Rabu, 15 April 2009

RELAKAH MENEBANG TIANG SERI ?

PENULIS HARI NI TERASA KECEWA APABILA TERBACA KOMEN-KOMEN DI BLOG-BLOG RAKAN. KOMEN TERSEBUT MENYATAKAN AMAT GEMBIRA DENGAN PERPECAHAN YANG AKAN BERLAKU DALAM BN. KOMEN TESEBUT JUGA MENYATAKAN BAHAWA SEDIKIT HARI LAGI MCA DAN MIC AKAN MENGAMBIL KEPUTUSAN KELUAR DARI BN.

KOMEN TERSEBUT MUNGKIN DATANG DARI PUAK JUAK PEMBANGKANG KERANA BUKANKAH PERPECAHAN DI DALAM BN ADALAH MATLAMAT DAN OBJEKTIF UTAMA PERJUANGAN MEREKA.? BUKANKAH MEREKA BERHARAP DAN MENDOAKAN AGAR BN RETAK DAN SETERUSNYA TERBELAH. ?

TETAPI YANG PENULIS HERAN, TERUTAMA KEPADA MELAYU PAS. MEREKA MASIH JUGA TIDAK FAHAM BAHAWA SEKIRANYA MCA DAN MIC KELUAR BN MEREKA AKAN BERSATU DAN BERSEKUTU DENGAN SIAPA. ITU YANG PEMIKIRAN OTAK-OTAK YANG TAK CUKUP VITAMIN PUAK JUAK MELAYU PEMBANGKANG NI TAK BOLEH SAMPAI. WAHAI PUAK JUAK MELAYU PEMBANGKANG…MCA DAN MIC TENTU LAH AKAN BERSATU DAN BERSEKUTU DENGAN DAP. MAKA DENGAN BERSATUNYA DAP, MCA DAN MIC DALAM SATU GAGASAN MAKA KEKUATAN MEREKA AKAN MENGATASI KEKUATAN UMNO ATAU PAS YANG BERDIRI SECARA BERSENDIRIAN DAN SENTIASA BERCAKARAN. TAK MUSTAHIL MEREKALAH YANG AKAN JADI PEMERINTAH DAN PENERAJU MALAYSIA KELAK.

MACAM BIASALAH, PUAK JUAK PAS PADA MULANYA TENTU AKAN MELOMPAT-LOMPAT, BERPESTA, BERKENDURI KESYUKURAN MERAYAKAN HANCURNYA BN DAN TUMBANGNYA UMNO SEBUAH PARTI MELAYU ISLAM YANG MENJADI MUSUH TRADISI ZAMAN-BERZAMAN MEREKA…BUKAN BEGITU ? MUNGKIN MEREKA AKAN BERKENDURI SELAMA TUJUH HARI TUJUH MALAM…AL- MAKLUM SELAMA 50 TAHUN MEREKA MENUNGGU SAAT GUMBIRA TERSEBUT SERTA MENGIDAMKAN AGAR UMNO TUMBANG. RANAP. MEREKA AKAN MEMUJI-MUJI KETAJAMAN KAPAK BELIUNG YANG MEREKA GUNAKAN UNTUK MENEBANG PARTI MELAYU ISLAM YANG UNGGUL TERSEBUT.

TETAPI APABILA MASUK HARI KELAPAN MEREKA INI MULAI TERSEDAR BAHAWA RUPANYA TIANG SERI RUMAH MEREKA JUGALAH SEBENARNYA YANG MEREKA TELAH TEBANG DENGAN KETAJAMAN KEHEBATAN KAPAK TOMAHAN DAN FITNAHAN MEREKA. MAKA RUMAH YANG TELAH KUKUH, KUAT , TEGAP SELAMA 50 TAHUN MELINDUNGI MEREKA RUNTUH RANAP KERANA TUMBANGNYA TIANG SERI TERSEBUT DEK KETAJAMAN DAN KEHEBATAN KAPAK ITU LALU TERTIMPALAH SEMUA MELAYU YANG DUDUK BERLINDUNG DI DALAMNYA. MAKA SETIAP HARI MELAYU TIADALAH LAGI TEMPAT BERLINDUNG..TIADA LAGI DINDING DAN BUMBUNG YANG MENAHAN DARI KETERIKAN SERTA KEPANASAN MATAHARI DAN KESEJUKAN ANGIN MALAM.

