Rabu, 30 Jun 2010

ADA YANG LEBIH KARUT DARI ABDUL HADI.

 FAHAM AL-QURAN..AMBO THUMBS UP...!!

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, bersimpati dengan segelintir golongan ulama yang masih berminat menyertai UMNO, walaupun mereka tahu perlakuan pemimpin UMNO tidak sehaluan dengan ajaran al-Quran.

“Pimpinan UMNO pada hemat saya gagal atau langsung tidak mahu memahami ayat al-Quran. Jika masih ada golongan ulama yang berminat mahu berada di dalam kubang UMNO, saya hanya mampu bersimpati,” katanya dipetik dalam blognya http://www.blogtokguru.com/.


KOMENTAR PENULIS PULA,

NI LAGI SATU KENYATAAN KARUT MARUT…

SEPATUTNYA NIK KAJIS GEMBIRA BILA ILMUAN AGAMA DAN PARA ULAMA MEMENUHI UMNO KERANA GOLONGAN TERSEBUT PASTI SEDIKIT SEBANYAK AKAN DAPAT MEMBANTU MEMAHAMKAN UMNO JIKA DIDAKWA TAK FAHAM AL-QURAN.

TAPI PALING MENGHERANKAN..ORANG PUAK JUAK HIJAU YANG MENGAKU FAHAM…SEFAHAMNYA AL-QURAN BOLEH TERPUSING-PUSING JUGA DENGAN TAFSIRANNYA. MANA TAK..

MULANYA TAFSIRAN MEREKA BERKERJASAMA DENGAN ORANG BUKAN ISLAM DALAM PEMERINTAH HUKUMNYA KAFIR ATAU HARAM....

"ORANG-ORANG ISLAM YANG BERKONGSI DENGAN ORANG-ORANG KAFIR UNTUK MEMERINTAH NEGARA, MENJADI KAFIR ATAU HARAM" - HUKUM DEWAN ULAMA PAS KELANTAN, OGOS 1963.

TAPI SEJURUS MEREKA BERSEKUTU DALAM PAKATAN BERSAMA-SAMA KAFIR DAP, DITAFSIRKAN BOLEH PULA.

 “JIKA NABI MUHAMMAD BOLEH MENANDATANGANI PERJANJIAN DENGAN MUSUH TRADISI ISLAM, IAITU KAUM YAHUDI, SEBAIK TIBA DI MADINAH, PAS JUGA SANGGUP BEKERJASAMA DENGAN DAP.” – NIK AZIZ NIK MAT, BERITA HARIAN, 12 MEI 1999.

AL-KISAHNYA JUGA, SELEPAS AJE PRU 12 DAN BILA MEREKA MULA NAK JOIN DENGAN SEDARA SEKERANDA MEREKA IAITU DAP DAN PKR MAKA BERKUMANDANGLAH KHUTBAH DI MESJID-MESJID DAN MARKAS HIJAU MENCERITERAKAN PERIHAL SEORANG PEMERINTAH ISLAM ZAMAN KHALIFAH AL-RASHIDIN DAPAT MENAKLUKI WILAYAH KAFIR, MAKA DIAJAKNYALAH KETUA-KETUA ORANG KAFIR DI WILAYAH TERSEBUT BERKERJASAMA DALAM PEMERINTAHAN.

MAKA TERCANANGLAH PADA PARA JEMAAH HIJAU TENTANG PENGAJARAN DARI KHUTBAH TERSEBUT.. DIBOLEHKAN KITA MEMERINTAH DAN BERKERJASAMA DENGAN ORANG KAFIR, KATENYE..

...MAKA..LAP..LUP.., LAP ..LUP.., ATAS BAWAH KEPALA JEMAAH HIJAU NI TERANGGUK-ANGGUK MENDENGARKAN KATA-KATA LEBAI HIJAU MEREKA TU.

KIH..KIH..KIH…LEPAS TU NAK TAHU APA….PENULIS PUNYALAH KOMPIUS, SEHARIAN MEMIKIRKAN BELIT PUAK JUAK PARTAI HIJAU TU.

