Sabtu, 26 Jun 2010

RENTETAN DARI ISU 40 ULAMA MENYERTAI UMNO.


PENULIS SEMEMANGNYA BERSETUJU DENGAN KEHADIRAN 40 ULAMA MENYERTAI UMNO. KITA TAK BOLEH SEWENANG-WENANGNYA MENUDUH MEREKA BERFAHAMAN WAHABI TANPA FAKTA DAN BUKTI KUKUH. APAKAH PERLU KITA BERTANYA KEPADA MEREKA APAKAH MAHZAB ATAU FAHAMAN MEREKA SEBELUM DIBERI LALUAN MENYERTAI UMNO. TENTU TIDAK BUKAN…!!

SIAPA YANG MAMPU MENGATAKAN TIADA TERDAPAT LANGSUNG AHLIL WAHABI, SHIAH, LA MAZHABI, SALAFI GADUNGAN ATAU YANG LAIN-LAIN DALAM PAS.

JUGA, SIAPA YANG MAMPU MENGATAKAN BAHAWA SYARAT TERTULIS BAGI MENYERTAI UMNO MESTILAH AHLUS SUNNAH WAL JMA’AH.

JADI PADA PANDANGAN PENULIS, YANG PENTING SEKARANG IALAH…UMNO PERLU PERHATIKAN DAN PANTAU GERAK GERI 40 ULAMA TERSEBUT. JIKA PENDAPAT DAN AMALAN MEREKA JELAS BERTENTANGAN DENGAN AHLIL SUNNAH WAL JAMAAH DAN JIKA BENAR MEREKA CUBA MENJALANKAN JARUM WAHABI MEREKA DALAM UMNO, MAKA CEGAHLAH SEGERA.

SEBENARNYA HENDAK ATAU TIDAK UMNO PERLU MENERIMA GOLONGAN PARA ILMUAN DAN ULAMA MUDA INI DENGAN HATI TERBUKA DAN TANPA PRASANGKA. JIKA KITA TOLAK MEREKA MENTAH-MENTAH, MAKA AMAT MUDAH PULA PIHAK PEMBANGKANG MELABEL UMNO SEBAGAI PARTI YANG TIDAK GEMAR PADA PARTISIPASI DARI GOLONGAN AGAMA.

KITA PERLU MENARIK MINAT GOLONGAN ILMUAN AGAMA INI AGAR MENYERTAI UMNO, WALAU PUN DISYAKI MEREKA WAHABI. JIKA KITA TOLAK MENTAH-MENTAH, MAKA AKAN BERTAMBAH RAMAILAH AHLI PAS KERANA HANYA KE SITU SAHAJA TEMPAT MEREKA MENGADU NASIB JIKA UMNO MENUTUP PINTU BUAT MEREKA.

WALAUBAGAIMANAPUN PENULIS AMAT TERTARIK DENGAN PENDAPAT PANGLIMA PERANG CYBER. PENDAPAT YANG PENULIS SUNTING DARI ARTIKEL BELIAU BERKAITAN DENGAN ISU INI. PENULIS KAGUM DENGAN PENDAPAT TERSEBUT KERANA IANYA SATU PENDAPAT YANG RASIONAL LAGI TERBUKA KERANA BELIAU TELAH MENGESAN AKAN BERLAKU SATU PERMASALAHAN SERIUS, TETAPI BELIAU JUGA ADA MENCADANGKAN LANGKAH PENCEGAHANNYA.

BERIKUT ADALAH PENDAPAT TERSEBUT..,

'APA LAGI KITA MAHU DARI ULAMA PRO WAHABI INI ? SEKALI LAGI SAYA ULANGI BAHAWA UMNO AKAN CEPAT PUPUS DENGAN MENERIMA ULAMA FAHAMAN WAHABI INI KECUALI MEREKA DIKAWAL DAN TIDAK DIBENAR MENYEBARKAN FIKRAH MEREKA DALAM UMNO ATAU KERAJAAN. INI PENDIRIAN SAYA DAN INI KATA KATA YANG MUKTAMAD !!!'

