Ahad, 21 November 2010

ADUSS...BAGAI DUDUK DALAM DURI...!!

BERITA AMAT MENGEJUTKAN SELURUH NEGARA...KESIAN SUNGGUH..BAGAI DUDUK DALAM DURI SITUASINYA.

WELL...CERITA PENUHNYA BEGINI...


SETELAH SEKIAN LAMA MENERIMA TEKANAN DAN SERANGAN BERTALI-ARUS DARI PIMPINAN PARTAI KEDILKAN RAKYAT (PKR) AKHIRNYA DATUK ZAID IBRAHIM MENGUMUMKAN AKAN KELUAR PARTAI PKR BERKUAT-KUASA 16 DISEMBER INI.

BEKAS PENGERUSI PKR WP ITU MENGATAKAN BELIAU BERTINDAK DEMIKIAN KERANA DAH KEHILANGAN KEPERCAYAAN TERHADAP PKR.

MENURUT BELIAU, FITNAH, PUTAR-BELIT SERTA CERITA REKAAN OLEH PARA PEMIMPIN KANAN PKR TELAH MEMAKSANYA UNTUK KELUAR DARIPADA PARTI TERSEBUT.

JELASNYA, BELIAU TIDAK RELA BEKERJASAMA DENGAN PEMIMPIN YANG GEMAR MENGHINA ORANG LAIN SEPERTI DILAKUKAN TERHADAP DIRINYA.

SUMBER BERITA

TETAPI YANG MENGHERANKAN KENAPA ZAID PERLU TUNGGU SEHINGGA 16 DISEMBER UNTUK KELUAR. PADA PENDAPAT PENULIS JIKA DAH RASA BAGAI DUDUK DALAM DURI..KELUAR AJE CEPAT.. LAGI LAMA TUNGGU LAGI SENGAL BISA DURI TU..!!

KEPUTUSAN ZAID INI ADALAH SATU TAMPARAN HEBAT PADA NUAR DAN PKR. IA PASTINYA AKAN MENJEJASKAN PKR SERTA MEMBUATKAN PKR BERPECAH-BELAH. YANG PASTINYA TENTU LEBIH RAMAI KEPIMPINAN TERTINGGI PKR AKAN BERASA WAS-WAS DAN BERTALI-ARUS ANGKAT KAKI MENINGGALKAN THE DYING PARTAI.

LEBIH PERIT LAGI IALAH SEMENJAK ZAMAN REFORMASI GILER PADA TAHUN 1998 DULU BELUM PERNAH LAGI KEPIMPINAN NUAR DIPROTES SECARA TERBUKA OLEH KALANGAN PENYOKONG SENDIRI. KINI RAMAI PENYOKONGNYA DAH TERJAGA DARI MIMPI SEHINGGA PROTES MEREKA KE TAHAP MENYERU SI NUAR KELUAR TERUS DARI PKR.

GET LOST OLD DUDE…KATA OMPUTIHNYA.

ADUSSSS…DUSSS…MY DYING PKR..MY DYING PKR KATA SI NUAR …AGAKNYALAH..!!

PERIBAHASA HARI INI…


SEPERTI DUDUK DALAM DURI – DALAM KEADAAN GELISAH DAN TIDAK TENTERAM.

9 Comments:

Unknown said...

BKN DUDUK DLM DURI LG BROO TP DUDUK ATAS BARA APII..TU YG PUNGKOQ ZAID MELETOP2 MCM POP CORN! KEHKEHKEH ADOIYAIIII SIAN ZAID

AbgTuah said...

KAH..KAH..KAH...

Gerakan Timur said...

duri rimba zaid dah lali,
duri bukan sebarang duri,
serabut duduk di kangkang eligeligeli
lagi sengsara di kangkang al juburi

hahahahah...

AbgTuah said...

POWERLAH GERAKAN TIMUR...

MEMANG PERKATAAN DURI UMPAN BAGI KOMENTATOR SAMBUNG...

ADUSS SENAK-SENAK UBI AGAKNYE YE..

KIH..KIH..KIH..

Awanama said...

gelak politik:

seorang jaga singh,berbadan tegap dan tinggi orangnya...tugasnya menjaga pintu sebuah gua, didalam gua tu tempat pameran ubat kekuatan lelaki...maka ramailah lelaki2 yang ingin masuk kedalam...tiba2 seorang lelaki cina berlari keluar dengan tergopog-gapah : singh bertanya " kenapa? " lelaki cina yang berlari tadi tidak menjawab cuma menunjukkan isyarat tangan kedalam gua tersebut, singh dan orang ramai kehairanan!! beberapa ketika kemudian seorang lagi berlari keluar sambil bising mulutnya ahyooyooo//3...maka singh bertanya lagi "kenapa?" lelaki india tidak menjawab cuma dia menunjukkan isyarat tangan ke dalam gua itu seperti lelaki cina itu tadi...maka kecohlah di hadapan pintu gua tersebut...niat lelaki2 yang hendak masuk jadi terbantut dan rasa cuak juga mungkin ada apa2 yang bahaya didalam gua tersebut...maka orang ramai menyuruh singh masuk untuk siasat apa yang ada kat dalam, maka singh dengan berdebar2 terpaksa masuk kedalam gua tersebut...lelaki2 yang menunggu di pintu gua juga berdebar2...tiba-tiba jaga singh tadi pun berlari keluar sambil berteriak "lari!!...lari!!sambil tangannya menutup dibahagian punggung...maka berterabuhlah lelaki2 yang berada di luar gua tadi,mereka berlari mengikut jaga singh tadi....apabila agak jauh mereka semua berhenti sambil termengah2 kepenatan, maka lelaki2 semua bertanya "ada apa kat dalam mr.singh?" sambil termengah-mengah jaga singh menjawab "nuar aljuburi!!!!" semua lelaki2 tadi diam sambil berpandangan sesama sendiri lalu merenung muka jaga singh...jaga singh kehairanan lalu bertanya "kenapa? tak takut ke?" lelaki2 tadi menjawab "kami semua gay dan kaki pukul nuar aljuburi"

