Khamis, 29 Julai 2010

NIK AJIS BIKIN WAYANG KA...NUAR DAPAT MEDAL TERTINGGI..?

 KARIKATUR HARI INI: ANUGERAH TERTINGGI..JARANG YANG DAPAT..!!

KOTA BHARU, 28 JULAI: NIK ABDUL AZIZ NIK MAT MENYIFATKAN DATUK SERI ANWAR IBRAHIM SEORANG YANG TEGAS MEMPERTAHANKAN PRINSIP PERJUANGAN.KATANYA, KETEGASAN ITU SAMA SEPERTI PERNAH DITUNJUKKAN NABI MUHAMMAD SAW SEMASA BERHADAPAN DENGAN PELBAGAI FITNAH PEMBESAR QURAISY.


“KERANA KETEGASAN MEMPERTAHANKAN KEBENARAN PERJUANGANLAH MAKA NABI SAW SANGGUP MENINGGALKAN KOTA MEKAH MENUJU KE MADINAH. BAGINDA TIDAK PERNAH BERTOLAK ANSUR DENGAN PELBAGAI TAWARAN PEMBESAR QURAISY.


“ANWAR SEORANG YANG MENDOKONG PRINSIP KETEGASAN DI ATAS KEBENARAN YANG DIPERJUANGKAN SELAMA INI,” KATANYA DALAM SATU KENYATAAN DI SINI.

PENDAPAT PENULIS…

HERAN BETUL PENULIS DENGAN KENYATAAN TERBARU NIKAJIS NI. KALAU IKUT PENDAPAT PENULIS PERJUANGAN ANUAR NI HANYA PERJUANGAN SURVIVAL AJE.

MANA TAK…, PADA PENULIS PERKARA YANG KONSISTEN BERKAITAN ANUAR NI IALAH PERJUANGAN SURVIVAL MELEPASKAN DIRI DARI DAKWAAN MELIWAT SEJAK DARI TAHUN 1998 LAGI.

LAGI SATU, MELALUI GAMBAR DAN BERITA YANG TERSEBAR LUAS DALAM BLOG DAN INTERNET, KELIHATAN ANUAR AMAT KONSISTEN PERJUANGAN UNTUK MENCARI PENGARUH DARI RAMAI PEMIMPIN-PEMIMPIN LUAR…MUNGKIN YAHUDI JUGA.?

TERLUPAKAH NIK AJIS SEMASA ANUAR DALAM UMNO DULU DIA JUGA KERAP MENGHENTAM PAS. TAPI SEKARANG KERANA DAH TERSEPIT AGAKNYA DAN TAK ADA JALAN LAGI NAK KEMBALI KE PANGKUAN UMNO DIA TERPAKSALAH MENJILAT SEMULA KAHAK-KAHAKNYA YANG BERTEMPEK-TEMPEK DI MUKA PAS.

JADI MASIH TEGASKAH LAGI PERJUANGAN ANUAR KALAU BEGITU..??

AGAKNYA KETEGASAN ANUAR DALAM PEMBURUAN KATAK HINGGA KE TAIWAN BAGI MENUBUHKAN KERAJAAN 16 SEPTEMBER TU YANG MENJADI MODEL DAN KRITERIA UTAMA PEMILIHAN UNTUK ANUGERAH MEDAL OF HONOUR OLEH NIK AJIS.

BERGULING-GULING JUGA PENULIS TERGELAK KETIKA TERINGATKAN KISAH LAGENDA TERHEBAT 16 SEPT TU… BLUEBLACK WAJAH PUAK JUAK NI TERTIPU HIDUP-HIDUP…!!

KEH..KEH..KEH…!!

JADI WAHAI NIK AJIS OIII…DENGAN KISAH YANG PENULIS PAPARKAN, MASIH TEGASKAH SI-NUAR TU DALAM PERJUANGANNYA SEHINGGA NAK DISAMAKAN DENGAN KETEGASAN PERJUANGAN RASULLULAH.