PUAK-JUAK PAS AKAN LEBIH TERPINGGA-PINGGA APABILA TIADA LAGI PELUK-PELUKAN…PEGANG-PEGANGAN TANGAN...KATA-KATA MESRA..BELAIAN MANJA…KATA-KATA PUJUKAN DAN PUJI- PUJIAN DARI SAUDARA-SAUDARA SEDARAH SEDAGING MEREKA IAITU BRO NGEH, BRO NGAH DAN BRO NGOH. MAKANYA MEREKA AKAN DILAYAN SECARA MERITOKRASI IAITU DENGAN TEMPIKAN DAN TENGKINGAN YANG MEMBINGITKAN TELINGA MEREKA…YANG MENYAKITKAN HATI MEREKA. TAK SALAHKAN BRO NGEH, BRO NGAH DAN BRO NGOH KERANA MEREKA JENIS KUAT KERJA UNTUK CARI WANG DAN TAK SUKA PADA ORANG YANG MALAS…

PUAK JUAK PAS HANYA AKAN TERSEDAR SESUDAH DI TEMPLAK SEBAGAI MANA BANGSA JAPANG MENEMPLAK DAN MENENGKING MELAYU SEPERTI INI…(HEHEHE..KISAH LAMA KENA JADIKAN TAULADAN JUGA)

“WOII..MERAYU…MAU SENANG HAHH…MALAS KERJA HAAA....CAKAP BANYAK HAHH..DUIT MAU BANYAK HAHH...BELAJAR BODOH TAPI MAU BIASISWA MARA HAHH..LAGI MAU KERJA BAGUS HAHH…!!! “

DAN LAGI YANG LEBIH MENYAKITKAN HATI IALAH MELAYU PAS DI SINDIR SEOLAH JAPANG MENYINDIR MELAYU..

“WOII MURAYU PAS..LU INGAT KITA ORANG ADA PERCAYA SAMA LU KA…LU SAMA LU PUNYA BANGSA SEAGAMA PUN LU KASI HANTAM..”

PAS AKAN MENANGIS KEKESALAN DI ATAS KEBODOHAN DAN KEBEBALAN MEREKA SELAMA INI. TIANG SERI RUMAH YANG UNGGUL YANG MENYOKONG RUMAH TEMPAT MEREKA JUGA TINGGAL TELAH TUMBANG HASIL DARI KEHEBATAN KAPAK BELIUNG MEREKA. MEREKA MENANGIS…MENGELUH KEKESALAN…MENGELUH...OOO TUHAN KENAPA LAH AKU NI NAÏVE SANGAT…

AMAT MENYEDIHKAN, NASI TELAH MENJADI BUBUR…PENULIS ULANGI NASI TELAH MENJADI BUBUR…JADI, KENYANG TAK KENYANG ITU AJE YANG ADA MAKA MAKAN AJELAH BUBUR TU NANTI YE…

PENULIS HARAP NIK AJIS DAN PENGIKUTNYA TIDAK JADI MANGSA MAKIAN..HAMUNAN SEGENAP ANAK CUCU BANGSA MELAYU SELAMA 7 KETURUNAN KEMUDIAN HARI KELAK KERANA TERTUDUH MENGKIANATI BANGSA MELAYU.

JADI MORAL OF THE STORY, PENULIS BUKANLAH MENGHASUT MELAYU MEMBENCI MANA-MANA BANGSA…CUMA MENGAJAR MELAYU AGAR JANGAN JADI LURUS SANGAT KERANA LURUS AKAN DI INJAK…DAN JUGA JANGAN JADI BODOH SANGAT KERANA BODOH AKAN DI PIJAK…

13 Comments:

PARPUKARI said...

