Selasa, 28 April 2009

JENIS-JENIS ‘MEE’ YANG MENYESATKAN PAS.

BARU2 NI KONONNYA TOK GURU NIK AZIZ ADA TULIS SURAT MENYOKONG “USTAZ NGA”PASAL PENGUNAAN AYAT AL QURAN. TERUS TERANG, WA, TAK FIKIR SURAT TU TOK GURU NIK AZIZ YANG TULIS....KALAU SETIAUSAHA DIA YANG TULIS PUN, SILAP2 TOK GURU TAK SEMPAT SKRIN/BACA...YA LAH DIA PUN BUKANNYA SIHAT SANGAT….

KENAPA SAYA TAK PERCAYA TOK GURU YANG TULIS? TAK KAN TOK GURU YANG TINGGI ILMUNYA BANYAK AMALANNYA NAK MENULIS BENDA2 YANG ADA BERBAU ANDAIAN/ PERSPEKTIF JAHAT.....DOK PERLI ORANG…

ORANG ALIM SELALUNYA CAKAP TAK BANYAK...(KALAU CAKAP BANYAK2 DITAKUTI AKAN MEMBAWA MASUK KE NERAKA), DICACI PUN MEREKA DIAM.

TETAPI KALAU KITA TENGOK HARAKAH LIDAH RESMI PAS...PENUH DENGAN CACIAN, MAKIAN,KATA NISTA, TUDUHAN2 DAN ANDAIAN2 JAHAT....NAK KENA SEBAT 80 ROTAN DIA ORANG NI AGAKNYA....KATA NAK JALANKAN UNDANG2 ISLAM? NAK JALANKAN HUDUD….BAGUS!!!!! CITA2 ITU MEMANG PERLU ADA DALAM HATI SETIAP ORANG ISLAM. BERCITA2 UNTUK TEGAKKAN HUDUD.

TAPI KALAU BETUL2 IKHLAS, MULAKAN LAH DENGAN DIRI AWAK DULU….”KEPIMPINAN MELALUI TELADAN”. KALAU AWAK DAH TERTUDUH ORANG MELAKUKAN KES-KES BERAT, TANPA 4 ORANG SAKSI (LELAKI YANG ADIL)...BUAT LAH PENGAKUAN, PANGGIL LAH ORANG AWAK SENDIRI SEBAT AWAK SEBANYAK 80 KALI...BARULAH BOLEH MENJADI CONTOH DAN TELADAN...INI TIDAK BERSELINDUNG DISEBALIK NAMA2 DAN GAMBAR2 TOK2 GURU....MENTANG2 ORANG YANG AWAK TUDUH TU ORANG UMNO/BN….IA SEMACAM BUKAN MENJADI SATU KESALAHAN….SETAHU SAYA, SEBAGAI SEORANG ISLAM JIKA KITA TIADA CUKUP SAKSI “MAKA HENDAK LAH KITA DIAM”. KITA DIWAJIBKAN SUPAYA MENUTUP AIB SAUDARANYA. NAK CERITA PASAL ORANG KENA ADA 4 ORANG SAKSI LELAKI (UNTUK KES2 SEPERTI MEMINUM ARAK, BERZINA, MEMBUNUH). ITUPUN KENA CERITA DALAM MAKAMAH. BUKANNYA DIJAJA DALAM AKHBAR/BLOG/SYARAHAN2 POLITIK. IKUT HUKUM HUDUD, JIKA TIDAK ADA CUKUP SAKSI, PENUDUH AKAN DISEBAT 80 KALI ROTAN! BEGITULAH CANTIKNYA ISLAM…..LEBIH RELA MELEPASKAN ORANG YANG BERSALAH DI DUNIA INI DARIPADA MENGHUKUM ORANG YANG TIDAK BERSALAH….ISLAM MENEGAH UMATNYA MENCERITAKAN DOSA/AIB ORANG LAIN. INI BUKAN SAYA YANG CAKAP INI HUKUM ALLAH....SAYA RASA SAUDARA PAS SAYA LEBIH MENGETAHUI KERANA MEREKA MENGIKUTI MAJLIS ILMU AGAMA HARI2....