SO NO WORRY PANGLIMA, KERANA YANG PASTI …ITU JUGALAH PENDIRIAN PENULIS…MALAH PENULIS PERCAYA ITU JUGALAH PENDIRIAN MAJORITI AHLI UMNO..YANG AMAT BIJAK BERPOLITIK..!!

8 Comments:

Awanama said...

memang serba salah jadinya , hendak diterima satu hal...tak diterima satu hal pulak ,

apapun , yg penting ada kawalan keatas fahaman ini tak kira ia siapa , samada menteri , atau hakim atau ustaz ,
kita sudah diperingatkan awal2 lagi mengenai bahaya fahaman ini , ulama2 silam telah meninggalkan kepada kita tulisan dan buku2 pada menerangkan bahaya wahabi ,maka fikirkanlah ,
mahasiswa adalah golongan paling terdedah dengan pengaruh fahaman ini , kedua ialah golongan yg ilmu agamanya setengah cawan , ilmu untuk diri sendiri pun tak cukup , berani bercakap pasal hukum bernegara dan kebangsaan ,

wahabi kini bergerak dengan berselindung sebalik nama politik , parti yang mengaku ia lebih islamik dan beriman dari manusia lain , malah mengkafirkan dengan mudah mereka yg tidak sependapat dengannya , menghalalkan darah muslim lain yg tidak separti dengan mereka , maka berhati2lah ..

Jangan disangsikan ulama2 ini yg masuk parti Umno , selagi belum terbukti mereka itu begini dan begitu maka berlapang dada adalah lebih baik , bagaimana kita nak kata kain itu hitam kalau belum nampak warnanya ,

PAS ? apa cerita , adakah ulama2 ini juga kafir sebagaimana Pas mengkafirkan siapa sokong Umno ?
adakah mereka ini dibayar 2 juta sebagaimana khayalan anwar ? atau adakah mereka ini dijanjikan tender nilai berjuta sebagaimana fitnah Pas ?

kita mengharapkan , dengan kemasukan para Ulama muda ini akan mengukuhkan lagi suara bernada Islam dalam kerajaan , boleh menasihati kerajaan pada tindakan yg patut , juga mampu menipiskan sikap ego dan takabur yg ada pada sebahagian ustaz2 Pas yg mengaku ulama ,

terima mereka ini , pun jangan lupa memantau siapa mereka , mudah2an niat mereka ikhlas demi maruah agama ,bangsa dan negara tercinta ,

Unknown said...

SLM BRO...MCM KES JI. DH ADA YG TERPENGARUH PUN TERUTAMA GOLONGAN2 MUDA. ITU YG KITA TAKUT!. SAMA LA DGN WAHABI NI. WALLY SLIPOR SEME DH TAU DIA NI MMG WAHABI. BYGKN SELAMA DIA JD MUDALILUL, DH BERAPE RAMAI DIA 'TARBIAH'KAN PENGIKUT2 DIA TU. KITA X NK ADA LG AL-MAUNAH KE 2 ATAU ARQAM YG KE 2 JUGAK BROO

Ali Abdullah said...

salam bro,

sebenarnya islam mensyariatkan kita agar selalu berprasangka baik lebih-lebih lagi terhadap orang yang berilmu. Adalah satu kelebihan bagi umno dengan penyertaan ulama muda tersebut sekurang2nya umno tidak dianggap golongan jahil yang tiada orang agama di dalamnya.

Awanama said...

tak payah la takut ajaran wahabi ni. termasuk la si asri ni.
Kalau betul pembawakan, pasti wahabi ni tak kemana.
harap semua percaya ALLAH sentiasa bersama mereka yg benar.

Jebat said...

TERNYATALAH ABG TUAH TERPAKSA MENELAN AIR LUDAH KEMBALI DISEBABKAN KESETIAN MEMBABI BUTA. ABG TUAH TERPAKSA MENGHALALKAN PEKARA YANG PERNAH DIHARAMKAN OLEH ABG TUAH DISEBABKAN KEBODOHAN YANG AMAT NYATA.