BRO ABG TUAH, TOLONG CALL SAYA YA! APA NO ABG TUAH YA/

ADA HAL SIKIT NAK CAKAP NI! TQ

PEJUANG CYBER said...

Melayu pas dah jadi mcm melayu singapore. Sekarang bila orang tanya awak bangsa apa kena jawab saya melayu UMNO atau saya melayu Pas, sebab melayu Pas dh hancur akidah dek kuasa, Melayu Pas hanya mahukan kuasa, Melayu pas bersaudara dengan DAP dan Karpal singh, Melayu Pas tak suka org yang sama berjemaah dengan mereka sebab mereka hanya berjemaah dalam masjid bersama kita lepas tuh peluk org yang tak suka islam, Melayu pas hipo, cakap tak sama dengan apa yg mereka buat.

Bangun lah bangsa ku, buka mata mu, apakah kita tidak nampak apa yang berlaku sekarang, apakah kita masih mahu membutakan mata kita kerana hanya mahu berkongsi kuasa, apakah kita x perlu memilih siapa dan dengan siapa kita berkongsi kuasa, Mereka itu menghina Raja Kita , mereka itu menghina bangsa kita, apakah kita masih mahu berkongsi kuasa dengan mereka,???

Awanama said...

AKU JUGA PEJUANG ISLAM. TAPI AKU AMAT KESAL KERANA TINDAK TANDUK PAS DAN MELAYU PKR INILAH PUNCA KEPADA CINA DAN INDIA TERAMAT BESAR KEPALA SEKARANG INI. LIMA TAHUN DULU TAK BEGINI.INGAT PAS DAN PKR SETIAP SATU UNDI YANG CINAINDIA BERI PADA PARTI ANDA ADALAH TERLALU AMAT MAHAL NILAINYA.KALAU DULU NILAI ITU DIPERAK NIZAR TERPAKSA BAYAR DENGAN PEMBERIAN TANAH 999TH. SEKARANG NIZAR NAK BAGI APA. KITA SAMA SAMA LIHAT.DIMANA PULA NILAI KITA BANGSA MELAYU.

aNAK mERDEKA said...

Semuanya berbalik kepada Anwar 69 (depan boleh belakang boleh). Anwar adalah ibu kebiadaban anak muda masa kini.

MB PRoksi takkan berani biadab kalau tidak kerana kemaruk kuasa. Kalau untuk diri sendiri adalah juga maknanya tetapi kalau kerana mempertahankan tanah 999, ia hanya menjatuhkan martabat MB PR (Pengkhianat Rakyat).

Pengkhianat Rakyat (PR)tidak akan dapat memerintah kalau tidak ikut cara belakang (meliwati sistem sedia ada). Rakyat dikhianati tetapi bukan dijadikan tuan. Ketuanan rakyat hanyalah supaya rakyat menjadi hamba PR.

Pemimpin Melayu PR telah dikencing oleh Parti Kencing Rakyat (PKR). Mereka enggan mengaku kerana terlalu malu. Tok Guru kena kencing, Husam kena kencing, Kit Malam kena kencing,dan Nizar kena kencing. Akhirnya PKR pula dikencing oleh masalah moral, rasuah, penyalahgunaan agama (penyalahgunaan lembu atas nama berkorban).

Yang terlepas pandang ialah Parti Derhaka A/L Pengkhianat (DAP), iaitu mereka tak perlu biadab kerana mereka ada pemuda Melayu PR untuk kibarkan panji biadab bahkan akan ada pemuda Melayu yang akan memakai songkok MB tetapi berlambangkan roket.

Pas (Parti Asamboi seMalaya)mendapat nama baru iaitu PTS(Parti Tunggangan seMalaya). Mereka tak rela ditunggang oleh orang satu agama tetapi kalau DAP tunggang mereka, ia direlakan!!!

Tulah PR!!, Tulah PR!! asyik rebut kuasa ekonomi terbarai. Jamulah pasir PR sebagai pengganti beras.

Unknown said...

