Sabtu, 3 April 2010

ANUAR DIUGUT AKAN DIBUNUH JIKA JADI PM...? ADUSS GEMPAK GILER..!!

HUHH..TERKEJUT BADAK PENULIS APABILA TERBACA TAJUK DAN BERITA LAMAN HADAPAN AKHBAR BERPRESTIJ PIHAK PEMBANGKANG.


TAJUK DAN BERITA LAMAN HADAPAN TERSEBUT MENULIS;

----------------------------------------------------------------
‘ANUAR DIUGUT AKAN DIBUNUH JIKA JADI PM’

KUALA LUMPUR, 3 APRIL: KETUA PEMBANGKANG, DATUK SERI ANWAR IBRAHIM DIUGUT 'MATI' JIKA BELIAU TERPILIH MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA NANTI.

----------------------------------------------------------------

WELL, ORANG LAIN TAK TAHULAH TAPI PENULIS MEMANGLAH TERKEJUTTTT...!!

UNTUK PENGETAHUAN, PENULIS SEMEMANGNYA KEDEKUT SIKIT NAK MEMBELI AKHBAR. PENULIS TERGOLONG DALAM KETEGORI PARA PEMBACA MUKA HADAPAN YANG TAK GEMAR MEMBACA BERITA PENUH.

KELEMAHAN PENULIS, BILA SAJA PENULIS BACA SESUATU TAJUK BERITA MAKA OTAK PENULIS YANG TERNYATA AMAT POWER BERIMAGINASI NIE DAH MULA TERGAMBARKAN NEGARA MALAYSIA NIE HURUHARA. IMIGINASI BODOH PENULIS TERBAYANG IANYA PENUH DENGAN GOLONGAN SHERIFF GUN SLINGER ATAU PUN GOLONGAN INPEKTOR SA’AB ALA-ALA FILEM BOLYWOOD TU..TAK PUAS HATI AJE BERDESYUMM..BERDESYUMMM..!!.

DALAM HAL NIE PENULIS TAK SALAHKAN PIHAK AKHBAR BERPRESTIJ, SEBALIKNYA PENULIS SALAHKAN DIRI SENDIRI KERANA TERLALU KUAT BERIMAGINASI. PENULIS FAHAMMMM..AKHBAR BERPRETIJ TAK CUKUP RUANG NAK TULIS SEMUANYA DILAMAN HADAPAN MEREKA.

EEE..EEEEE..!! TETIBA LAK..ENTAH MENGAPA YE, SEBUT AJE FASAL BERDESYUMM..BERDESYUMMM NIE..IMAGINASI PENULIS TERINGAT PADA HAYALAN SI-NGEH TENTANG AL-KISAH KETAKUTANNYA DIBEDIL OLEH PAK KEPOLISIAN..? KEH KEH KEH, ITULAH YANG PENULIS MADSUDKAN TENTANG KELEMAHAN PENULIS.

JADI NASIHAT PENULIS PADA GOLONGAN YANG KEDEKUT UNTUK MEMBELI AKHBAR DAN MEMBACA BERITA PENUH JANGAN JADI MACAM PENULIS. JANGAN MAIN BACA TAJUK AJE..LEPAS TU BERIMAGINASI LEBIH-LEBIH, DITAKUTI AKAN MEMBUAT FIKIRAN ROSAK TERUK KERANA ASHIK BERBURUK SANGKA.

OH YA BERBALIK PADA CERITA ASAL TADI..SETELAH PENULIS BACA BERITA SELANJUTNYA MAKA RUPANYA PIHAK AKHBAR BERPRESTIJ TERSEBUT INGIN MENYAMPAIKAN BERITA MELETOP DALAM FACE BOOK AL-KISAHNYA ADA MAMAT YANG MENGUGUT UNTUK MEMBUNUH PAK NUAR RUPANYAAAA..!! ADUSS…GEMPAK GILER…!!


NASIHAT PENULIS PADA PENGKOMEN FACE BOOK AMBILLAH IKTIBAR MEREKA YANG TELAH DIDAKWA KERANA MELANGGAR UNDANG-UNDANG AKTA KOMUNIKASI. BERHATI-HATILAH DALAM PENULISAN ANDA. JANGAN TULIS IKUT SEDAP AJE. JANGAN MENULIS PERKATAAN MENGANCAM SEPERTI TEMBAK, BUNUH, BOM, DAN LAIN-LAIN LAGI. NANTI AKHBAR YANG BERPRESTIJ AKAN MELAPORKANNYA DAN YANG SEKSANYA ANDA JIKA TERDAKWA SERTA DISABITKAN DENGAN KESALAHAN UNDANG-UNDANG KELAK.

8 Comments:

YANG GAMBI said...

Abang Tuah, tak kan tak kenal kagi dengan chameleon yahudi ni.....

Dia dah tahu memang tak akan dapat jadi PM, jauh panggang dari api... untuk meyakinkan tokey-tokey yahudinya, dia buat cerita yg dia kena ugut bunuh.... kalau tak berjaya jadi PM, tokey-tokey yahudi dia percayalah..... kalau tak mcm mana nak dpat duit sumbangan dari yahudi....

Kalau si cjamaleon ni, nak di bunuh lama dah dia mampus dabaham tanah...... tunggulah balasan Allah...

penjejak awan said...

Aku nak gelak nie kah kah kah sape lah pak pandir yang nak bunuh sinuar sodom ye.Apa ke hebatnya nuar sampai nak kena bunuh?,kalau nak kojol dah lama tapi tak ada sape pun heran nak bunuh umat yang dilaknat oleh Allah nie.
Tapi kalau dia betul2 kojol aku rasa lagi elok sebab aman Malaysia dari manusia pemusnah yamg hidup tak menguntungkan walau sesen haram.

Awanama said...

KAH!!KAH!!KAH!! Lawak terbaru....

:Mokhtar:

Awanama said...

ha..ha..ha..bagus bagus kasik tenyeh akbar pambangkang yang tahunya menyebarkan berta bagi mengujudkan perasangka dan fitnah.

satira yang baik..

Tai said...

Ha, bunuh lagi? macam filem orang putihlah pulak.

Awanama said...

DAH JENIS AKHBAR PENYEBAR FAHAMAN ULAMA AIR LENDIR ANUAR. APA KEJADAHNYA AYAT YANG DITULIS TU KENA MENGENA DENGAN NAK BUNUH CIFUT BABI TU. WARTAWAN HARAKAH TU DAH MABUK SAMSU KOT.

MAKLUMLAH DAH RAMAI SANGAT PENGIKUT TEGAR JENIS PEMINUM SAMSU.

BACA DAN FAHAM BETUL2 ,

CIFUT BABI TU DAH SEMBUNYI KAT LUBANG MANA PLAK SKRANG.

tamingsari said...

AKHBAR NO.1 DUNIA MEROYAN KEMBALI!
Anwar dah mati ke? Macamlah Nuar ni begitu penting dan hebat sampai ada yg nak bunuh. Jgn2 nak tageh simpati pengundi Hulu Selangor kot. Dia dah tak laku. Kalau mati setakat kehilangan besar pada keluarga je.Pada negara talde makna.

Sebenarnya Harakah ni standard Suara Keadilan. Spin lepastu melutut minta maaf sampai menangis keluar kahak.Pelik berita begitu gempar surat kabar PAS je dapat berita ni.Dia cedok dari akhbar bunian agaknya.

Mohammad Roslan said...

Salam,
Spesis mcm ini payah nak mati...hahaha!. Yang syok dok tulis bukan-bukan kat FB itu eloklah renungkan nasihat Abang Tuah kamu itu...

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online