Khamis, 6 Ogos 2009

SUARA PAS DITOLAK MENTAH-MENTAH.?


SETAKAT BERASAP AJE TAK CUKUP..!!

Ronnie: MB tolak cadangan Pas

SHAH ALAM 5 Ogos - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menolak cadangan Pas Selangor supaya Exco Kerajaan Negeri, Ronnie Liu ditukar kerana ia bukan satu isu besar.

Keputusan itu diputuskan pada mesyuarat Exco hari ini. - Utusan.

ADUSSS...!!

PAS SELANGOR TENTU SEMAKIN TERKIAL-KIAL APABILA MB SELANGOR MENOLAK MENTAH-MENTAH CADANGAN MEREKA AGAR RONNIE DITUKAR.

KENYATAAN SECARA TERBUKA DAH KELUAR TV..MALU BEB..!!

KESIAN...NAMPAKNYA SUARA PAS MACAM TIDAK DIDENGAR OLEH KEPIMPINAN PKR DAN DAP. HABIS TU PAS BUAT APA LAGI DALAM PAKATAN RAKYAT SELANGOR..SAJA NAK CUKUPKAN KORUM AJE KE..?

RAKYAT MALAYSIA SEDANG TERTANYA-TANYA...TAKKAN LAH SEBUAH PARTAI YANG DIKENALI DENGAN KEHEBATAN MEMPERJUANGKAN ISLAM NAK BIARKAN DAN SENYAP SAHAJA.

PAS KAN ADA RAMAI PEMIMPIN YANG HEBAT-HEBAT BELAKA...MANA MEREKA..? RINDU JUGA NAK DENGAR SUARA MEREKA BAK GURUH TU MEMPERTAHANKAN KEBENARAN.

JANGAN HANYA RIBUT BILA BERKEMPEN DAN BERCERAMAH BERDENTUM-DENTAM KETIKA PILIHANRAYA SAHAJA TAPI DALAM ISU INI APABILA TERDENGAR KHALID ATAU ANUAR MULA BERDEHEM, MASING-MASING TAKE COVER..!!!

SO PAS.., APA LAGI...BUKTIKAN...TEGAKKAN KEBENARAN...TEGAKKAN AGAMA...!!

22 Comments:

Darth Anwar said...

Nasihat kita kpd PAS, rentikanlah dok berangan nak perintah satu Malaysia.

Dlm mana2 kes, sama ada kau dlm BN atau dlm PR, kau adalah yang paling beleh (bilis/kerdil mengikut istilah orang Kelantan). Tuhan sudah tunjuk. Nak tegakkan hudud, BUKAN melalui PAS, tapi melalui UMNO. Kalau kau cuba juga nak bawak hudud melalui diri kau sendiri, maka jadilah kau KERBAU tunggangan kaum munafik dan kaum harbi.

Sedarlah setinggi mana langit itu.

AnakPas said...

Kesian..Tak de telor..Cuma pandai jadi kuda Kipang..

Anak Lenggong said...

Sekarang dah nampak secara terang-terangan mainan sikapir laknat DAP tu..tengok apa yang dikecohkan dipenang dan S'gor...bukan nya orang umno dengki dengan melayu pas dan pkr..tetapi daripada dahulu lagi diingatkan supaya berhati-hati dengan mainan dap..kan daripada dulu lagi karpal singh dah kata kalau nak tubuh negara islam langkah mayat dia dulu..itu pun melayu pas dan pkr tidak memperdulikan dengan alasan boleh berunding kemudian.

so...buka lah minda dan lapangkan dada..adakah melayu umno sengaja dengki ataupun buat fitnah..umno cuma mau melihat melayu terus maju..kisah sila sudah berlalu disebabkan pemerintahan umno pun dah berubah..dan jangan disamakan setiap pemikiran itu sama..sebab tu lah umno berlapang dada pabila hj hadi mengesyorkan supaya dilakukan negara perpaduan..

Ingat lah wahai melayu as dan pkr..seburuk-buruk dan sejahat-jahat melayu pun..pabila kaum dan agama dicaci dan diperendahkan..melayu umno sanggup bersatu..oleh itu bertindak lah sebelum terlambat dan jangan menyesal setelah nasi telah menjasi bubur.

Tanpa Nama said...