Orang Melayu perlu bangkit dan bersatu dalam berhadapan dengan tuntutan kaum lain yang kini dilihat semakin keterlaluan.

Timbalan Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Syed Anuar Syed Mohamad berkata, walaupun kerajaan mahu menekankan konsep Satu Malaysia yang menyatukan rakyat pelbagai kaum, langkah juga perlu dilakukan bagi mengembalikan keharmonian di kalangan orang Melayu sendiri.

“Dalam keadaan sekarang ini, orang Melayu berhadapan banyak cabaran semasa dan kita perlu mencari cara untuk memastikan kaum itu tidak berpecah-belah,” katanya.

Katanya, UMNO dan Pas tidak boleh melengah-lengahkan masa lagi untuk bekerjasama dalam memajukan orang Melayu.
Bangkitlah Melayu !!!

Awanama said...

Budak-budak Melayu tu tak sado dah..sebab diberi racun dan ubat guna-guna oleh anuar begitu juga orang-orang PAS tu..
Kalu kata anuar makan taik..mereka kata makan taik..kata anuar taik sedap..mereka pon kata taik sedap..anuar kata mai aku kencingkan..mereka sedia tadah mulut..Adoi!!!
Melayu ni sifat yg. susah untuk dibuang adalah sifat PHD sesama melayu..bio runtuh tak pe sama-sama runtuh..

Awanama said...

ASSALLAMMUALAIKUM SEMUA.....

ISLAM, MELAYU & BUMIPUTERA MALAYSIA...KEMANAKAH TUJUAN KITA SELEPAS INI ?

KALAU MELAYU/ISLAM MALAYSIA TAK BERSATU, ASYIK TUDUH - MENUDUH, CACI - MAKI, KATA2 - NISTA, FITNAH - MENFITNAH, PENUH DENGAN BURUK SANGKA, TAMAK - HALOBA DLL PERANGAI BURUK YANG LAIN, LAYAK KAH KITA MENGAKU ISLAM ?

KALAU DULU KITA BERBANGA KERANA MALAYSIA DIKENALI SEBAGAI NEGARA ISLAM MODEN YANG AMAN DAMAI...DAN CONTOH KEPADA DUNIA! TAPI KINI JIKA TERUS HANYUT DI DALAM KANCAH SEKARANG...("PERANG SAUDARA")...KITA MUNGKIN AKAN MENGIKUT JEJAK LANGKAH NEGARA2 ISLAM LAIN YANG SEDANG DI LANDA MASALAH SEPERTI IRAQ, SOMALIA, SUDAN DLL. KENAPA INI TERJADI?ADAKAAH NEGARA MEREKA MISKIN? TENTU X! HASIL BUMI MEREKA BANYAK! CUMA MEREKA X BERSATU! MEMBIARKAN ANASIR JAHAT/ASING MENGAMBIL KESEMPATAN!

MELAYU/ISLAM PERLU BERSATU! KITA KENA BERLAPANG DADA...BERSIKAP TERBUKA UNTUK BERSAMA -SAMA ...MENCARI TITIK PERTEMUAN!
KALAU NAK GADUH SENANG! HANYA BERLANGGAR BAHU PUN BOLEH JADI SEBAB...DEWASAKAN DIRI & MINDA KITA! LIHAT SEMULA APA MASALAH KITA YG SEBENAR. JANGAN NANTI KITA JADI PAK KADUK "AYAM MENANG KAMPUNG TERGADAI !".

BUMIPUTERA SEMENANJUNG & SABAH/SARAWAK JUGA USAH DIPINGGIRKAN. ORANG KATA THE MORE THE MARRIER....

KALAU DIA ORANG X ADA UMNO/BN PUN MUNGKIN DAH KALAH...DLM PRU 12 YG LALU.

BUMIPUTERA KENA BANGUN! PERTAHANKAN KUASA POLITIK KITA....KERANA HANYA ITU SAHAJA YANG KITA ADA! YANG TINGGAL! JANGAN NANTI BILA NASI SUDAH JADI BUBUR BARU... MASA ITU BARU LAH KITA MENANGIS TAK BERLAGU! (KATA2 ORANG JOHOR BILA SANG IBU MENASIHATI ANAKNYA). MASA ITU KELUAR AIR MATA DARAH SEKALI PUN X BERGUNA!