JADI WAHAI..PUAK JUAK HIJAU…MEMANG PANDAI BETUL KAU ORANG TAFSIRKAN AL-QURAN YE…!!

KINI BILA ILMUAN AGAMA DAN ULAMA BERMINAT DAN MENYERTAI UMNO MACAM-MACAMLAH NIK KAJIS DAN PUAK JUAK HIJAU NI LONTARKAN REMEHAN-REMEHAN MEREKA…

TAPI YANG KELAKAU SEKALI…

DULU SEMASA TUN MERAJOK DAN KELUAR DARI UMNO..ADALAH BERITA ANGIN MENGATAKAN TUN NAK JOIN PAS.

BILA BERITA SAMPAI KE TELINGA NIK KAJIS MACAM NAK DITIMANGNYA TUN …DIPUJINYA LAH TUN

’TUN NI ORANG YANG AMAT TAJAM FIKIRANNYA, KALAU DIA NAK MASUK....KATANYA

YANG GELINYA…OLEH KERANA GIRANGNYA ORANG TUA DAN JUAK-JUAK HIJAUNYA TERLUPALAH MEREKA ORANG YANG MEREKA NAK TIMANG TU ADALAH ORANG YANG MEREKA KURNIAKAN GELARAN TERFAMOUS

’MAHA FIRAUN’.

MORAL OF THE STORY..GINI,

BILA MENJADI KEBAIKAN UNTUK UMNO PASTI AKAN CUBA DIREMEH DAN DIBUSUK-BUSUKKAN. TAPI UNTUK KEBAIKAN MEREKA...KENTUT PUN BOLEH ADJUST-ADJUST JADI WANGI.

ITULAH, BUSUK SEBENARNYA PUAK JUAK HIJAU NI…NAK KATA DALAM ARAB PENULIS TAK TAHULAH TAPI YANG PENULIS FAHAM IALAH ..JENIS TAK GOSOK GIGI..JENIS BUSUK MULUT…!!

KEH..KEH..KEH..PENULIS HARAP TAK MENYEMBUR KAHAK HIJAU DARI PUAK JUAK HIJAU NI DENGAN TENYEHAN PENULIS KALI NI.

(PUNYALAH EFFEKTIFNYA GELARAN DAN DOKTRINASASI AKIBAT DARINYA…PENULIS SENDIRI PERNAH DENGAR DENGAN TELINGA NI… BEBUDAK 5 TAHUN DARI PUSAT ASUHAN HIJAU BILA NAMPAK AJE GAMBAR TUN TERUS MENYEBUT DENGAN PELAT-PELAT BASAH KANAK-KANAK..’PIR ‘ ON’, ’PIR ‘ON’, ’PIR ‘ON’…!! SEHARIAN PENULIS BERFIRKIR APALAH YANG DISEBUT OLEH KEKANAK NI..!!)

4 Comments:

Awanama said...

Pork Nik ni mmg kerja dia adalah untuk mengundang makian orang ramai terhadapnya.

Unknown said...

PAS terjejas kerana satu dua pemimpin yg bercakap tak serupa bikin, bercelaru dan mengelirukan penyokong sendiri. Lain-lain penyokong Ok, insyaAllah.
http://suarasatuduaumno.blogspot.com

Unknown said...

KEHKEHKEH MANTAP BRO!..WALLY SLIPOR NI DH MCM SPESIS DEDALU. KEMBANG BILE KNE PUJI..KUNCUP BILE ULAMA MASOK UMNO..DIA NANGIS X BERLAGU TUUUU KEHKEHKEHKEH..PADAN MUKE DIA YEHAAAAAA!!!! >|D

Awanama said...

ulama...apa kebende tu ulama...siapa yg layak digelar ulama...siapa yg memberi gelaran ulama...apakah ciri2 yg melayakkan seseorang itu digelar ulama...wujud kah ulama di zaman ini..yg dalam pas tu ulama ke...

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online