Isnin, 26 September 2011

APAKAH DAP AKAN KELUAR PAKATAN..??MUKTAMAR AGUNG PAS KE-57 BARU-BARU INI MENGGUGURKAN AGENDA PEMBENTUKAN NEGARA ISLAM DAN MENGGANTIKANNYA DENGAN NEGARA BERKEBAJIKAN.

KARPAL SINGH KATA..

"KAMI INGAT AGENDA ITU TELAH TERHAPUS. RAKYAT JUGA BERGEMBIRA DENGAN LANGKAH PAS ITU. NAMUN SECARA TIBA-TIBA (TIMBUL BALIK SOAL HUDUD). SAYA TAK FAHAM KENAPA NIK AZIZ BOLEH BERIKAN KENYATAAN SEBEGITU... MUNGKIN DIA ORANG TUA YANG MAHU MENCARI PERHATIAN," 

PENDAPAT PENULIS...

KARPAL DAN DAP SEBENARNYA TENTU DAH FAHAM SANGAT TENTANG SIKAP DAN TABIAT NIK AJIS NI KERANA KARPAL DAN DAP BUKAN BARU DALAM ARENA POLITIK NEGARA. 

KARPAL SEORANG YANG BERPENGALAMAN LUAS DAN MATANG DALAM POLITIK JADI AGAK MUSTAHIL DIA TAK DAPAT MEMAHAMI SIKAP DAN KERENAH SETIAP PEMIMPIN PARTAI PAS. 

TAPI MUNGKIN OLEH KERANA KERJASAMA DENGAN PARTAI PAS NI LEBIH MENGUNTUNGKAN DAP DARI SEGI  STRATEGI UNTUK MELEMAHKAN UMNO DAN BN JADI  MEREKA JUST TELAN AJE SIKAP MEMENINGKAN LAGI BERPUSING-PUSING NIK AJIS. 

HMM..ENTAHLAH..PENULIS KURANG YAKIN NIK AJIS AKAN STAY DENGAN PENDIRIAN HUDUDNYA... TAK MUSTAHIL JUGA ISU HUDUD NI LAKONAN MENUTUP ISU ANUWAR DAN MAT SABUN. 

PENULIS JUGA TAK YAKIN DAP AKAN KELUAR DARI PAKATAN...ESOK LUSA TETIBA  LAKONAN SELESAI...THEN BOLEHLAH MEREKA WAR-WARKAN SEMULA PADA UMUM -

'LIHAT KAMI PAKATAN RAKYAT SEMEMANGNYA BOLEH BERSEPAKAT DAN BOLEH PULA MENYELESAIKAN SESUATU ISU BESAR DAN RUMIT SECARA BAIK  DENGAN SEMANGAT KESEPAKATAN DAN KESEFAHAMAN YANG TINGGI.'

PENULIS DAH FAHAM SANGAT DAH TAKTIK PEMBANGKANG NIE...

1 Comment:

Awanama said...

Bukan DAP yang akan tinggalkan Pakatan.
Tetapi Pas yang akan tinggalkan negara Islam.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online