PAS tak perlu lagi berada dalam Pakatan HARAM (tak register pun)lagi kerana tanpa PKR & DAP, PAs lebih elok berdikari dan kembali asal perjuangan. 48 tahun PAS mengalami "keamanan" tersendiri tetapi sejak 2 tahun join PKR & DAP, hilang semua malah keimanan mereka tercabar dan dicabar. Tegas pendirian dan berani buat keputusan kerana ALLAH SWT, bukan kerana NIK AJIS atau ANu atau DAP dan seterunya. PAS patut fikir hak orang Islam dan Melayu, bukan nak jaga hak sertaagenda peribadi orang orang tertentu.

Sekian Terima Kasih. Drp Ahli PAS atas PAgar

ISAC said...

Salam Ahli Pas atas pagar.

Menarik komen anda. Saya ahli Pas yang menyokong penyatuan Umno/Pas dan demi perpaduan Melayu/Islam saya menyokong BPN dengan style saya tersendiri.

Walauapapun Melayu/Islam Mesti Bersatu!!!!! Umno, Pas atau PKR hanyalah alat...

Jika tidak "hukum hudud" boleh simpan kat muzium aje, sebab....
Kita X akan dapat suara 2/3 sampai bila2.

Semangat, bagus...
Usaha, bagus...
Tapi akal kena pakai!!!!!
Strategi kena ada, barulah bertawakal kepada Allah s.w.t.
Insyallah Matlamat akan tercapai....

Antibarua said...

Inngatkan jadi BARUA kepada BABI dan anjing bertambah kuat ler PAS ni, tapi cuma melukut di tepi gantang... bertambah NGOK, BONGOK, TENGIN, ada ler... Tapi kuasa punya pasal.. jilat ler BEER DAP kasi tu kan...

PAS ada akai ke takde?

Bro Jinggo said...

Mungkinkah satu hari nanti orang Melayu akan mengigit jari apabila Melayu lenyap ditelan kebangkitan suatu kuasa bukan Melayu yang tidak perduli terhadap Melayu lagi?

Hari ini sebagai anak bangsa melayu yang hidup di bumi bertuah Malaysia ini kita harus berani untuk terus membela nasib Orang Melayu. Biar ditentang apa jua jangan sesekali kita berpatah arah, ingatlah jangan kerana kita disergah kita terus melatah. Mereka disekeliling kita mahu melihat dimana letaknya jati diri anak melayu.

BANGKITLAH ANAK MUDA PAS!!! TENTANG MEREKA HABIS-HABISAN!!!!!

NAK TUNGGU APA LAGI!!! NAK TUNGGU ANAK MUDA MELAYU PAS KENA PIJAK KEPALA BARU NAK SEDAR KAA!!!!

zul said...

pas memang pandai bersuara je,bab nak suruh tegur-tegur kawan2 die,penakut nak mapus,akir zaman,orang awal masuk neraka ialah orang yang ada ilmu agama tapi bodoh untuk gunakannya.

al-Jundi said...

pas memang pandai bersuara je,bab nak suruh tegur-tegur kawan2 die,penakut nak mapus,akir zaman,orang awal masuk neraka ialah orang yang ada ilmu agama tapi bodoh untuk gunakannya.

Mamak Penang said...

Salam,
Sebenarnya PAS ini tak sedar diri dalam Pakatan rakyat...ha.ha...Ronnie itu dilantik oleh DAP maka pAs sebnarnya tak ada hak untuk paksa diberhentikan. Ronnie wakili peminum arak..pas wakili oleh Haram minum arak...jadi keputusanya apa?. Pas ini salah pilih kawan...kalau kawan dengan orang bukan Islam inilah akan berlaku...apa slongan PR12.."PAS untuk semua"?..bolehkah?. Bukan untuk pancing Undi je!. Pasal botol-botol ini pun tak boleh settle macam mana nak merintah negara?. UMNo kena ingat perangai pemimpin pas ini kelak masuk UMNO?.

Pas, PKR dan DAP banyak lagi kena Belajar dengan Barisan Nasional...dulu TDM mahu s.subramaniam dari MIC dilantik Menteri tapi Samy tak mahu. TDM faham perlantikan dari parti komponen adalah hak mutlak pemimpin parti komponen maka TDM akur keputusan dengan Samy.Orang Pas yang ingin memperjuangkan Islam masuk je UMNO..pasti UMNO akan kuat dan boleh memperjuangkan untuk agama Islam sebanyak yang boleh dilakukan sekiranya umat Islam bersatu padu dan Kuat...kalau Melayu berpecah kita perlukan orang bukan Melayu sokong kita untuk menang...baik bagi UMNO dan Juga Pas...tanpa kemenangan dalam pilihanraya...parti politik menjadi "habuk pun Tarak"...wassalam.

low class mental said...

