Khamis, 2 April 2009

RIMAU JANTAN LAGIKAN DATO SERI TANGKAP, INIKAN SEKAWAN CICAK MENGKARUNG.

Agong perkenan Najib PM keenam

Datuk Seri Najib Tun Razak akan mengangkat sumpah sebagai perdana menteri Malaysia keenam di hadapan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin Jumaat ini.
Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan berkata Seri Paduka telah memperkenankan majlis pelantikan Najib itu yang akan diadakan di Istana Negara pada jam 10 pagi.

Untuk berita selanjutnya sila ke pautan di bawah;

http://www.malaysiakini.com/news/101476


-HIDUP BAKAL PERDANA MENTERI BARU MALAYSIA DS NAJIB TUN RAZAK...! SEMUGA NEGARA AKAN LEBIH CERMERLANG, GEMILANG DAN TERBILANG DI BAWAH KEPIMPINAN DATO SERI. KAMI SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA YANG TAHU BERTERIMA KASIH AKAN TERUS MENUMPAHKAN TAAT SETIA KAMI KEPADA RAJA DAN NEGARA. KAMI PERCAYA DI BAWAH KEPIMPINAN DS PIHAK PEMBANGKANG TENTUNYA AKAN KACAU BILAU..TERKETAK-KETAK…DAN AKHIRNYA TERSUNGKUR DENGAN PENAGAN DATO SERI.

LIMAU BENTAN DI TEPI TINGKAP,
BUDAK-BUDAK MELEMPAR BURUNG,
RIMAU JANTAN LAGIKAN DATO SERI TANGKAP,
INIKAN SEKAWAN CICAK MENGKARUNG.

-KEPADA DS ABDULLAH AHMAD BADAWI, KAMI SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA AMAT TERHUTANG BUDI DIATAS JASA DAN USAHA YANG DICURAHKAN SELAMA DATO SERI MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA. KEPADA DS ABDULLAH AHMAD BADAWI KAMI UCAPKAN SETINGGI-TINGGI TERIMA KASIH DIATAS BUDI DS DAN SELAMAT BERCUTI DAN SELAMAT BERSARA.

PISANG EMAS DIBAWA BELAYAR,
MASAK SEBIJI DIATAS PETI,
HUTANG EMAS BOLEH DIBAYAR,
HUTANG BUDI DIBAWA MATI.

KEPADA AKHBAR-AKHBAR PUAK JUAK PEMBANGKANG. PERNAHKAH AKHBAR-AKHBAR AWAK MENYIARKAN BERITA-BERITA YANG MEMPERSENDA DAN MEMPERTIKAIKAN KETELUSAN JANJI PERALIHAN KUASA PERDANA MENTERI MALAYSIA ? JIKA PERNAH IANYA AMAT BERBAU HANYIR SEKARANG KERANA BUKANKAH IANYA KELIHATAN SEBAGAI SATU LAGI TINDAKAN TERSEPIT YANG HANYA INGIN MENIMBULKAN PERSEPSI BURUK TERHADAP PEMIMPIN NEGARA.?

BEGITU JUGA DENGAN BLOGGER-BLOGGER PR. SEKIRANYA AWAK JUGA PERNAH MENYIARKAN ARTIKEL-ARTIKEL MEMPERSENDA DAN MEMPERTIKAIKAN KETELUSAN JANJI PERALIHAN KUASA TERSEBUT MAKA BLOGGER KATEGORI APAKAH YANG SELAYAKNYA DITABALKAN KEPADA KUMPULAN AWAK ?

JADI KEPADA PENGUNDI-PENGUNDI DI BUKIT GANTANG, BUKIT SELAMBAU DAN BATANG AI…MASIHKAH KALIAN SEMUA TIDAK DAPAT MEMPERTIMBANGKAN LAGI DIANTARA EMAS DAN KACA…

PILIHLAH YANG TERBAIK MAKA YANG TERBAIK PADA PANDANGAN PENULIS TENTULAH BARISAN NASIONAL. MAKA BERIKANLAH UNDI KALIAN KEPADA BN DEMI MENJAMIN KEMAKMURAN, KEAMANAN, KEADILAN, KEBAJIKAN SERTA PERPADUAN, YANG BERTERUSAN DAN BERPANJANGAN…INSHALLAH.

HIDUP DATO SERI NAJIB TUN RAZAK…!!!

HUDUP UMNO…!!! DAN HIDUP BARISAN NASIONAL…..!!!!

HIDUP MELAYU…!!! DAN HIDUP SEMUA BANGSA…!!!!

6 Comments:

Ex-UMNO said...

Semasa pemerintahan DSAAB, apakah peranan Timbalan nya dalam membantu beliau mengadapi krisis dalam UMNO sehingga DSAAB dipaksa berundur?

Pada masa itu BN/UMNO hampir tumbang, 5 buah negeri jatuh ketangan pembangkang.
DUA PRK gagal di menangi oleh BN/UMNO.

DI MANA LETAKNYA KEHEBATAN TIMBALAN PM SEMASA ITU?

Dal said...

Ex-UMNO, waktu itu "kuku sembunyikan rimau" kot.

Kalau waktu tu harimau tak sembunyikan kuku, lama lagilah DSAAB baru nak rehat.

DODO said...

Adakah DOA orang PAS dah tak malkbul?..aku rasa ye..sebab ustaz, tog guru..lebih banyak buat fitnah dan adau domba..Insyaalah Allah tidak akan makbulkan doa orang begini...Contoh yang ..Ustz jahat Badrul Amin..berdoa menjahanamkan sesama islam hanya kerana kepentingan politik..nabi x ajar perbuatan fitnah, khianat..sombong dan bongkak..Aku rasa doa orang UMNO lebih makbul dan iklas..Insyaalah Islam akan berjaya..bukan cara Pembohongan PAS..seperti yang telah dijelaskan oleh Nizar...

Generasi Pejuang Bangsa said...

pantun menarik bang tuah

akhirnya Allah telah takdirkan Najib PM Malaysia ke 6

selamat maju jaya

meranarakyat said...

assalamualaikum..
Hanya Allah sahaja yang berkuasa boleh mengHIDUPkan dan meMATIkan.. Tidak seharusnya kita sebagai Hamba Allah mengatakan HIDUP kepada UMNO,NAJIB dan sebagainya.. sebaliknya jika kita laungkan kata TAKBIRR.. maka kita laungkan ALLAH HU AKHBAR..

Tai said...

ya bang Tuah, DSN dah Pm la ni. Baguslah. Tuhan telah makbulkan doa kita semua.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online