Selasa, 31 Mac 2009

PERLU DIINGAT..UMNO/BN ITU TETAP YANG TERBAIK

UNDILAH UMNO/BN DI PRK BUKIT GANTANG, BULIT SELAMBAU DAN BATANG AI.. UMNO/BN LAH HANYA SATU-SATUNYA PARTI YANG IKHLAS BERJUANG UNTUK AGAMA, BANGSA DAN NEGARA DENGAN MENGALAKAN PERPADUAN DAN MENGENEPIKAN EXTREMISM.

UMNO SENTIASA MENGUTAMAKAN SYIAR ISLAM DI NEGARA INI. JANGAN TERTIPU DENGAN TOMAHAN PIHAK PEMBANGKANG YANG MENGATAKAN UMNO BERSIKAP SEKULAR.

HANYA BAGI MEREKA YANG TIDAK MENUTUP HATI DAN OTAKNYA SAHAJA AKAN MELIHAT BAHAWA SELAMA INI UMNO AMAT BERSUNGGUH MENEGAKAN DAN MENINGGIKAN SYIAR ISLAM.

CUBA KITA PERHATIKAN SEKELILING KITA DAN KIRA BERAPA BANYAK USAHA YANG TELAH DILAKSANAKAN DAN SEDANG DILAKSANAKAN UNTUK KESYUMULAN AGAMA ISLAM.

BUKTI BAHAWA UMNO BENAR-BENAR IKHLAS DAN BERSUNGGUH IALAH;

1. SEMAKIN HARI SEMAKIN BANYAK MESJID DAN SURAU YANG DIDIRIKAN OLEH KERAJAAN DISETIAP CERUK, KAMPUNG DAN BANDAR, DAN MENCECAH RIBUAN JUMLAHNYA..

2. MENGADAKAN BERBAGAI PROGRAM-PROGRAM BERUNSUR KEAGAMAAN BAIK DI MEDIA ARUS PERDANA ATAU PUN DI MAJLIS-MAJLIS CERAMAH PERDANA.

3. MENGADAKAN KONSEP PERBANKAN ISLAM DENGAN MEMPERKENALKAN SKIM MUDHARABAH, AR-RAHNNU DAN BANYAK LAGI YANG TELAH DAN SEDANG DI USAHAKAN BAGI MENGKAKIS SISTEM RIBA.

4. MEMBUKA LEBIH BANYAK UNIVERSITI ISLAM, KOLEJ-KOLEJ ALIRAN AGAMA DAN PUSAT-PUSAT TAHFIZ SEPERTI UIA, KURZA DI TERENGGANU, MAKTAB MAHMUD DAN SEKOLAH AGAMA KEDAH DI KEDAH, AL-MANSUR DI PENANG DAN BANYAK LAGI.

5. MEMBERIKAN KEMUDAHAN KEPADA RAKYAT DALAM BIDANG PERNIAGAAN KECIL-KECILAN SEPERTI PINJAMAN, SUBSIDI DAN SEBAGAINYA SESUAI DENGAN KONSEP PENGAJARAN ISLAM AGAR UMAT BERNIAGA DAN MEMAJUKAN DIRI SENDIRI DAN KELUARGA.

6. MENGHANTAR DAN MENAJA BERIBU-RIBU PELAJAR ISLAM MENGIKUTI KURSUS DI UNIVERSITI-UNIVERSITI ISLAM DI TIMOR TENGAH BAGI MENGUJUDKAN LEBIH RAMAI ULAMA DAN CENDIAKAWAN ISLAM DI MALAYSIA.

7. MERAMAIKAN ALIM ULAMA, MUFTI-MUFTI, HAFIZ-HAFIZ, IMAM-IMAM DAN USTAD-USTAD BAGI MEMASTIKAN KESINAMBUNGAN DAN KESYUMULAN AGAMA ISLAM BERTERUSAN DI NEGARA MALAYSIA.

8. MEMBANTU SEKOLAH AGAMA RAKYAT DIMANA SATU KESEFAHAMAN TELAH TERMETERA DIANTARA MENTERI PELAJARAN DAN MURSYIDUL AM PAS BERKAITAN BANTUAN YANG DIPERLUKAN OLEH SEKOLAH AGAMA RAKYAT

9. MEMPERUNTUKAN WAKTU YANG BERPATUTAN KEPADA SUBJEK AGAMA ISLAM DI SEKOLAH-SEKOLAH SERTA MENGADAKAN KELAS KAFA SELEPAS WAKTU SEKOLAH BAGI MEMASTIKAN PENDEKATAN KEFAHAMAN ISLAM DITERAPKAN KEPADA PELAJAR DIPERINGKAT AWAL USIA..

