Khamis, 4 Jun 2009

SETAN GONDOL KATA; GUNA KHUTBAH UNTUK BERKEMPEN POLITIK..BOLEH.

WAHAI SETAN GONDOL..BOLEH KE BERKEMPEN GUNA KHUTBAH JUMAAT..?


RATA-RATA UMAT ISLAM DI MALAYSIA KURANG SELISA MIMBAR KHUTBAH JUMAAT DIJADIKAN ALAT UNTUK BERKEMPEN POLITIK. DIKUATIRI KESUCIAN MIMBAR KHUTBAH JUMAAT YANG BERFUNGSI SEBAGAI ALAT UNTUK MENYEBARKAN ILMU AGAMA DAN PUSAT PENYATUAN UMAT DIGADAI DEMI KEPENTINGAN POLITIK PUAK JUAK YANG KURANG AKAL NYA.

PENASIHAT AGAMA MAIJ BERKATA “MENGGUNAKAN MASJID DAN MIMBAR KHUTBAH JUMAAT UNTUK KEPENTINGAN POLITIK ADALAH TIDAK WAJAR DAN BOLEH DIANGGAP SALAH KERANA IA BOLEH MENIMBULKAN BIBIT PERPECAHAN DAN BOLEH MENGUNDANG SALAH FAHAM SERTA FITNAH.

PANDANGAN PENULIS MEREKA YANG HADIR BERSOLAT JUMAAT TERDIRI DARI PELBAGAI FAHAMAN POLITIK. JIKA ISI KANDUNGAN KHUTBAH JUMAAT TERSEBUT CONDONG KEPADA FAHAMAN TERTENTU DAN PENUH DENGAN CACI DAN CERCA MAKA TENTU AKAN MENIMBULKAN RASA KURANG SENANG HATI DIKALANGAN JEMAAH YANG HADIR.

TIDAK MUSTAHIL SATU HARI NANTI KEPALA SETAN YANG MENYAMAR IMAM YANG MEMBERIKAN KHUTBAH AKAN BENJOL KENA LONTAR DENGAN SEKETUL BATU SEBESAR PENUMBUK. JADI SEBELUM KEJADIAN TERSEBUT BENAR-BENAR BELAKU MAKA PIHAK BERKUASA PERLULAH MENGAMBIL TINDAKAN TEGAS TERHADAP PUAK YANG YANG KURANG AKAL INI. TAK BOLEH KE SUMBAT SAHAJA MEREKA INI MASUK ISA DI ATAS AKTA HASUTAN ?

http://www.bharian.com.my/Wednesday/Nasional/20090603094717/Article/index_html

4 Comments:

luah fikiran said...

Petikan posting saya pada 13 Feb 2009 dalam blog "luahfikiran" tentang isu yang sama seperti berikut:

CERAMAH POLITIK DI MASJID?

Saya baru sahaja menunaikan solat Jumaat. Khutbah tadi menyentuh tentang politik semasa di negeri Perak walaupun masa itu saya berada di sebuah masjid di negeri lain. Saya rasa macam ada yang tak kena walaupun saya tahu mungkin ada jemaah yang tak jadi masalah mendengar khutbah-khutbah demikian. Disebutkan tentang kerakusan kuasa pihak tertentu untuk menguasai kerajaan negeri berkenaan. Saya mohon banyak-banyak tolong jangan jadikan rumah ibadat kita ini sebagai pentas politik. Saya kaki dengar ceramah politik. Merata-rata tempat saya pergi walaupun terletak jauh daripada tempat tinggal saya. Tetapi tempat-tempat tersebut bukannya rumah ibadat.

MAWAR BERDURI said...

SALAM TUAH?

AI NA RAYANG...BETUL TAU GAMBAR TU ITU LAH MOTO PAKATAN TU NGAM BATUL OHH..KASI PACAH DAN PARINTAH..

KALAU ADA YANG BERANI BE TUAH, MASA DGAR CERAMAH KASI PACAH JUGA KEPALA PENCERAMAH YANG MENGUNAKAN MASJID TUK MEMCACI ORG..UH UH KALAU BERANI HE HE

kuntakinte said...

salam, teman tak heran sebab tu umat Islam di Kelantan miskin hina, kufur, lupa diri...sebab hari2 masjid dan surau jadi tempat sebar fitnah...

sebab tu cerai berai di kelantan, berzina dgn Isteri orang di Kelantan, Sumbang mahram di kelantan, balun pungkuk kambing pun di kelantan, tok balun cucu pun di kelantan, bapak balun anak di kelantan ish..ish... risau teman nak panjang kan..

Ini semua akibat surau dan masjid diseleweng untuk sebar fitnah yg sama dengan bunuh saudara sendiri..

memang setan punya kerja....setan di profesional yeop!!! itu anugerah yg dia dapat dari tuhan..menyamar le pakai apa pun semua setan boleh buat...umat yg tengging macam puak2 Paih ni memang sap sap sui je dia ngorat.

ISAC said...

Jangan sampai nanti mimbar masjid pun dijadikan tempat memfitnah, mengata & mencaci lawan.

Takut2 nanti tempat2 lain x apa2...Masjid pulak ditelan bumi.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online