apa yang nak ditunggu lagi , sebelum kena bedal "berlarilah jaga singh tak cukup tanah sambil dikejar oleh genster nuar aljuburi"...

moral of the story :
jika berseorangan, jangan kutuk nuar aljuburi ditempat awam, ditakuti ada genster upahan aljuburi..kan nahas jadinya..tapi kalau ramai2 takpa...bukan apa!! takut dagu beralih ke dahi...

JEBAT said...

SATU PEKARA YANG PELIK DAN PUAK JUAK UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK BUAT- BUAT LUPA IALAH :

SATU MASA DULU PERNAH BEGITU LAMA ( LEBIH KURANG 23 TAHUN) DALAM UMNO.AKHIRNYA MENINGGALKAN UMNO KERANA KEBUSUKAN UMNO ITU SENDIRI.SI ZAID JUGA TIDAK AKAN KEMBALI KEPADA UMNO SETELAH KELUAR DARIPADA PKR.
KESIMPULANNYA, JIKA PUAK JUAK UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIKHUBHIBURANMALAM MENERIMA ALASAN ZAID KELUAR PKR, BERMAKNA APA YANG DIKATAKAN OLEH ZAID TERHADAP UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIKHUBHIBURANMALAM JUGA ADALAH BENAR.AKHIR KATA MAKA KETAWALAH SIBODOH TERHADAP KEBODOHANNYA SENDIRI.

SEPERTI BIASA: KALAU NAK JADI LEMBU PUN BIARLAH MATI KENA KORBAN DARI MATI DILANGGAR LORI.JANGAN BIAR DIRI ANDA MENJADI SEEKOR LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG.

PS : SEEKOR LEMBU KETAWA KEPADA KAWANNYA KERANA KAWANNYA SEEKOR LEMBU TETAPI SI LEMBU TERLUPA YANG DIA PUN LEMBU.KEH.KEH.KEH

kuntakinte said...

Salam, betoi jebat 23 tahun dia duduk dalam UMNO baru keluar, aku tak heran sebab bertahan dia23 tahun dalam UMNO.

Dalam PKR setakat bertahan lebih kurang 6 bulan dia dah keluar PKR jebat!!!! oi, maknanya PKR parti haprak sampai zaid bertahan setakat 6 bulan, bayangkan betapa teruknya PKR kah!!!!kah!!!!

macam lu jugak aku nak tanya bila nak ca alif but!!!!!!

JEBAT said...

kuntakintei buat lawak rupanya. sebab zaid hanya mampu bertahan 6 bulan sahaja dalam PKR ialah kerana 23 tahun hidup dengan umnoapcoiwahabibarangnaikhubhiburan malam yang penuh dengan busuknya hingga ke usus ( kata TUN) mana tahan duduk dalam parti yang berjuang untuk keadilan. keh..keh..keh. Kuali kalau dah 23 tahun berkarat bukan senang nak basuh selama 6 bulan weh.. keh..keh.keh.

Si Jeffry soalan aku masih lagi belum berjawab .

KAMU NAK ATAU TIDAK HUKUM HUDUD DILAKSANAKAN DI MALAYSAI. KALAU KARPAL TAK MAHU , AKU TAK HIRAN SEBAB DIA BUKAN ISLAM. KALAU DIA SOKONG HUDUD DAH LAMA DIA MASUK ISLAM. KAMU YANG ISLAM NI , NAK KE TIDAK. TAK PAYAH NAK BERBELIT- BELITLAH YE. JAWAPANNYA NAK ATAU TAK NAK.

JANGAN MAIN ANGGUK AJE MACAM TUAH.KELAK SEEKOR LAGI LEMBU KENA LANGGAR LORI.

kuntakinte said...

SALAM, ITU PUNGKOK KUALI BODOH JEBATPANIPU, MEMANG LE TAPI KALAU KUALI TU BARU DAH LAMA SAPU DIK ANWAR BRO...

JANGAN PUSING LA JEBATPANIPU, TRACK RECORD ANTARA 23 TAHUN DENGAN 6 BULAN BOLEH BAGUIH HAK 6 BULAN KA..HANG MEMANG DAH OTAK BERKLUMUT TAIK BABI LAH JEBATPANIPU. HE..HE... SIA2 CAKAP DENGAN OTAK BERLUMUT.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online