Jumaat, 3 April 2009

ANUAR NAK DEDAH..DEDAH APENYA TU ?

Anwar buat 'pendedahan tergempar' berkaitan PM esok

Pemimpin Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan membuat "pendedahan tergempar" dalam satu ceramah di Bukit Selambau esok, yang dijangka memberi pukulan besar terhadap peluang BN dalam pilihanraya kecil DUN tersebut pada 7 April depan.

Pendedahan itu berkaitan "secara langsung dan tidak langsung" dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, kata pengarah strategi pilihanraya PKR Saifuddin Nasution dalam sidang akhbar di Sungai Lalang dalam DUN tersebut hari ini.

"Tunggulah esok," tambahnya.


KOMENTAR PENULIS-

DEDAH SANA, DEDAH SINI…BANYAKLAH KAU ORANG PUNYA DEDAH. DARI TAHUN 1998 BERPETI-PETI RAHSIA NAK DIDEDAH. AKHIR-AKHIRNYA PETI ADA TAPI ISINYA TAK ADA.

SEBENARNYA KALAU SEBUT KES DEDAH-DEDAH NI BUKANKAH BANYAK ISU-ISU PR YANG DAH TERDEDAH.? TAPI KENAPA ISU-ISU INI PR BUAT-BUAT MACAM TAK NAMPAK AJE DAN BELA PULA LAGI ?

ATAU, APAKAH INI SATU TAKTIK BAGI MENGALIH PERHATIAN UMUM TENTANG KESILAPAN YANG DAH BERBAU HANYIR AKHBAR PKR (KEADILAN ONLINE) MENYIARKAN BERITA MAJLIS ANGKAT SUMPAH DS NAJIB SEBAGAI PM DIBATALKAN. ?

11 Comments:

PENA MINANG said...

NAK DEDAHKAN DIA NI GAY...PASTU MENGAKU DIA MEYONTOT BOTOT SI SAIFUL

AbgTuah said...

SALAM..HAHAHEHEHUHUH...

IYELAH..KENAPA KAWAN TAK TERFIKIR TANG TU YE..HEHEHE

Panglima Perang Cyber said...

jgn bagi muka.DS Najib kena ambik tindakan keras terhadap suara keadilan ni..

dah banyak kali tipu orang..

dulu KPN pun kena dakwaan lumpuh..

Unknown said...

SALAM BANG TUAH

DIORANG NI MCM TONG KOSONG. CKP TANG! TUNG! TAN! TUNG! HARAP BUNYIK JE KUAT.ISI TARAKKK!!

PASNI BYK LG KELENFIT (KELENTONG + FITNAH) DIA NK TUNJUK KT ORG RAMAI. SY PASTI RAKYAT DH MUAK. DIA NI UMPAMA GALI LUBANG KUBOR SENDIRI!
KITA TNGOK AJE BESOK APE LG DIA NK KELENFIT?

Prof. Era Pasca said...

Muka depan.
Khutbah Jumaat.
Sempena pilihanraya kecil Bukit Gantang.
Kesetiaan kepada raja dan negara.
7 Rabiulakhir 1430h 3 April 2009
Disediakan oleh Biro Agama Umno Bahagian Bukit Gantang Perak Darul Ridzuan

Muka 1.
Khutbah Jumaat Kesetiaan kepada Raja dan Negara
Sidang Jumaat yang dihormati, Kita amat bersyukur kerana masih diberi peluang oleh Allah Taala untuk menghuni buminya ini, maka wajiblah kita membuktikan kesyukuran kita padanya dengan menjunjung segala perintah-perintahnya dan meninggalkan segala larangan-laranganya. Mimbar hari ini ingin menyentuh tentang tajuk 'kesetiaan dan ketaatan kepada ulil-amri. Sidang Jumaat yang dihormati, Allah Taala telah berfirman didalam Surah An-Nisa, ayat 59, (Surah an-Nisa)...

Muka 2.