Diantara ludah yang abg Tuah kena telan balik ialah :


KITA TAK BOLEH SEWENANG-WENANGNYA MENUDUH MEREKA BERFAHAMAN WAHABI TANPA FAKTA DAN BUKTI KUKUH.
( hakikatnya mereka adalah segembolan dengan dr asri yang telah difitnah oleh abg tuah sendiri sebagai WAHABI tetapi yang peliknya Shahidan tak termasuk dalam wahabi , walaupun berguru dengan dr asri )


APAKAH PERLU KITA BERTANYA KEPADA MEREKA APAKAH MAHZAB ATAU FAHAMAN MEREKA SEBELUM DIBERI LALUAN MENYERTAI UMNO. TENTU TIDAK BUKAN…!!
( Kenyataan yang paling bodoh yang terima, Ini bukannya jawapan dari persoalan ini, pencuri tak akan mengaku kalau ditanya mereka mencuri. Bukti boleh didapati dengan pelbagai cara)

Jebat said...

JADI PADA PANDANGAN PENULIS, YANG PENTING SEKARANG IALAH…UMNO PERLU PERHATIKAN DAN PANTAU GERAK GERI 40 ULAMA TERSEBUT.
( Pandangan yang tak masuk di akal, banyak pekara lain lagi yang perlu dipantau, tetapi tiba- tiba mencari beban lagi . dalam umno hanya 40 orang je ulamak ke. Keh.. keh.)

SEBENARNYA HENDAK ATAU TIDAK UMNO PERLU MENERIMA GOLONGAN PARA ILMUAN DAN ULAMA MUDA INI DENGAN HATI TERBUKA DAN TANPA PRASANGKA.

KITA PERLU MENARIK MINAT GOLONGAN ILMUAN AGAMA INI AGAR MENYERTAI UMNO, WALAU PUN DISYAKI MEREKA WAHABI.

( Abg tuah telah membuku kebusukkan umno sehingga ke usus. Umno ketandusan ulama sehinggakan abg Tuah menyatakan HENDAK ATAU TIDAK termasuklah terima walaupun dilabelkan sebagai wahabi)

JEBAT said...

ULASAN TERBODOH YANG AKU TERIMA DARI ABG TUAH.

WALAU BAGAIMANAPUN PENULIS AMAT TERTARIK DENGAN PENDAPAT PANGLIMA PERANG CYBER. PENDAPAT YANG PENULIS SUNTING DARI ARTIKEL BELIAU BERKAITAN DENGAN ISU INI. PENULIS KAGUM DENGAN PENDAPAT TERSEBUT KERANA IANYA SATU PENDAPAT YANG RASIONAL LAGI TERBUKA KERANA BELIAU TELAH MENGESAN AKAN BERLAKU SATU PERMASALAHAN SERIUS, TETAPI BELIAU JUGA ADA MENCADANGKAN LANGKAH PENCEGAHANNYA.
( Ulasan terakhir aku dari ulasan Abg Tuah yang cuba untuk membodek Panglima Cyber dan ternyata Abg tuah adalah pengecut ialah PENDAPAT ABG TUAH BOLEH DIIBARATKAN SEPERTI INI BERZINA DULU NANTI KITA FIKIRKAN LANGKAH SUPAYA TIDAK HAMIL. INI YANG ABG TUAH KATAKAN ORANG UMNO BIJAK BERPOLTIK. Kelakau betul abg tuah.

kuntakinte said...

SALAM BRO...SYUKRAN!!!!!!! APA!!!! NI A JIS INGAT DIA SORANG KE ULAMAK????

MEMANG PATUT ULAMAK MASUK UMNO TAHU APA SEBAB??????????????

SELAMA NI UMNO YANG BAGI MENGKOMER MENGKEDARAH!!!!!!!!!!!!, UMNO YANG BELA MENGKOMER SAMPAI BESOR PANJANG JADI ULAMAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JADI YANG SEDAR AKAN ANUGERAH ALLAH TAHNIAH MASUK UMNO.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online