F***k Muslims and all malay pig in Malaysia.

I feel ashamed to call myself a Malaysian nowadays because you malay pig are making us losing our pride day by day by corrupting the once dignified image of this country, you know Malaysia is now a laughing stock among the non-Muslim countries in the world!

People despise this country still protecting the lame lot and not doing anything to improve the deteriorating situation, still practising double standards among its own people, still expelling the non-malay genius to other countries, still depriving the rights and benefits of other races to its own race, still criticize and blame the Chinese for their minority poverty.

Hey, what is wrong with you malay pig? Haven't you fed yourself enough with the loots yet? Still want more? What a worthless thieves bunch!

You malay pig are worse than a maggot. We need a leader not a faggot to rule this country. Get lost you freak!

For all the bad things you stupid melayu babi say about the Chinese, when you are in trouble and big shit, what do you do?

You come crawling back on your knees to the Chinaman to help you, because you can't trust all your malay pig who are sodomy rapists, incest culprits, drug addicts.

Without the Chinese, you malay pig will still live on trees, swinging from tree to tree like monkeys, or forages on the ground by your 4 legs to eat all the shit.

You malay pig are a truly ungrateful lot - the minute all the Chinese leave Bolehland - you malay pig will collapse into the sea and die - that is your destiny!

I think the problem of malay pig race is their culture - it is in born in their gene - nowhere in the world that you will see affirmative action is focusing on the majority because it is always the minority that need the protection.

Worst, the minority in Malaysia has been systematically marginalized just to suppress them of their growth.

Let the malay pig make Malaysia the most corrupted place to live in and see what happened in 2020? I guess malay pig will go back to Indonesia as Malaysia don't belong to them, they are also immigrants from Sumatra, Sulawesi, Jawa, etc.

Please get it into your pea-sized otak udang plastered with layers and layers of tahi babi encased in your kepala kayu that Malaysia belong to the Orang Asli who are the true bumis of the country.

Niffy pellmell malay pig are in fact pendatang haram who swam across the Melaka Strait illegally from Sumatra. They should be caught, given severe caning and deported back to their pig sties in Sumatra.

bad man said...

Bodoh punya melayu babi……….

Baik balik ke tanah melayu la. We are natives of Sabah and Sarawak land - buat apa kamu punya orang datang sini menjajah kita oh?

Kita tak suka kamu orang datang sini mengorek sumber petroleum tanah kita - this Sabah and Sarawak land not belongs to your malays.

Get out from Sabah and Sarawak la!

Bodoh melayu babi!

no brain leader said...

Know what malay pig? A suck babi hutan pendatang from Indonesia, pencuri of Tanah Orang Asli, should be caught by all the Chinese whom you have insulted.

They will then pack you in a pig basket, parade you round Chinatown in KL, to let the Chinese pelt rotten eggs, throw shit and pour all the pig shit from the nearby pig farms on your head.

Then let them take you out of your pig basket and roast you over an extremely hot fire until you become barbecued pork. After that chop your stinking carcass and leave it in the streets of rural for all those vultures and crows to feed on. Good riddance to bad rubbish.

Why only malays? You think this country is yours alone? What has the government really done for the pribumis and the Orang Asli? Look at how Umno has screwed up Sabah Indonesians and Filipinos getting citizenship and enjoying the same benefits as you the moment they hop off the boat!

You go ask the government to stop all that then I will stop thinking you are speaking through your asshole.

Podah! You are nothing but a chauvinist malay pig like the rest.

It seems like Malaysia is still not ready for globalisation because of a bunch of anti-social racist morons like you. Our country already independent for so many donkey years but sorry to see still got such shortsighted moron like you.

Bangsa melayu failed in the past 30 years with lots of help from Umno but still failed! Then they blame the Chinese cheat la, marginalise them la, this la that la……….so much excuses! If you are pariah, forever you are pariah!

If you malay pig race lazy, no matter how much with the government help, it will back to square.

For me, I just speak up what I had observed and not like the malay race who is always jealous about other race success. Bad hearted.

What the hell you ask all the Chinese to get out from Malaysia in your comment post? It is proven you are another racist moron bastard!

Malay failure is the fact! It has been happened since 30 years ago and not just now. If you keep on denying it proven again you are just another loser or hypocrite!