Ertinya, Wahai orang-orang yang beriman, taatlah kamu kepada Allah dan taatlah kamu kepada Rasulullah dan kepada Ulil-Amri (Orang-orang yang berkuasa) dari kalangan kamu. Kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada (kitab) Allah dan (sunnah) Rasulullah. Jika kamu benar beriman kepada Allah dan hari akhirat. Yang demikian adalah lebih baik (bagi kamu) dan lebih elok kesudahannya. Ayat diatas jelas menunjukkan bahawa umat islam wajib mentaati Allah, juga mentaati Rasulullah dan pemimpin-pemimpin yang berkuasa. Dalam konteks negeri Perak iaitu negeri kita ini, maka ulil-amri yang dimaksudkan ialah Sultan. Ini adalah kerana Sultanlah yang menjaga urusan agama, Sultanlah yang menentukan tarikh puasa dan hari raya, Sultanlah yang meluluskan enakmen pentadbiran agama dan Sultanlah yang melantik mufti, para imam dan memberi tauliah mengajar. Oleh itu, kita tidak boleh menderhakai Sultan dan pemimpin-pemimpin negara terutama pemimpim-pemimpin Umno yang telah banyak berjasa kepada negara. Sesiapa yang menderhakai Sultan dan pemimpin negara, maka dia telah melanggar dan menyalahi rukun negara iaitu kesetiaan kepada Raja dan Negara. Penderhaka atau bughah menurut hukum hudud Islam halal darah mereka untuk diperangi.

Muka 3.

Sidang Jumaat sekelian, Merujuk kepada ucapan Perdana Menteri kita baru-baru ini, janganlah kita menjadi ekstremis agama dan kaum. Ekstremis agama bererti memperalatkan agama untuk kepentingan diri sendiri. Sikap ini akan menyebabkan seseorang itu menjadi Pak Turut kepada nafsu dan sanggup mengada-adakan ajaran yang bukan dari ajaran Islam. Contohilah Yang Amat Berhormat Perdana Menteri kita yang telah memperkenalkan Islam Hadhari sebagai satu ajaran yang sangat menepati ajaran Islam sebenarnya. Islam Hadhari adalah suatu prinsip alternatif terbaik untuk manusia bagi mencapai kebahagiaan didunia dan akhirat. Sesungguhnya tujuan Islam Hadhari dirangka diantaranya untuk merangsang cara hidup sihat dan bersih dari amalan-amalan negatif seperti rasuah dan politik wang. Rakyat memang amat memerlukan pemimpin dan penguasa yang bersih dari rasuah dan politik wang. Oleh itu, mimbar menyeru kepada seluruh ahli jemaah supaya terus menyokong perlaksanaan Islam Hadhari dinegara yang kita cintai ini. Sidang Jumaat yang dihurmati sekelian, Rasulullah S.A.W ada bersabda: "Hubbul watani minal iman" Cintakan tanah air adalah sebahagian dari iman.

Muka 4.

Hadith ini mengajar tentang erti keimanan. Iman bukan hanya sembahyang dan puasa tetapi sifat patriotik terhadap negara juga adalah juga sebahagian dari iman. Negara kita pernah dijajah sejak tahun 1511 lagi. Portugis, belanda, Inggeris, jepun, semuanya telah dihalau dari bumi tanah air kita melalui semangat patriotik dan semangat kebangsaan pemimpin-pemimpin melayu kita. Itulah jasa besar mereka, itulah jihad mereka. Perkara ini telah dipertegaskan oleh Menteri Pelajaran Dato Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn, baru-baru ini bahawa sejarah telah menyaksikan hanya pemimpin-pemimpin Umno lah sahaja yang bertungkus lumus memerdekakan tanah air kita. Oleh itu, marilah kita terus memperteguhkan perjuangan Melayu dengan menyokong dan mengundi calon Barisan Nasional dalam pilihanraya yang sedang berlangsung ini. Barokallahuliwalakum filquranil azim......
(Aku tak suka merumikan ayat-ayat Quran kerana boleh memberikan sebutan yang tak betul)

PAPA GOMO said...

