Khamis, 9 April 2009

MR ISAC - PROPAGANDA PEMBANGKANG MUDAH

PENULIS PAPARKAN KOMENTAR BERNAS DAN POSITIF MR ISAC,

-DSAI & KUNCO2NYA MEMANG PANDAI/HEBAT! MANA TIDAKNYA MEREKA INI DULUNYA ADALAH PEMAIN2 PROPAGANDA UMNO YANG HANDAL DI ZAMAN DSAI MASIH BERADA DI DALAM UMNO. KITA TAK BOLEH NAK MEMANDANG RENDAH MEREKA INI...LIHAT SAHAJA MACAMANA DSAI MENANGI KERUSI PEMUDA MENGALAHKAN DATO' SUHAIMI KAMARUDDIN, MENYEBABKAN KEJATUHAN DATO' RAHIM THAMBY CHIK, MUNGKIN JUGA DATO' MUHAMMAD MUHAMMAD TAIB DAN TUN GHAFAR. TUN MAHATHIR JUGA NYARIS TIDAK AKAN DAPAT PENCALONAN UNTUK MENGEKALKAN KERUSI PRESIDEN UMNO JIKA PERANCANGAN DSAI BERJAYA DIJALANKAN. TETAPI TUN MAHATHIR TELAH TERLEBIH DULU MENGHIDU TEKTIK BELIAU.

MELIHATKAN POPULARITINYA DI PENTAS DUNIA TIAK MUSTAHIL JIKA AKHBAR2 LUAR NEGARA YANG CUBA MENGAITKAN DATO' SERI NAJIB DENGAN KES ALANTUYA JUGA ADA KAITAN DENGAN BELIAU.

PROPAGANDA PEMBANGKANG MUDAH

1) POLIS - GANAS/TAK ADIL/PRO BN

2) MAHKAMAH - PRO BN

3) SPRM - - PRO BN

4 ) SPR/HANYA TANGKAP IKAN KECIL

5) UMNO - RASUAH/MAKAN DUIT RAAKYAAT/UTAMAKAN KETUANAN MELAYU/TERALU DOMINAN/TINDAS PARTI KOMPONEN/TIPU RAKYAAT

6) KOMPONEN BN - KENA BULI DENGAN UMNO/PAK TURUT

7) MEDIA ARUS PERDANA - PRO BN/TAK TELUS/PENIPU

BAYANGKAN SEMUA DI ATAS MENYEBABKAN PENGUNDI2 MUDA BERUMUR 21 - 40TAHUN YANG MEWAKILI 25-35% RAKYAAT MALAYSIA TELAH DISALUTI DENGAN SATU PERSEPSI YANG "TOTOK" YANG PAYAH UNTUK DIUBAH DAN AMAT PAYAH UNTUK DI "TURNOVER" KERANA "MENTAL BLOCK". BENDA INI TELAH DISEMAI AGAK LAMA SEJAK TAHUN 1998 HINGGA KINI 2009 DAN JESTERU ITU AGAK PAYAH UNTUK DIUBAH DALAM SEKELIP MATA. MEREKA MENUNJUKKAN SEOLAH2 PEMBANGKANG MENGHARGAI KEINTELEKTUAL GOLONGAN MUDA INI DAN KEBIJAKAN MEREKA TELAH DIINJAK2 OLEH UMNO/BN YANG SELAMA INI MENIPU MEREKA. PADAHAL PEMBANGKANGLAH YANG TELAH MENGGUNAKAN "REVERSE PYSICOLOGY" MELAYAN MEREKA INI DENGAN KONONNYA MEREKA BIJAK, ATAS SEMANGAT LIBERALISASI, KEADILAN DAN LAIN2. DALAM MASA YANG SAMA MEREKA INI SEBENARNYA DIPERBODOH2KAN OLEH PEMBANGKANG DEMI MENCAPAI MATLAMAT MEREKA. APA TIDAKNYA SEMUA YANG PEMBANGKANG CAKAP SEMUA BETUL2 DAN BETUL BELAKA.

