Selasa, 16 April 2013

TOK STOPA SEPENDAR MANGSA CFX MASK KAH?..KAH..KAH..KAH.


TEKNIK MENIRU WAJAH


PENULIS NAK BERCERITA SIKIT BERKAITAN PENIRUAN WAJAH DAN SETERUSNYA BAGI MENJAWAB KENYATAAN BLOGGER PEMBANGKANG VIDEO TOK STOPA SEPENDAR MENGUNAKAN TEKNIK PENIRUAN WAJAH,

 http://naimnikmat.blogspot.com/2013/04/mungkin-inilah-hikmah-mengapa-video-tak.html

TEKNIK SUPERIMPOSE IAITU TEKNIK MENINDIH IMAGE DENGAN IMAGE DAPAT DAN BIASA DILAKUKAN KE ATAS GAMBAR PHOTO TETAPI BELUM PERNAH DENGAR BOLEH DILAKUKAN KE ATAS VIDEO.

TEKNIK MORPHING IAITU TEKNIK MEMBENTUK ATAU MENGUBAH IMAGE JUGA BOLEH DILAKUKAN TERHADAP GAMBAR TETAPI BELUM DENGAR LAGI DIBUAT KE ATAS VIDEO.

YA BENAR, VIDEO BOLEH DISUNTING DAN DITAMBAH DENGAN EFEK-EFEK TERTENTU SEBAGAI CONTOH DI MASUKKAN TAJUK, SARIKATA ATAU PUN EFEK-EFEK BUNYI DAN ANIMATION. TETAPI UNTUK MENGUBAH IMAGE ATAU WAJAH DI DALAM VIDEO ADALAH SUKAR DAN HANYA BOLEH DILAKUKAN DENGAN MENGUNAKAN TEKNIK CGI.

TEKNIK CGI IALAH TEKNIK MENGUNAKAN BANTUAN KOMPUTER DAN PROGRAM TERTENTU UNTUK MENCIPTA ATAU MENAMBAHKAN GRAFIK YANG DIKEHENDAKI KE DALAM VIDEO TERTENTU. IANYA AKAN DILAKUKAN SECARA FRAME BY FRAME BAGI MENGHASILKAN IMAGE BERGERAK DI DALAM VIDEO TERSEBUT.

TETAPI BAGI MENGUBAH ATAU MENCIPTA WAJAH ATAU IMAGE UNTUK SEBUAH VIDEO SEPANJANG 11 MINIT ADALAH SANGAT MAHAL SEHINGGA BOLEH MENELAN BELANJA PULUHAN JUTA RINGGIT KOSNYA.RUJUK DI SINI

SUNGGUH PUN IMAGE DAPAT DICIPTA, DIUBAH ATAU DITAMBAH DENGAN MENGUNAKAN TEKNIK CGI, KECACATAN ATAU KELEMAHAN MASIH MUDAH DIKESAN DENGAN MATA KASAR SEKIRANYA TIDAK DILAKUKAN TELITI ATAU DENGAN BUDGET YANG RENDAH. FILEM AVATAR DAN MIB ADALAH CONTOH FILEM YANG BANYAK MENGUNAKAN TEKNIK CGI.


TERKINI TERDAPAT PULA TEKNIK MENGUNAKAN CFX MASK (SILICONE MASK) UNTUK MENIRU WAJAH SESAORANG. YA, MEMANG PENULIS AKUI ADALAH SUKAR UNTUK MEMBEZAKAN ANTARA WAJAH ASLI DAN WAJAH MENGUNAKAN SARUNG MUKA CFX MASK. PAKAR CFX MASK DAPAT MENIRU SECARA TERPERINCI WAJAH SERTA WARNA KULIT YANG MEREKA KEHENDAKI DENGAN MENGUNAKAN GETAH SILIKON. SUARA SESAORANG JUGA DAPAT DITIRU DENGAN MENGUNAKAN TEKNIK DAN LATIHAN TERTENTU.NAMUN PUN BEGITU TERDAPAT KELEMAHAN MENGUNAKAN CFX MASK UNTUK MENIRU WAJAH SESAORANG YANG TAK BERPAKAIAN. 

MELALUI VIDEO DI ATAS KITA DAPAT LIHAT CFX MASK PERLU DISARUNGKAN DI BAHAGIAN KEPALA HINGGA KE LEHER ATAU DADA. BAHAGIAN HUJUNG ATAU TEPI CFX MASK PULA PERLU DISEMBUNYIKAN DI BAWAH BAJU. OLEH ITU TANPA PAKAIAN HUJUNG CFX MASK TAK DAPAT DISEMBUNYIKAN DAN PASTI AKAN DIKESAN MELALUI MATA KASAR. JADI BAGI PENIRUAN WAJAH SESAORANG TAK BERPAKAIAN CFX MASK PERLU DICIPTA UNTUK DISARUNGKAN KE SELURUH TUBOH.


HUJUNG CFX MASK PERLU DISEMBUNYIKAN BAWAH BAJUHEHEHE..SEMASA PENULIS MENULIS ARTIKEL INI PIHAK CIA ATAU PUN MOSAD PUN BELUM MAMPU MENGHASILKAN CFX MASK UNTUK DISARUNGKAN KESELURUHAN TUBOH SESAORANG BAGI TUJUAN PENIRUAN WAJAH DAN SEKALI GUS MENIRU TUBOH SESAORANG YANG TAK BERPAKAIAN.


 AGAK-AGAK KLON TOK STOPA SEPENDAR NI ADA PAKAI CFX MASK TAK..?


OPSSS…ADA SATU LAGI TEKNIK YANG PENULIS LUPA..IAITU TEKNIK MENCURI DNA UNTUK MENGHASILKAN KLON SESAORANG. TETAPI TEKNIK TERSEBUT PERNAH DIGUNAKAN UNTUK MENGHASILKAN KLON KAMBING SAHAJA SEBELUM IANYA DI HARAMKAN TERUS…KAH..KAH..KAH. 

WALAU PUN TEKNIK TERSEBUT MUNGKIN DAPAT DIGUNAKAN UNTUK MENGKLON MANUSIA, PERMASALAHANNYA IALAH ORANG YANG NAK DIKLON UNTUK DIFITNAH TENTU AKAN TUA ATAU MENINGGAL SEBELUM KLONNYA SEMPAT DIBESAR DAN DIDEWASAKAN…HEHE….

WELL...ITU SAHAJA SEDIKIT MAKLUMAT BERKAITAN PENIRUAN WAJAH. TERIMA KASIH SUDI MENGIKUTI ARTIKEL INI.

1 Comment:

Awanama said...

Harap dapat pautkan http://www.bntube.tk
blog saudara dah saya pautkan

Jom sama-sama berkempen untuk kemenangan BN pada Pru13 ini
Terima kasih

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online