JANGAN SAMPAI NANTI, KUBUR KITA DILUDAH/DIKENCING OLEH ANAK CUCU KITA SENDIRI!

SEBAB APA ? KERANA KITA HANYA DUDUK BERPELUK TUBUH...KETIKA TENAGA/KERINGAT KITA DIPERLUKAN!

KERANA APA? SEBAB KITALAH ANAK CUCU-KITA MENJADI PENGEMIS DI BUMI SENDIRI! DIBUMI BERTUAH INI..

JIKA INI TERJADI! SAYA PASTI ORANG SABAH/SARAWAK PUN PASTI AKAN MENYESAL KERANA BERSATU DIBAWAH "MALAYSIA"...

KERANA APA? KERANA KITA HANYALAH SOKONG YANG MEMBAWA REBAH.

WAHAI ORANG2 MELAYU/BUMIPUTERA! BANGKITLAH! BERSATULAH! KITA BUKAN HENDAK MENINDAS KAUM LAIN! KITA CUMA HENDAK PASTIKAN KITA TAK DIPINGGIRKAN DITANAH BERTUAH INI...

WASSALLAM.

ISAC.

Bloggers Pembela Negara said...

salam...menarik komen abang tuah..warna blog pun semakin ceria..

tahniah..

Awanama said...

Melayu mudah lupa...sume orang tau ayat ni...lupa (atau buat2 tak tau) akan keamanan yang dikecapi, kemudahan yang diberi, kebajikan yang di beri dan sebagainya...dalam pemikiran mereka kini adalah suatu pembaharuan yang perlu diingat dan diperjuangkan walhal ianya hanyala permainan semata2 bagi memenuhi agenda individu2 tertentu yang gilakan kuasa dan sanggup menggadaikan bangsa...bagi saya,at the end mereka (melayu PR mostly yang muda2) jikalau umno rebah sekalipon, mereka tidak akan menyesal...(instinc saya kuat mengatakan begitu)...mereka tidak akan menganggap 'pengorbanan' umno untuk melayu itu suatu niat suci kepada bangsanya...yang mereka inginkan adalah kejatuhan umno, pendek kata tanpa disedari, mereka telah menghancurkan satu2nya harapan orang melayu itu sendiri....

-bkn MCI

Z-MAY said...

mereka yg kemaruk tu dah tak peduli apa2 dah. mereka hanya ingat nak berkuasa. mereka lupa bila mereka berkuasa, siapakah sebenarnya yang memerintah dan lebih berkuasa?

juak2 yg pendek akal tak fikir sejauh itu... kemaruk tak tentu hala....

yg menyokong pun banyak yg terkeliru identiti...sokong membuta hati...

kuntakinte said...

salam, tahniah abgtuah penulisan yang hebat.... tapi untuk orang yang ada otak putih je... yg otak hitam tak ada makna..

Walaubagaimana kita kena ingat ingat toleh nun jauh di belakang kita sejarah lalu, dari mana asal usul kita, bagaimana bentuk kehidupan keturunan kita.