Truth - what is so proud of asking Chinese to be like your kind of robbers, liars, cheaters in Malaysia? Kaum tongkat yang langsung tak tahu malu! Yes, you motherf***ker are stupid, lazy, fanatic, thus you need tongkat forever! Dick head!

Kaum tongkat still can survive in most of the zoos overseas. See the UPM red shirt "Orang Utan". At least they could be the laughing stock to this world.

If malays with 50% population in Malaysia none of them success, then I reckon you jump to the sea. That so!

Once again, with you racist pig moron, Malaysia wouldn't go far as far as globalisation is all about!

You are truly one of those Umno babi hutan with shit plastered all over your brain and fulfilling Hang Tuah policy in reverse! With babi hutan like you whose brains are filled with tahi babi - it would be melayu akan hilang di dunia!

ISAC said...

"low class mental", "bad man" and "no brain leader".

Your nick reflect what you realy are, a bunch of moron. Know nothing about history, know nothing about geography and know nothing about our contituent.

About history, you and your race are totally imigrants. About us the Malays, geographcally, "Tanah Melayu" is a part of Malays teritoty consist of Malaysia, Indonesia, Brunei, Southern Thailand and Southren Philiphine therefore we are the "local". Due to the history and geography we, the Malays are procted by the constituent of Malaysia. Is it too difficult to understand? Why you guys are too emotional and too racist?

About pigs, it's what you're eat!!!! Nothing to do with us. We are the one who should called you guys pigs, but we don't. Because of pigs that you eat, the whole country suffers. JE, H1N1....and name it it's your fault but as neighbour we still try to accomondate. Don't let people like three of you make us lost our temper, it's not worth it.

You should learn to respect others, understand the history, geography and our constituent.

ISAC said...

An addition, is'nt F**k is what most men are looking for? Even you may become insane if you not F**k your wife/woman?

Don't be like an American, we are Asian.

Darth Anwar said...

"low class mental", "bad man" dan "no brain leader" tu adalah orang yg sama.

Kalau benar dia cina yg tak sedar diri, saya hanya nak jawap satu je persoalannya. Yang lain2 tu biarkan je sebab jelas melambangkan mentaliti chauvanistnya.

Wahai yg bernama 3 di atas, kami orang Melayu sudah ada tamadun semasa tok nenek kau datang di bawa penjajah dlm tongkang sehelai pinggang je ke Tanah MELAYU. Kalau tidak kerana pemurahnya Melayu, kau skrg lahir dlm kebobrokan China Komunis.

p.s: Buruk sgt ke babi tu sampai kau samakan melayu dgn babi? Kalau babi tu buruk, kenapa kau makan?

indi said...

stupid chinese...u are the one eat pig...u are the bloody PIG shit

indi said...

well...PAS ni cam biase la...time ceramah je dentum2...gov salah itu ini...sume x ikut islam la...UMNO sume x betol...nah!! ambik ko....skang diam mcm siput babi...x berani beb nak lawan...ade ke ceramah2 die kutuk DAP lahanat yang meroyan skrg ni? biase la...dengan parti melayu je die brani lawan dan berdengki...kutuk sana sini...karang kutuk kene kick plak dari fuckatan riot...xde la chance nak memerintah negara...sbb plan asal dorang biarla bersatu dgn sape asalkn bukan UMNO utk tumbangkan current gov...dengan harapan at the end bole adjust...then dpt perintah negara...establish hudud nationally...bijak2....pale hotak berjambul dorg ni....

Klo betol parti perjuangkan islam...biarlah ISlAM sebenar2nye...berjihad bersungguh2...jgnla nak mengharap kafir membantu untuk merealisasikan impian anda...kenapa perlu membuat pakatan dengan kafir? tidak bolekah PAS berjaya dengan sendirinya? Kenapa? Muhasabah diri....