KERAJAN BN PERLU BERKERJA KERAS UNTUK MEMBUKTIKAN KEPADA RAKYAAT BAHAWA APA YANG DIKATAKAN PEMBANGKANG ITU TIDAK BENAR DAN DALAM MASA YANG SAMA MEREKA PERLU MENGENAL PASTI APAKAH KAEDAH/MEDIUM YANG BOLEH DIGUNAKAN UNTUK BERINTERAKSI/BERKOMUNIKASI DENGAN GOLONGAN MUDA INI AGAR "MESSAGE" YANG HENDAK DISAMPAIKAN DILIHAT DAN DITERIMA OLEH MEREKA.

MUNGKIN UMNO KINI PERLU LEBIH KELIHATAN LIBERAL. MUNGKIN UMNO PATUT MENCONTOHI PAS,

1) JIKA DULU UMNO "KAFIR" KERANA BEKERJASAMA DENGAN MCA, MIC, GERAKAN DAN LAIN2 PARTI KOMPONEN BN, KINI PAS JUGA TELAH "KAFIR" KERANA MEREKA TELAH BERGABUNG DENGAN DAP DAN PKR (SOSIALIS).

2) JIKA DULU UMNO "KAFIR" KERANA TIDAK PERNAH MENGGARISKAN UNTUK MENEGAKKAN HUKUM ISLAM DALAM PIAGAMNYA, KINI PAS JUGA TELAH "KAFIR" KERANA HUKUM HUDUD JUGA TIDAK ADA DALAM PIAGAM MEREKA ATAUPUN HUKUM HUDUD BOLEH DIJALANKAN 30 TAHUN LAGI.

UMNO/BN PERLU MENGKAJI KENAPA APA YANG PEMBANGKANG KATAKAN DAPAT DITERIMA TETAPI APA YANG DIKATA OLEH MEREKA DITOLAK MENTAH2 OLEH RAKYAAT.

BAGI KAUM BUMIPUTERA, HARAPAN SAYA BERSATULAH SEBELUM TERLAMBAT. BOLEHKAH ORANG MELAYU/BUMIPUTERA DI SINGAPURA MENUNTUT HAK UNTUK MEMPUNYAI TIMBALAN PERDANA MENTERI KEDUA DI SANA? NAK JADI JURUTERBANG PESAWAT PEJUANG PUN TAK BOLEH KERANA DITAKUTI MEREKA TIDAK AKAN TERGAMAK MENGEBOM NEGARA-NEGARA JIRAN YANG MEMPUNYAI TALIAN KEKELUARGAAN DENGAN MEREKA, APA LAGI HENDAK MENJADI JENERAL ANGKATAN TENTERA. FIKIRLAH APA AKAN JADI PADA ANAK2 CUCU KITA NANTI....BAGI AHLI2 POLITIK, PENSYARAH2, PEGUAM2, AHLI2 KOPERAT, GRADUAN2 DAN AHLI2 PROFESIONAL2 YANG MENYERTAAI/MENYOKONG PEMBANGKANG....SOALAN SAYA JIKA ANDA HIDUP DI ZAMAN PENJAJAH DULU DAPAT KAH ANDA SAMPAI KE TAHAP INI? SAYA BUKAN AHLI UMNO TAPI SAYA BERASA AMAT TERHUTANG BUDI KEPADA UMNO........YANG SUDAH TU SUDAH LAH.........JANGAN KERANA MARAHKAN NYAMUK KELAMBU KITA BAKAR! PKR PUN ADALAH SERPIHAN UMNO...JIKA UMNO JAHAT MAKA MEREKA DULUPUN JAHAT, JIKA UMNO RASUAH MAKA MEREKA DULUPUN RASUAH! KALAU UMNO MAKAN DUIT RAKYAAT MEREKA DULUPUN MAKAN DUIT RAKYAAT. KITA PERLU BERSATU...JANGAN BIARKAN ADA ANASIR2 LUAR YANG BERJAYA MEMECAH-BELAHKAN KITA! DULUPUN BRITISH TIDAK YAKIN KITA AKAN BERJAYA SEJAUH INI....ANASIR2 LUAR PASTI SAHAJA RAMAI YANG DENGKI DENGAN KEJAYAAN KITA....LIHAT LAH IRAQ, RASANYA ZAMAN SADDAM JAUH LEBIH BAIK.....JANGAN PULA NANTI KITA MEREMPAT DI TANAH AIR SENDIRI HANYA KERANA UNTUK KELIHATAN LIBERAL! BUMI DI PIJAK MILIK ORANG.....ISAC

2 Comments:

Prof. Era Pasca said...

propaganda ka,,, baginda ka... hangpa tewas...! harharharakah...