10. MEMBELA GURU-GURU KAFA DAN IMAM-IMAM MESJID-MESJID KERAJAAN DENGAN MENAIKAN GAJI ATAU ELAUN BULANAN MEREKA.

11. MENGUJUDKAN MAJLIS DAN JABATAN AGAMA ISLAM DISETIAP NEGERI BAGI MENANGANI PERBAGAI PERMASALAHAN BERKAITAN AGAMA ISLAM SERTA BAGI MENANGANI PERMASALAHAN HUKUM DAN UNDANG-UNDANG SYARIE AGAMA ISLAM.

12. MENGEKALKAN INSTITUSI BERAJA DIMALAYSIA SERTA MENDAULATAN DAN MEMULIAKAN RAJA-RAJA MELAYU SEBAGAI LAMBANG DAN PENAUNG AGAMA DAN ADAT RESAM MELAYU.

13. MENGEKALKAN KONSEP DEMOKRASI, BERHEMAH, DAN BERETIKA DIDALAM PENTABIRAN KERAJAAN SESUAI DENGAN PENGAJARAN ISLAM YANG MENGALAKAN PERBEZAAN PENDAPAT DAN BERETIKA.

14. PENTABIRAN YANG BERLAKU ADIL KEPADA SEMUA BANGSA DAN AGAMA SERTA MENGUTAMAKAN MUHIBAH DAN PERPADUAN SESUAI DENGAN PENGAJARAN ISLAM YANG MELARANG KERAS PENGINAYAAN TERHADAP SESUATU KAUM DAN PENGANUT AGAMA LAIN.

15. MENGUJUDKAN SPRM AGAR RASUAH DAPAT DIBENTERAS HABIS-HABISAN BAGI MEMASTIKAN RASUAH DAPAT DIKIKIS SEJAJAR DENGAN PENGAJARAN AGAMA ISLAM YANG MELARANG KERAS AMALAN RASUAH.

BANYAK LAGI PENDEKATAN DAN KONSEP-KONSEP AGAMA ISLAM YANG DIBAWA DAN DITERAPKAN OLEH UMNO/KERAJAAN DI DALAM PENTABIRAN NEGARA MALAYSIA. PENULIS PUN TAK LARAT NAK MENYENARAIKAN KESEMUANYA..

JADI JANGANLAH KITA TERPEDAYA SEHINGGA TERGAMAK MEMBUANG SESUATU YANG TELAH SEDIA ELOK DAN BAIK HANYA KERANA TERPENGARUH DENGAN RETORIK DAN JANJI-JANJI KOSONG PIHAK YANG TAK BERTANGGUNGJAWABYANG MASIH BELUM ADA KEPASTIAN JAYANYA

OLEH ITU HARAPAN PENULIS PERCAYALAH KEPADA UMNO DAN KERAJAAN YANG ADA DAN JANGANLAH SINGKIRKAN PARTI DAN KERAJAAN YANG TELAH TERBUKTI BERSUNGGUH BERUSAHA MENINGGIKAN SYIAR ISLAM DI NEGARA INI. BUKTINYA ADALAH PENDEKATAN DAN KEFAHAMAN ISLAM MASYRAKAT SEKARANG LEBIH BAIK DAN JAUH BERBEZA DALAM TEMPOH 40 TAHUN DAHULU. BUKANKAH ITU SATU KEJAYAAN UMNO/KERAJAAN.

INGATLAH USAHA UMNO DAN KERAJAAN DALAM MENEGAKAN SYIAR ISLAM DINEGARA INI SECARA BERANSUR-ANSUR..BERPERINGKAT SERTA BERTERUSAN DAN INI BOLEH DIIBARATKAN SEBAGAI MENGAIT KAIN…’SEHARI SELEMBAR BENANG, LAMA-LAMA TETAP AKAN MENJADI KAIN’.

16 Comments:

BRO_CHICKEN said...