WAHAI NIK AJIS.. USAHLAH CEMARKAN NAMA ISLAM DENGAN BERBAGAI KENYATAAN YANG SEMAKIN HARI SEMAKIN KARUT. KENAPALAH SAMPAI TERGAMAK MENYAMAKAN RASULLULAH DENGAN SEORANG YANG SEDANG DIBICARAKAN KERANA DIDAKWA MELAKUKAN DOSA BESAR.

KENAPA TAK PILIH MEREKA YANG LEBIH HEBAT PRINSIP KETEGASAN PERJUANGAN SEPERTI..NELSON MENDELA KE…ABRAHAM LINCON KE…ATAU CHIN PENG KE ..MAU TZE TONG KE…POL POT KE…? JIKA HANYA KETEGASAN PERJUANGAN YANG DIJADIKAN UKURAN.?

ATAU..NIK AJIS SENGAJA MAHU BIKIN WAYANG BAGI MEMBANTU MEMULIHKAN IMEJ ANUAR DISAAT-SAAT SEMAKIN RAMAI ORANG PAS DAN PAKATAN DAH HILANG KEPERCAYAAN PADA ANUAR…??

WAHAI NIK AJIS OII...PADA KEFAHAMAN PENULIS, ANUAR TU HANYALAH SEORANG POLITIKUS YANG TEGAS DAN KONSISTEN DALAM PERJUANGAN MENYELAMATKAN DIRI SENDIRI …!! ADA FAHAM KA..?

PERPATAH HARI INI:

BIKIN WAYANG –TAKTIK DESEPSI BAGI MENGALIH PERHATIAN UMUM TERHADAP SESUATU PERKARA..TERUTAMA KELEMAHAN POLITIK.

10 Comments:

Awanama said...

aku dah kata Allah mungkin hukum nik ajis ni atas dunia lagi supaya rakyat celik dan sedar yang PAS adalah PUAK ANGKATAN SYAITAN, sekarang dia dah sangat teruk mereban.Nasib kau lah Nik Ajis, yang peliknya anak anak dia tak tolong nasihat ke dan tak malu ke mulut dan perangai bapa depa macam bewak gabok.nasib kau lah nik ajis oi.

Ada juga dengar yang nik abduh tu kadang2 merungut juga tentang mulut pantat ayam pak dia tu.tapi apa pun anak bapa kan. dan PAS itu ADALAH Puak Angkatan Syaitan.

Indera_kasih said...

Apalah tuan guru ni semakin hari semakin merapu perkataannya.

Macamana pula dia boleh menyifatkan nilai Istiqomah (ketegasan) yang dimiliki Nabi Muhammad itu ada dalam diri Anwar.Dia lupa ke apa yang dah dibuat Anwar tu dulu?

Mana dia putar alam 16 Sept tu dulu, mana buktinya sampai sekarang tak didedahkan? Mana dia bukti RM2Juta untuk beli ADUN oleh UMNO keluar PR, sampai sekarang tak didedahkan?

JEBAT said...

PANDANGAN AKU PULA :

SEJARAH BOLEH BERULANG DUA TIGA EMPAT KALI. APA YANG DILAKUKAN OLEH PUAK JUAK UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK TIDAK TUMPAH SEPERTI MANA TEKTIK YANG DILAKUKAN OLEH PEMBESAR QURAISY MENENTANG NABI SAW. MEREKA AKA MENABUR FITNAH DAN MEREKA -REKA CERITA UNTUK MEMBURUKKAN NABI SAW. MEREKA TAHU APA YANG DIBAWA NABI ADALAH BENAR TETAPI KERANA TAKUT KEHILANGAN KUASA DAN DEMI MEMPERTAHANKAN PEGANGAN MEREKA SELAMA INI. MEREKA MENENTANG SEHABIS-HABISNYA. NABI SAW JUGA PERNAH DIGUNAKAN TEKTIK YANG SAMA DIMANA BAGINDA DITUDUH BERZINA DAN SEBAGAINYA.

FIKIR-FIKIRKANLAH PUAK JUAK UMNO,

PERIBAHASA UNTUK PUAK JUAK :

BAGAI LEMBU DICUCUK HIDUNG.

Ali Abdullah said...

Salam bro,

Dua-dua sama nyanyuk...

N.ajis dengan B.A.B.I tak boleh dipisahkan.....