Jadilah bebas dan merdeka pemikiran untuk menjadi seorang politikus berjaya.

ajijasin said...

siapa cina kapir harbi lahanat ni!!!
memang sial cina lahanat ni!!!
barua lahanat punya org!!!

kani nabu cibai!!! cina lahanat!!!
yao suu!!! cina lahanat!!!
lancau!!! cina lahanat!!!
blooooooddddyyybassstarrrrddd!!!!!

ini la rupanya kalao dap kapir harbi lahanat dijadikan yb!!!
entah dari mana longkang!!!
entah dari mana tong taik!!!

tiba tiba jd yb lahanat!!!
mula tunjuk kurang ajarrrrrrrr!!!!!
tunjuk belang tak bertempat!!!

siapa yg dok undi dap cina kapir harbi lahanat ni jadi yb ni!!!

siapa yg Melayu undi dia ni!!!
jawab la!!!
lebih lebih lagi jawab kat dalam kubur nanti!!!

kuranggggg ajarrrrrrrrr!!!!!
punyeee dap kapir lahanat!!!!!

memang dia nak mampussssss!!!
memang dia nak mampussssss!!!
memang dia nak mampussssss!!!

aku kalao jumpa dap cina kapir lahanat ni memang aku rejammmmmmmmmmm dia
dengan batu dia ni!!!
mau aku rejammmmmm dia sampai
mampusssssssss!!!!!!
sampai mampusssssssssss!!!!!

ajijasin said...

mendidih darah aku!!!
memang menyirap darah aku!!!
memang terbakarrrrrr hati aku!!!

memang dap ni!!!
ini lah rupa sebenarrrnyeee!!!
memang cina dap kapir harbi lahanat tak boleh buat kawan!!!
memang ngkao sebenar benarnyeee musuh aku!!!
memang ngkao dah menjelmakan rupa sebenarrrrr ngkao!!!

celaka punye cina dap kapir harbi lahanat ni!!!

sial punye cina dap kapir harbi lahanat!!!

barua punye cina dap kapir harbi lahanat!!!

memang kurang ajarrrrr punye mulut!!!
memang dia nak mampussssss!!!

ngkao jangan cuba cuba nak main mainkan tentang agama aku!!!
ngkao jangan cuba cuba nak pijak pijak agama aku!!!
ngkao jangan cuba nak main sentimen dgn agama aku!!!
ngkao jangan kurang ajarrrrrr
dgn saudara seagama dgn aku!!!
dia jgn memperlekehkn saudara seagama aku!!!

nyahhhhhhhhhhh ngkao dari bumi Melayu ni!!!

memang celaka hidup ngkao cina dap kapir harbi lahanat!!!

memang ngkao nak mampussssssss!!!
memang ngkao nak carik nahasssss!!!
memang ngkao nak carik geruhhhhh dgn aku!!!
memang ngkao cina dap kapir harbi celaka!!!
memang ngkao celaka!!!!!

INGAT SEMUA MELAYU!!!
INILAH RUPA RUPA CINA DAP KAPIR HARBI LAHANAT!!!
INGAT!!!!
INGAT!!!!
INGAT!!!!
MARI KITA INGAT SELAMA LAMANYA!!!

DAN KITA KERJAKAN MEREKA BILA TIBA MASANYA NANTI!!!!!

kuntakinte said...

salam, bro, kita dapat lihat dua perbezaan antara kafir harbi dan zimmi.

harbi yang duduk dalam DAP dan sebahagian dalam PKR.

manakala zimmi yang duduk dalam BN iaitu MCA, Gerakan, PPP, dan lain2 parti di sabah dan sarawak.

Rakyat semua boleh menilaikann antara ZIMMI dan HARBI, baru dalam isu arak kerajaan BN bagi kaum bukan Islam menghadkan penjualan terbuka dan minum secara terbuka, bagi kaum melayu HARAM maka kafir zimmi menyokong BERBANDING DENGAN KAFIR HARBI SUDAH MENUNJUK TERANGAN KEANGKUHAN HARBI TADI HINGGA TEGURAN DARI PAS DI PATAH2 DAN DI HENYAK2 MALAH HASSAN KENA MINTA MAAF DAN BERSALAH ATAS NIAT MEREKA UNTUK MENGHALALKAN ARAK.

Itu baru cerita nak jual arak, PAS dah ditekan manakala PKR berkecuali tak bersuara takut sokongan Cina dan India akan lenyap maka ASNWar buat2 tak dengar isu tersebut.

Belum lagi isu2 lain yang telah UMNO perjuangkan untuk Islam disokong oleh Zimmi.

kalau begini sikap DAP, persoalannya layak dan berani kah PAS nak perjuang kan HUDUD? mimpi di siang hari lah PAS akhirnya.

Nilai lah rakyat semua antara BN dan Pakatan Gangster mana yang layak memerintah Malaysia.

eXception said...

Alah lakonan semata-mata, betul tak Hassan Ali? Sedangkan kilang arak yg ko bising; hr ni PR memerintah, malam ni kilang tutup. Mana ada dey!!


eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online