tak tau , tapi memang dia suka glamer dan kaki tengok web lucah tu, sebab aku pun sama duk dalam tu..so dia tak leh nak tipu. SO, kalau dia kata perjuangan islam tu semua, suruh dia buang diri dia dulu dari mailing list tu..tapi nak buat camner ..dia pun kaki tengok tu .. tak caya korang cari je email dia poji2ya@gmail.com dalam mailing list tu

February 9, 2009 7:39 PM

Xenan said...

Abang tuah,
Rasa nya kita semua dah kene kencing.Rupernyer dulu dah penah jd camni kat perak
cuba check link ni
http://msomelayu.blogspot.com/2009/02/mengenang-sejarah.html
Tapi nih blog sayuti la...kalau die tipu saman lah die

Hati2 mengata nizar penderhaka
"kata dulang paku sepih"

Tanpa Nama said...

Woi kau orang ni ape kena..Asrol dan Topeng Perak pula bermusuh..

Relaxlah beb..cool...

Parpu Kari said...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Parpu Kari said...

XENAN,

KALAU TOPIK TU BERKENAAN GHAZALI JAWI, IANYA ADALAH SITUASI BERBEZA NGAN SEKARANG, YANG TU TUANKU DULU TAK SUKA, SEKARANG NI MAJORITI BERUBAH....SO DUA SITUASI YANG BERBEDA...

WALAU MACAMNA SEKALIPUN NIZAR TETAP KENA KELUAR DARI RUMAH MB TU, PERIOD

Xenan said...

Parpu Kari,

Sy bawak topik tu untuk elak org gelar sesape penderhaka sewenang2 nya.Persamaan nya kedua2 tanak turun dr jd MB walau sultan suruh turun atas sebab pemahaman masing2 yg berbeza pada perlembagaan.

Selepas ini kes seperti ini sudah tentu berulang lagi baik di pihak PR atau BN.Biarlah mahkamah jer tentukan pas ni...teruk sgt la kesan kalau panggil org penderhaka.

AbgTuah said...

Iyelah xenan..

mungkin awak pun ada betulnya..

tapi jangan pula kata Tuah dah kalah pulak...

ade ke Tuah label denagn nama...cuba baca puisi tentang durhaka Tuah...Tuah kata...OLEH KERANA MELAYU TELAH DURHAKA.

tuah pun kedang2 sian juga kat MB Nizar tu...tapi dah nasib dia...

pada pandangan Tuah..kalau dia menerimanya iaitu akor pada Titah Sultan...pada pandangan Tuah dia akan lebih dihormati oleh pihak kawan serta lawan....

malah seluruh rakyat Malaysia akan hormati beliau...

tapi beliau telah memilih jalan menongkah arus...

maka lemas jugalah risikonya kelak...

bukan Tuah tak boleh menyelami perasaan beliau..perasaan anak isteri beliau...

tapi jalan terbaik buat beliau ialah terima apa yg telah tersurat...

malah bukan Tuah sahaja berpendapat begitu..dengar kabar anak isteri kaum keluarga beliau pun turut menasihati beliau.

well..dah belau hendak juga menentang arus...maka biarlah tepok dada tanyalah selera dia...

Xenan said...

hehe dun worry abg tuah..
Nih bukan pertandingan lumba lari..
Bab Nizar tuh,pendapat saya sama dengan abg tuah.Cuma cara dan solution UMNO(dengan lebih terang lagi NAJIB)sgt2 saya tak puas ati.

btw,lets face the reality.
Penyakit2 org Melayu yg perlu di atasi segera kalau nak maju!

Melayu UMNO:Rasuah(1st paling saya benci),Gila Kuasa,niaga Ali BABA(2nd paling saya benci),Taksub(sama jer cam pas,pdpt saya:D)

Melayu PAS:Jumud,tanak membangun,lembab,suka salahkan org lain,Taksub

Kalau tader angin masakan pokok bergoyang..jgn malu2 mengaku.

Ape pendapat abg tuah??Permasalahan & solusinya

Ps:Saya dah penat la gado2.Moh pk solution pastuh promote through net.Lantok pi la pemimpin kita gado2.hahaha

Tanpa Nama said...

SALAM XENAN..

THE BEST SOLUTION FOR BOTH ARE UNITE AND COOPERATE,
FOR THE SAKE OF ISLAM AND MALAYS...HOW I WISHED THE DAY WOULD COME.

THANKS FOR YOUR REASONABLE OPINIONS.

ABANGTUAH..

Xenan said...

Abang Tuah,

Good and safe answer,just in politics la...but wont change anything in reality.Too rhetoric.Kita buakan geng2 ataih nuu...kita 'real people'.

I believe those topics should be discuss more deeply.Takpa la org atas takmau muqabalah..meh kita muqabalah tgk.

Lets us hear what UMNO demands(from ur POV)and I'll give what PAS demands (from my POV).

Hopes we can find an understanding on that matter

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online