Najis Babi = DAPig

gembala unta said...

Kalau nabi bolih tinggalkan kota mekah berhijrah kemadinah kerana tidak mahu tunduk pada pembesar quraish kenapa Nik Aziz tak kata pada Anuar lebeh baik berhijarah ke Amerika saja tinggalkan malaysia ni kenapa cara nabi pertahankan perjuangan di ikut tapi tak ikut cara nabi berhijra.Nik Aziz kalau nak ikut sunnah nabi biar habis jangan yg untung politik di ambil lepas tu tipu rakyat ingat rakyat bodoh macam Nik Aziz.

kuntakinte said...

Salam, jebat kenapa ambik cerita yg Quaraisy disamakan dengan UMNO, bagaiamana pulak pemerintah zaman Khalifah2 yg unglue disamakan dgn pemerintahan Umno, DAN sam a take Puak Juah Pas dengan puak khawarij mengkafirkan org lain termasuk Saidina Hussin?

Usah jade lidah bewak le jebat, awake tu sam a je dengan LGE lidak bercabang Dan mulut busuk mcm bangkai beak

jebat said...

UNTUK KUNTAKINTEI :

KAU NAK SURUH AKU SAMAKAN PEMERINTAHAN KHALIFAH DENGAN PEMERINTAHAN UMNO.AKU TAK SANGGUP WEH. JAUH PANGGANG DARI APALAH WEH. CONTOH YANG PALING MUDAH . TIDAK ADA SEORANG PUN PEMIMPIN KHALIFAH ARRASYIDIN TAK MENUTUP AURAT TAPI BINI KETUA PEMIMPIN UMNO TIDAK ADA YANG TUTUP AURAT. BAB ITU PUN DAH TAK SAMA.TAK PAYAHLAH KAU NAK SURUH AKU SAMAKAN. KALAU BAB ITU PUN PEMIMPIN KAMU DAYUS, NANTI AKU BANDING HAL -HAL LAIN YANG LEBIH BERAT TERUK JADINYA.

PERIBAHASA SEBELUM JUMAAT KHAS UNTUK PUAK JUAK UMNOAPCOWAHABIBARANGNAIK

Janganlah jadi :

BAGAI LEMBU DICUCUK HIDUNG.

JEBAT said...

Satu lagi aku terlupa nak jawab :

tentang isu kafir yang diratib oleh puak umno seolah nak sangat jadi kafir tu. Ucapan TGHA yang puak juak kau labelkan jadi amanat tu, itu adalah benar ketika zaman itu kerana zaman itu Puak juak kau telah meruntuhkan aqidah penganut-penganutnya dengan berpegang diatas prinsip POLITIK SUKU , AGAMA SUKU.

KAU CADANGKAN PADA TUAH SUPAYA KELUARKAN TAJUK KAFIF MENGKAFIR NI DALAM BLOG DIA, BIAR AKU BAHASKAN. ITU PUN KALAU DIA BERANILAH.

PERIBAHASA LAGI SEKALI:

JANGAN JADI SEPERTI LEMBU DICUCUYK HIDUNG.

Awanama said...

nik ajis dah nyayuk oiii...lumrah lah bile dah tua...mesti off center

kuntakinte said...

Salam, puak juah jebat, tak bertudung dosa dia dgn tuhan, kenapa tak cerita puak awak berzina dgn bini org, kenapa tak cerita puak kau tahu buat seks dgn bini nafkah zahir tak bagi pd anak bini Dan sesen pun tak bagi, kenapa tak cerita puak kau sondol pungkok!!! Ohhh tu semua pemerintah Islam yek.... Ikut arrasyiddin yek..

Kah!! Oh Ada pulak masa tu kafir Sekarang tak kafir, boleh pulak bersekeduduk dgn DAP yg terangan tolak Islam harus Dan wajib yek!!! Itu lawak babi namanya...oh kena pad a org lain semua Ada hukum hakam haprak puak juah kau keluar, ken a batang hidung sendiri semua wajib semua pahala yek!!! Grakkkkkk phuiiiiiiiiiii kkau ambik kahak aku ni. Phuiiiiiiiiiii..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online