Jumaat, 25 Jun 2010

WANG IKHSAN AKAN DAPAT..PERUNTUKAN BESAR PUN AKAN DAPAT. TAK TAHU BERSYUKOR LAGI KE..?

DIBERITAKAN NEGERI KELANTAN DI BAWAH JAJAHAN PUAK JUAK HAMPEH AKAN MENDAPAT PERUNTUKAN BESAR BERBANDINGKAN BEBERAPA NEGERI LAIN DALAM RANCANGAN MALAYSIA KE 10.


PERUNTUKAN TERSEBUT ADALAH KERANA TAHAP KEMISKINAN RAKYAT NEGERI TERSEBUT YANG MEMERLUKAN PEMBELAAN SEPANJANG MASA SUPAYA BOLEH MENYAMAI KEMAJUAN NEGERI LAIN.

SELAIN PERBAGAI PROJEK INFRASTRUKTUR, KEUTAMAAN JUGA AKAN DIBERI KEPADA PEMBINAAN JALANRAYA DAN MENAIK TARAF JALAN, BAGI MENYELESAIKAN MASALAH PERHUBUNGAN RAKYAT.

SO, LIHATLAH BAGAIMANA BAIK DAN BERMUTUNYA KERAJAAN. WALAU PUN KELANTAN ADALAH NEGERI DIPERINTAH PEMBANGKANG, TAPI KERAJAAN TAK PERNAH PULA MENGABAIKAN KEBAJIKAN RAKYAT NEGERI TERSEBUT.

SEPATUTNYA PEMIMPIN NEGERI KELANTAN BERSYUKOR KEPADA ALLAH DAN BERTERIMA KASIH KEPADA KEBAIKAN KERAJAAN. MEREKA SEPATUTNYA BERBAIK-BAIK DAN MEMBUANG PRASANGKA TERHADAP KERAJAAN PUSAT KERANA KERAJAAN TAK PERNAH MENGANAKTIRIKAN MANA-MANA NEGERI PEMBANGKANG SEBELUM INI.

TAPI PERCAYALAH, DAH JADI LUMRAH ALAM MAKHLUK PEMBANGKANG, WALAU DI LONGGOKKAN UNTUK MEREKA SEBUKIT EMAS SEKALI PUN NECAYA MEREKA TETAP AKAN TERUS MENCEMUR KERAJAAN DENGAN PERBAGAI ALASAN YANG DIREKA-REKA.

SUMBER RUJUKAN

1 Comment:

Unknown said...

SLM BRO...DIORANG NI SPESIS KUFUR NIKMAT BROO. DIORANG NI PNDAI. BILE DH DPT, SENYUM SAMPAI KE TINGER. BESOKNYE TIBE2 JEK BALEK PRANGAI LAMA.MENYUMPAH SERANAH..ITU XCUKUP..INI XCUKUP! PIGIII DAAAA SAMA DIORANG!..HARKK PTUIHHH!! KEHKEHKEH

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online