TOK GURU NIK AZIZ, BETUL TAK APA YANG SAYA CAKAP NI?

PENGARANG2 HARAKAH INI SEOLAH2, BILA LETAKKAN GAMBAR2 TOK GURU KAT AKHBAR MEREKA, MEREKA BOLEH BUAT APA SAHAJA...RAKYAT KENA SETUJU DENGAN MEREKA...YALAH MEREKAKAN PARTI ISLAM YANG DITERAJUI OLEH TOK2 GURU...TAK SOKONG MEREKA BERERTI MENOLAK ISLAM....UNTUK KEPENTINGAN ISLAM WA HARAP BRO2 PAS TOLONG LAPANGKAN DADA MUHASABAH DIRI....BETULKAN MANA2 CARA KEMPEN ANDA YANG DAH TERBABAS TU..."KATAKANLAH KEBENARAN ITU WALAUPUN IANYA PAHIT".

DALAM ISLAM KALAU AWAK NAMPAK, HATTA ANAK BULAN RAMADHAN/SHAWAL SEKALIPUN KALAU TANPA DISAKSIKAN OLEH 2 ORANG LELAKI YANG ADIL, ORANG LAIN PUN TAK WAJIIB PUASA/RAYA. YANG WAJIB CUMA AWAK SEORANG AJE... YANG LAIN KENA IKUT PENETAPAN KERAJAAN...

INGAT TAK SATU KISAH RASULLAH SAW DI MANA SATU KETIKA DI ZAMAN HIDUPNYA, BAGINDA SETIAP HARI MENYUAP SEORANG PENGEMIS YAHUDI YANG BUTA DENGAN PENUH SOPAN (DI KAWASAN PASAR)...WAL HAL DIANTARA SETIAP SUAPAN ITU PENGEMIS TUA YAHUDI ITU TIDAK HENTI2 MENCACI RASULLULAH SAW. BAGINDA HANYA MENDIAMKAN DIRI....TANPA DIHADIRKAN PEMBELAAN TERHADAP DIRINYA.... SUBHANALLAH...ITU LAH PERIBADI YANG MULIA....BUKAN KE ULAMAK ITU PERWARIS NABI2 ? WAJIBLAH IKUT….JANGAN SAMPAI NANTI KERANA AWAK SEORANG DUA ORANG KATA “ULAMAK TU ULAR DALAM SEMAK”. KAN KE MENCEMARKAN INSTITUSI ULAMAK? BAHAYA NANTI BOLEH KACAU BILAU ORANG ISLAM KALAU IANYA BERLAKU….WALIYAZUBILLAH….

SEPATUTNYA JIKA ANDA MENGAKU HENDAK MENEGAKKAN DAULALLAH ISLAMIAH...BERPOLITIKLAH CARA ISLAM.... JANGAN TERIKUT RAKAN2 YANG KURANG IMANNYA...INI SEKARANG DAH TERBALIK PULAK….ORANG UMNO YANG KONONNYA KURANG DIDIKKAN AGAMA, PULAK YANG LEBIH BERADAB KETIKA BERKEMPEN….PAS DAN SEKUTUNYA PULAK YANG BILA BERKEMPEN BANYAK MENGELUARKAN IDEA2 KEMPEN YANG TAK ISLAMIK…SEPERTI GAMBAR2 WAKIL BN DENGAN GRO/PEREMPUAN (SESETENGAHNYA KATANYA PUN PALSU), KONONNYA SURAT DARI ORANG UMNO/BN SENDIRI MENYURUH PENYOKONG UMNO/BN MENGUNDI PEMBANGKANG, DYMM SPBYD AGONG TAK TERIMA DS NAJIB ANGKAT SUMPAH PM DLL....

KALAU TAK IKUT SUNNAH NABI JANGANLAH MENGAKU AWAK LEBIH ISLAM DARI YANG LAIN...DAN LEBIH BAIK DIGUGURKAN SAHAJA PERKATAAN "ISLAM" DALAM PAS. KERANA IA BOLEH MENYESATKAN ORANG ISLAM. ZAMAN INI KALAU MASUK POLITIK MEMANG BEGITU MENCABAR...KERANA ORANG ISLAM KENA JAGA TUTUR KATA, KENA HINDARKAN SANGKA BURUK DAN PERASANGKA, KENA JAUHKAN ANDAIAN2 JAHAT DAN CACI-MAKI SEGALA...