SALAM BRO..
ANWAR NAK DEDAH???
WAKAKAKA....
ANWAR YANG KENA DEDAH ADALAH...
SKANDAL VIDEO LIWAT AKAN DIDEDAHKAN TIDAK LAMA LAGI...
HUA..HUA..HUA...

cucu_tokwan said...

Dedah apa murid-murid? DEDAH PUNGKOQ.......

Awanama said...

Minta jangan dia pakai kain pelekat pi kempen kat sana.

Satni dia tonggek, selak kain, hah!

Nah Dedah pungkok dia PULAK!

Satni Hilmi dari jauh ambil gambak, buruk padah!

Dallas

Awanama said...

Woiii...

Hampa semua percaya ka...
Si Nuar nak Dedah..

Biasanya..
Orang cakap besar, pasti dia sudah buat masalah besar....

Dari dulu, kini dan selama-lamanya.
Aku tak akan percaya kata-kata Si Nuar..... sebab hujahnya bukan bersumber dari al-Quran atau Sunah Nabi.

--Mulut Celupar--
Kedah.

Prof. Era Pasca said...

MCA tuntut jawatan TPM Cina
Apr 3, 09 3:03pm
Timbalan setiausaha agung MCA menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak mewujudkan jawatan timbalan perdana menteri dan timbalan pengerusi BN untuk diisi presidennya bagi mencermin "perkongsian kuasa sebenar".

"Rakyat Malaysia pelbagai kaum telah lama menerima dan memberi sokongan penuh kepada ideologi pentadbrain berasaskan kepada perkongsian kuasa di negara ini.

"Bagaimanapun, selepas 52 tahun merdeka, kita terus merasakan bahawa perkongsian kuasa itu hanya satu slogan dan tidak mencermin situasi sebenar, yang kita amat harapkan menjadi kenyataan pada suatu hari nanti.

"Oleh itu, rakyat Malaysia kini kecewa dan tidak puas hati dengan situasi sebenar kita sekarang kerana ia hanyalah satu cakap kosong," kata Datuk Loke Yuen Yow.

Menurutnya lagi, jawatan kedua timbalan perdana menteri untuk presiden MCA bukan sahaja membantu merealisasikan konsep perkongsian kuasa, tetapi juga menunjukkan bahawa kerajaan memberi kepentingan kepada peranan dan sumbangan kaum Cina dalam proses pembinaan negara.

Loke menambah, jika diberi jawatan seperti dituntut, presiden MCA boleh, dalam kapasitinya sebagai anggota kabinet, membantu menggariskan dasar yang lebih adi dan berfaedah kepada semua pihak, terutama masyarakat Cina dalam ekonomi dan pendidikan.

Beliau juga menegaskan bahawa MCA telah mewakili perjuangan masyarakat Cina, untuk mencapai kemerdekaan negara, bersama Umno dan MIC pada 1957.

"Oleh itu, dalam proses pembinaan negara, sumbangan yang dihulurkan oleh MCA dan masyarakat Cina adalah amat banyak dan sangat besar," tambahnya.

Pada masa yang sama, Loke mengulangi lagi desakan awal MCA bahawa presidennya mesti dilantik sebagai timbalan pengerusi Dewan Tertinggi BN.

"(Pelantikan) ini akan memanifestasikan senario sebenar perkongsian kuasa bawah pentadbiran Datuk Seri Najib," tambahnya.

"Sebagai seorang pemimpin yang bijak dan berpandangan jauh, Datuk Seri Najib perlu melihat peri pentingnya dan keperluan mewujudkan jawatan-jawatan timbalan perdana menteri Cina dan timbalan pengerusi Dewan Tertinggi BN - yang kedua-duanya dipegang oleh presiden MCA."

Tai said...

Nak dedah apanya, tak ada pun dedah-dedah. merepek tu.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online