Melayu banyak kelemahan antaranya :-

1) Lupa diri (perjuangan UMNO ada melayu jadi Menteri, Ketua Pengarah, jadi CEO, Manager, Lawyer, Doktor, Akitek, DO dan sebagainya atas prasarana yg diperjuangkan oleh UMNO)
2) Lupa asal usul dan keturunan (kalau jadi mat salleh dia lebih lagi dari mat salleh yang ori)
3) Dengki (melayu kaya rasuah, kroni, kalau cina dan hindu nganga mulut tengok)
4) Pemalas dalam semua bidang (belajar darjah 6 nak jadi Menteri, nak jadi Manager)
5) Prasangka buruk, (kalau orang lain buat semua tak betul, dia seorang je yg betul)
6) Busuk hati ( tak boleh tengok orang lain senang)
7) Ambil Ringan/ tak Serius (sikap tak mengapa, biar le, tak heran)
8) Mengumpat ( depan lain belakang lain)
9) Mengikut (otak ada tak guna)
10) Makan Free (paling ramai, suruh makan percuma berlumba2, suruh kerja yang paling lambat sampai)
11) tong kosong (cakap bagai nak rak tapi kosong)
12) maki hamun (perkara paling suka)
13) Cerdik tak boleh diikut, bodoh tak boleh diajar (ramai species macam ni)
14) besar Diri ( ilmu tak sebanyak mana, semua dia tahu)
15) modal kecil untong nak besar (ramai peniaga dan usahawan dari melayu jenis ini)
16) hidup bergantung (Kerajaan semua kena bagi, kalau tak dapat semua tak betul)

rumusan nya, macam mana nak berjaya kalau senarai atas panjang berjela.

BARU ADA SATU IAITU KUASA MEMERINTAH (POLITIK) PUN DENGKI MENDENGKI, JATUH MENJATUH, TUDUH MENUDUH HINGGA PECAH TIGA MACAMANA NAK LAWAN CINA DAN INDIA YANG PEGANG EKONOMI, PENDIDIKAN DAN BERKERJASAMA ATAS NAMA BANGSA MEREKA HINGGAKAN PERGI KE CHINA DAN INDIA MEREKA BERSATU SEBAGAI SATU SAUDARA MASING - MASING.

Awanama said...

Insaflah wahai pengikut fanatik PAS....Apakah perjuangan PAS??Mahu jadi Exco atau mau menegakkan Agama suci Allah....Adakah PAS telah berubah??Jika dulu adalah haram jika bersubahat dengan bukan islam dalam memerintah Negara??Kafir jika mengundi bukan islam???Apa dah jadi....???Besar sangat kah nikmat jadi Exco dengan syurga yang dijanjikan Allah......Ketika pengikut PAS berarak....menderhaka kepada sultan dan tidur atas jalan...dimanakah pengikut DAP yang lebih cerdik dari PAS....Biar PAS yang naik semangat tapi nanti yang nak control and in power adalah DAP...sebab iti pengundi Cina undi PAS...sebab dia orang cerdik..kalau undi PAS bermaksud memberi kuasa kepada DAP...

Perjuangan PAS adalah suci tetapi akibat nak jadi Exco dan impian nak jadi menteri maka orang PAS pun hilang pertimbangan....lebih mulia berkawan dengan kafir harbi daripada saudara seislam.....

Semua ini adalah disebabkan Anwar Al-Munafikin.....inilah perangai syaitan yang telah berjanji kepada Allah akan berusaha sehingga kiamat untuk emmecahbelahkan dan menyesatkan anak adam...Syaitan telah berjaya menghentikan perjuangan menegakkan islam PAS kepada perjuangan nak jadi Exco atau Menteri...

Bersatu lah wahai saudara seagama ku...walau jahat sebagimanapun seorang islam itu tatpi selagi ia mengucap maka binalah tali persaudaraan.........

Semoga PAS dan UMNO sedar tentang peranan ANwar Al-munfikin dalam menghancurkan Islam di Malaysia demi cita-cita nak jadi PM bertunjangkan DAP.

AbgTuah said...

SALAM..

TERIMA KASIH DIATAS KESUDIAN SAHABAT SEMUA ZIARAH DAN MENINGGALKAN KOMEN DI BLOG TUAH. TUAH AMAT HARGAI KOMEN YANG SEMUANYA BAIK DAN BERNAS DARI SAHABAT SEMUA. YE..MARILAH KITA SAMA-SAMA BERUSAHA BERSATU MENYEDARKAN SESAMA KITA.

TERIMA KASIH DIATAS PENGHARGAAN YANG DI UCAPKAN OLEH BLOGGER PEMBELA NEGARA DAN BRO KUNTAKINTE..INI TENTUNYA AKAN MENYEMARAKAN LAGI SEMANGAT API PERJUANGAN TUAH.

WASSALAM..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online