MACAMANA PULAK LIM GUAN ENG BOLEH NAK DISAMAKAN DENGAAN SATU2 NYA PEMIMPIN BANI UMMAYYAH YANG ADIL, IAITU KHALIFAH UMAR BIN ABDUL AZIZ.? SAYA PERNAH TERBACA, HANYA KUBUR BELIAU (KHALIFAH UMAR BIN ABDUL AZIZ) SAHAJA YANG TIDAK DI APA-APAKAN SELEPAS KEJATUHAN PEMERINTAHAN BANI UMMAYYAH. KUBUR2 PEMERINTAH YANG SEBELUMNYA HABIS DIGALI DAN DICEMARI KERANA RAKYAAT TIDAK PUAS HATI DENGAN PEMERINTAHAAN MEREKA YANG ZALIM. INI JUGA BOLEH DIJADIKAN CONTOH KEPADA KITA. SAYA RASA KEFAHAMAN ISLAM SESETENGAH PEMIMPIN BANI UMMAYYAH KETIKA ITU (TAK PERLU DISEBUTKAN NAMA) ADALAH JAUH LEBIH BAIK DARIPADA MANA2 ULAMAK KITA MASA KINI. DIANTARA PEMIMPINNYA ADALAH SALAH SEORANG SAHABAT YANG TELAH DIJANJIKAN SYURGA OLEH ALLAH (KALAU TAK SILAP SAYA). TETAPI ADAKAH DASAR PEMERINTAHAAN MEREKA BOLEH DIIKUT? KITA INI HANYA IBARAT DEBU2 PADA KUDA PERANG PARA SAHABAT……ULAMAK ZAMAN SEKARANG PUN SAMA….KALAU MEREKA TERSILAP, JANGANLAH KITA MENGIKUT MEREKA MEMBABI BUTA ATAU BERTAKLIK MEMBUTA TULI……UNTUK ORANG ISLAM CUBA MENGENAL ISLAM MEMANG BAGUS….TAPI BUKAN UNTUK “MENJUAL MURAH AYAT2 SUCI AL-QURAN”, UNTUK KEPENTINGAN DIRI…… DAN UNTUK KEPENTINGAN POLITIK..YANG PENTING UMAT ISLAM/MELAYU MESTI BERSATU!!!!!

KENA TENGOK PERMASALAHAN KITA INI DALAM RUANG LINGKUP YANG LEBIH BESAR……IKUT SEJARAH MELAYU ORANG MELAYU ISLAM BEGITU MUDAH MENERIMA ORANG BUKAN ISLAM YANG BAIK, LIHAT SAHAJA BABA & NYONYA YANG DATANG KESINI SEJAK ZAMAN PUTERI HANG LI PO….LIHAT SAHAJA ORANG2 BUKAN MELAYU DI UTARA & PANTAI TIMUR SEMENANJUNG…..MEREKA SEMUA BOLEH BERTUTUR BAHASA MELAYU DENGAN BAIK DAN DITERIMA DENGAN BAIK DALAM KOMUNITI MELAYU WALAUPUN MEREKA KUMPULAN MINORITI. KITA JUGA BOLEH MENERIMA MEREKA YANG BUKAN MELAYU SEBAGAI “MELAYU” APABILA MEREKA MEMELUK ISLAM DAN BERCAMPUR GAUL DAN MENGAMALKAN BUDAYA MELAYU IAITU KEBANYAKAN ORANG ASALNYA BERKETURUNAN INDIA DI PULAU PINANG DAN KEDAH.