Askum...
Saya setuju dengan pandangan Abang Tuah. Walau apapun pendapat kita samada yang baik ataupun yang buruk, jangan sesekali kita lupa kepada UMNO kerana jasanya Melayu hari ini dipandang tinggi oleh bangsa2 lain... Hidup UMNO///

Jumayatara said...

Setuju dengan AT, UMNO memang terbaik atau pakar dalam bab RASUAH.


No oral sex. Hargai bibir yang berdoa.

Tai said...

Kerana Umno dan BN aku oku dapat sekolah. Kerana Umno/BN kami oku maju. Tapi sayang, ramai orang buta lupa dan tak mengenang budi. mereka lebih menyanjungi pembangkang.

Mohammad Roslan said...

Salam TokMudim,

Perkhidmatan Tok Mudim Sekarang jarang digunakan kerana diganti oleh doktor Melayu Islam yang semakin ramai dari produk Universiti tempatan.Kini doktor Melayu semakin ramai untuk berkhidmat untuk orang Islam.Maka Tok Mudim jangan terlalu kecewa dengan perkhidmatan Tok Mudim.Pisau yang digunakan oleh Tok Mudim tidak boleh digunakan kerana prinsip sekarang jenis pakai dan buang.Begitu juga dengan perasuah di UMNO nie kalau tak boleh pakai perasuah UMNO akan buang.Janganlah gusar kerana rasuah di UMNO tak seberat seperti pisau-pisau Tok MUdim yang menyebabkan penyakit Aids itu menular di masyarakat Islam.Berhentilah dari pekerjaan mefitnah ini untuk parti pembangkang.Cari borang keahlian UMNO sain...Tinggalkan kerja Tok Mudim untuk pembangkang hanya bawa padah Aids itu...ha..ha..gurau je no...jangan ambil hati!.
Wassalam

Awanama said...

Silap taip tu bro... Parti yang Terbalik... muahaha..

Jumayatara said...

Sedingin Salju

Aku suka menyebut sedingin salju terasai damai....cuma ss perlu bebaskan diri dari belenggu pemikiran lapuk. Mana-mana kerajaan pun akan menbantu rakyatnya yang memerlukan bantuan tanpa mengira status.


Uji minda anda. Jangan biarkan berkarat

MAHANOR SALEHA said...

Benarkah Azalina dan Rais letak jawatan???Berita tergempar di selamba-u.blogspot.com

kuntakinte said...

Salam, bravo abgtuah, teman setuju dengan abgtuah.

unt tok mudim, lebih baik rasuah duit daripada rasuah guna Islam, hancur Islam di Malaysia harus di pertanggungjawabkan kepada puak2 PAS, perasuah agama.

kuntakinte said...

salam, tok mudim memang mana2 kerajaan pun akan bantu orang sebab tu Perak bagi tanah 999 tahun pada kafir harbi..beli kereta baru, tak nak serah kereta baru..phuiii

ddinbunga said...

As'kum, sdr, pendekarbukit, apa nak heran menteri letak jawatan, pemimpin datang dan pergi tambahan dalam UMNO bersepah pelapis yang boleh ganti, bukan mcam pembangkang ketandusan pemimpin, pasai tu yg sondol pungkok orang pun jadikan ketua, yang berzina tangkap gambar sekakngkang kera pun pilih jadi WR, yang bersekeduduk pun bagi jadi WR, yang jual CD Haram pun jadi kan WR, Yang berzina dengan China doll pun jadikan WR...hai..hai..

Jangan risau sdr UMNO dan BN banyak tak terhitung pelapis yang berdoa untuk jadi Menteri...small matter.

Tai said...

Ha, kalau tok mudim nak berkhidmat jugak, kena buat cara moden.

Tai said...

mana-mana kerajaan akan bantu rakyatnya? Oh gitu. lepas bantu, tidak mahu berterima kasih? Fitnah kerajaan? Itukah dia? kafirkan orang ikut suka hati? Itukah dia?

Tai said...

Shahril letak jawatan.

Tai said...

Rasuah boleh dibanteras, boleh ditangkap. Rasuah agama? Jawablah nanti dengan tuhan yang maha esa.

Tai said...

Bagi tanah 999 tahun kepada yang tak berhak. Tolong apa tu? Tolong pelingkop bangsa dia sendiri?

Tai said...

Menurut laporan, kabinet Najib agak kecik.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online