Rabu, 17 Jun 2009

REAKSI POSITIF DARI PAS.?K'JAAN PERPADUAN: PM PERCAYA PAS IKHLAS

DATUK SERI NAJIB RAZAK BERKATA BELIAU MELIHAT PAS IKHLAS DALAM CADANGAN MEWUJUDKAN KERAJAAN PERPADUAN SEPERTI YANG DISUARAKAN OLEH PRESIDEN PARTI ITU DATUK SERI ABDUL HADI AWANG.

PERDANA MENTERI BERKATA BELIAU TIDAK MENOLAK SEBARANG KERJASAMA YANG BOLEH MEMBERI KEBAIKAN UNTUK NEGARA.

"UMNO SENTIASA BERSIKAP TERBUKA DAN BERSEDIA UNTUK MENDENGAR DAN MENIMBANG APA-APA CADANGAN YANG DIKEMUKAKAN OLEH PAS," KATANYA SELEPAS MERASMIKAN PERSIDANGAN MENTERI-MENTERI PELAJARAN NEGARA-NEGARA KOMANWEL KE-17 DI IBU NEGARA HARI INI, LAPOR BERNAMA.

"KITA TENGOK PADA BENTUK KERJASAMA YANG SESUAI. SELEPAS ITU, KITA BOLEH BINCANG. TAK ADA MASALAH," KATANYA.

CADANGAN ABDUL HADI UNTUK MEWUJUDKAN KERAJAAN PERPADUAN ITU DISIFATKAN MAMPU UNTUK MENYELESAIKAN PELBAGAI ISU TERMASUK MASALAH POLITIK NEGARA SECARA MENYELURUH.

SEMENTARA ITU, TIMBALAN PRESIDEN PAS, NASHARUDDIN MAT ISA MENYAMBUT BAIK KESEDIAAN NAJIB MENGADAKAN PERBINCANGAN MENGENAI PERKARA ITU.

http://www.malaysiakini.com/news/106574

HMM..NAMPAKNYA ADA REAKSI YANG POSITIF DARI KEDUA BELAH PIHAK. BEGINILAH SEPATUTNYA, SEKIRA ADA DIANTARA SAUDARA SEISLAM YANG MENGHULURKAN TANGAN BAGI MENGANJURKAN PERDAMAIAN MAKA SAMBUTLAH DENGAN HATI TERBUKA DAN ELAKAN DARI BERBURUK SANGKA DIANTARA SATU DENGAN LAIN.

KEPADA USTAD NASHA, PEDULIKAN BEBERAPA KERAT KEPIMPINAN PAS YANG MASIH TERLALU ANGKUH DAN ASSOBIYAH DENGAN POLITIK KEPARTIAN SEHINGGA SANGGUP MENOLAK MENTAH-MENTAH SARANAN BAIK TUAN GURU HJ HADI.

TERUSKAN USTAD NASHA…KAMI SENTIASA MENYOKONG USTAD.
-------------------------------------------------------------------
JOM MARI KITA IKUTI JUGA REAKSI YANG NIJAR SPONTAN KONONNYA...

4 Comments:

kuntakinte said...

Salam, bravo!!! DS Najib, KITA TENGOK SAPA YANG KENA!!!!!

PAPA GOMO said...

SALAM, DI HARAPKAN SAUDARA DAPAT MEMBANTU SAUDARA KITA SAIFUL BUKHARI DENGAN MENYEBARKAN ARTIKEL INI.

ANWAR JUBURI MEMINTA RAKAMAN,BUKTI DNA,NAMA SAKSI YANG ASAL UNTUK APA??? LAYAKKAH SEORANG TERTUDUH DI BERI SEGALA SENARAI SAKSI??? http://www.gomounited.com/2009/06/rakaman-cctvdnaketerangan-112-saksi.html

ANWAR AL-JUBURI SEDANG CUBA MENGHAPUSKAN BUKTI YANG ADA DALAM KES LIWAT NYA INI!!!

Mohammad Roslan said...

Salam,memang bijak " political foresight" DSN...ha..ha..pulangkan kembali apa yang diutarakan oleh presien pas...apa pun kita perlu lihat "blue print" Negar Perpaduan dulu sebelum mengambil keputusan. Tahaluf Siasi parti-parti politik politik diperlukan untuk memajukan Negara dan kearah visi satu malaysia!. Yang biimbangkan ialah "Blue Print" negara Islam Parti Pas masih lagi celaru dan mengambil masa bertahun untuk dikeluarkan..." Blue Print Negara Perpaduan " bila pulak akan disiapkan?. Cuma satu Nasihat untuk pengundi Islam di Manik Urai Kelantan.." Undilah UMNO, ini akan lebih memartabatkan Islam Di Negara ini" kerana survival parti PAS di PRU13 nanti akan tergantung kepada UMNO!. Takat nak dapatkan kerusi lebih dari DAP dan PKR tidak sama sekali!.Wassalam.

ISAC said...

Mudah2an Allah s.w.t mempermudahkan usaha kearah penyatuan ini, amin2 Ya Rabbullalamin...

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online