TAPI LIHAT SENDIRI NASIB KETURUNAN KITA DI SELATAN THAI, SELATAN FILIPINA WAIMA DI SINGAPURA NEGARA YANG MAJU DAN LIBERAL ITU. DI MANAKAH KEDUDUKAN ORANG MELAYU? BOLEH MINTAK JADI TIMBALAN PERDANA MENTERI KAH MEREKA? KITA BUKAN HENDAK MENINDAS BUKAN MELAYU/BUMIPUTERA KITA CUMA HENDAK MENJAGA HAK KITA SEBAGAI PENDUDUK PERIBUMI…..

ALLAH HU AKBAR!!!!!!


ISAC

P/S: BAGI MENYOKONG PENDAPAT SAYA CUBA BACA PERIHAL HIKAYAT ‘MEE’ DI PAUTAN DIBAWAH;

http://www.malaysiakini.com/news/103151

7 Comments:

Awanama said...

Betul tu. Bila kita kena tuduh meliwat kita minta 4 orang saksi ikut cara Islam. Tapi bila mulut kita celupar tuduh orang lain membunuh, tak pulak kita kemukakan 4 saksi ikut cara Islam yang kita hebohkan. Cakap tak serupa bikin.

PaKMie said...

Salam...

Kalau harapkan Pas dah lama Islam di negara ini terkubur....

Hdp Umno...satukan kuasa melayu jika iklas mahu kuatkan islam di negara ini. Kenapa Pas berdolak dalih???
Jawatan dan kuasa. Awal2 lagi Nik Aziz meletakkan syarat. Dimanakah kehebat kamu sebagai ulamak yg kononnya selama ini?

Awanama said...

KENEPA NIK AJIS NAK MINTA MENTERI KEWANGAN DAN PEDIDIKAN..

KEWANGAN - NAK KAYAKAN KRONI KE?

PENDIDIKAN - NAK MENYEMAIKAN BUDAYA TAK SIHAT ?

SEPATUTNYA PAS KENA AMBIL JAWATAN
1. MENTERI HAL EHWAL ISLAM
2. MENTERI DIJABATAN PERDANA MENTERI

BARULAH BOLEH MENINGGIKAN SHIAR ISLAM DAN MENASIHATI KERAJAAN

Awanama said...

Salam ziarah. Mungkin ini dapat membantu kita diwaktu gawat sekarang.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

fedup said...

macam nilah..diowg tu lupa hadis Nabi saw yang bermaksud, 'seorang lelaki muslim menuduh seorang lelaki muslim jahat atau kafir sedangakn ianya tidak betul maka tuduhan itu akan kembali kepadanya.'

kalau bukan UMNO sudah lama orang melayu ini di pinggirkan dan mungkin di halau keluar..harapkan pas..jaga temolok masing2...lepas tengkuk diowg sudah..yang lain itu takdir katanya..pemimpin mereka yang baru2 naik semua mencanak-canak kaya..tak perasan ker semua..

ini baru mee celup punya cerita..mee segera pas punya cerita lagi banyak ooo..

bungaraya said...

Yang sebenarnya bermula sekarang kita kena menanamkan satu kepercayaan bahawa PAS itu tidak lagi merupakan sebuah parti yang memperjaungkan islam sejati seeprti suatu ketika ia tertubuh dahulu. Alasannya sangat banyak dan dapat dilihat setiap kali pemimpin PAS berucap atau bertindak.
Ingatlah Pejuangan Islam PAS hanya tinggal sejarah. Yang kelihatan kini, mereka sangat sekular dan hanya menggunakan ayat suci al quran untuk faedah dan kepentingan diri pemimpin semata.
Adakah patut, wanita PAS yang bertudung berdiri dibelakang Elizabeth semasa Eliza membuat media conterence mengenai telanjang bogel beliau. Yang sama sekali bertentangan dengan islamnya PAS itu.
Kan PAS lebih elok bergabung dengan UMNO dan berjuang diatas satu platform sahaja demi agama dan bangsa serta negara. Perpecahan dalam melayu bermula sejak PAS ujud terpisdah daeri badan UMNO suatu ketika dulu.

dytudtyujdytdgh said...

免費love情色交友
無碼卡通光碟
免費人妻a片
免費a片直播
人妻a片成人影片
情侶自拍a片
線上人妻a片
a片免費看
色情人妻a片

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online