Surat Tok Guru

Surat Tuan Guru Nik Aziz Kepada YB Nga Kor Ming ADUN Pantai Remis Perak

Posted by Skuad Dun Batu Caves

Sumber - blogtokguru
13 Rabiul Akhir 1430
9 April 2009

YB Encik Nga Kor Ming
EXCO Kerajaan Negeri Perak
Pejabat EXCO Negeri Perak
30000 Ipoh
PERAK DARUL RIDZUAN.
Menemui YB Encik Nga dengan ucapan salam sejahtera


Yang Berhormat,

Alhamdulillah, dengan izin Allah, saya telah mengikuti isu di sekitar percubaan YB untuk mengenali Islam melalui pembacaan Ayat-Ayat Al-Quran dengan tekun. Saya juga terharu mendengar keluhan YB yang berbunyi “saya berasa amat kesal apabila masyarakat Tionghua yang cuba mengenali Islam dan Al-Quran melalui kitab berkenaan, tiba-tiba dihalang.”

Saya boleh memahami dan menyelami perasaan kecewa yang sedang melanda hati YB. Mudah-mudahan dengan sikap “tidak mesra Umno” dan pemimpin-pemimpin Umno tentang kecenderungan masyarakat Tionghua dan India yang sihat ini, ia akan meningkatkan lagi kesedaran Non-Islam untuk lebih mengkaji, mendalami dan mengadakan forum serta wacana mengenai Islam dengan cara yang lebih meluas.

Saya mempunyai sebuah impian. Dalam tempoh tidak berapa lama lagi mudah-mudahan akan muncul lebih ramai orang dari kalangan masyarakat Tionghua, India, Siam, Bajau dan Kadazan yang tampil menjadi Qari, Ustaz, Khatib dan Imam di seluruh negara. Kalau Jenghiz Khan yang mengetuai tentera Moghul menyerang dan memusnahkan hampir seluruh Kerajaan dan tamadun Islam di Kota Baghdad, tetapi sempat ditebus semula keagungan Islam melalui cucunya yang bernama Aurangzeb yang menegakkan empayar Islam di India kemudiannya. Maka saya mempunyai keyakinan yang kuat bahawa Islam akan kembali gemilang di negara kita melalui kaedah dan insiden yang hampir sama. Mudah-mudahan YB lah orangnya yang akan meletakkan batu asas pertama ke arah menyusun batu bata yang kukuh ini untuk terus bertumpang tindih.

Mari kita bina asas ini dengan mengatur langkah-langkah permulaan melalui seminar, muzakarah, muqabalah, dialog dan wacana. Tajuk-tajuk seperti “dimana tak kenanya Islam” atau “apa mesej al-Quran kepada orang bukan Islam” bolehlah difikirkan. Anggota panel boleh terdiri daripada tokoh-tokoh PAS, Umno, DAP, PKR dan pemimpin-pemimpin NGO, pensyarah serta pendakwah bebas. Ia boleh dijadikan sesi kuliah bersiri yang boleh dianjurkan di PWTC, di masjid-masjid, surau-surau, kuil-kuil dewan-dewan perhimpunan, di universiti-universiti, baik di IPTS atau IPTA.

Sekali lagi saya mengucapkan syukur kepada Allah S.W.T di atas kekuatan dan keberanian yang ada pada YB. Terus tekun dan beristiqamahlah dalam mengharungi ujian-ujian ini. Insya Allah saya seakan-akan sedang melihat sekerdip lilin yang bercahaya di hujung sana. Marilah kita sama-sama ke sana.


* MEMBANGUN BERSAMA ISLAM *


(TUAN GURU DATO’ HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT)
Menteri Besar Kelantan
Merangkap
Mursyidul Am PAS

Tanpa Nama said...

aku sokong pendapat ko abg tuah..usaha mesti diteruskan untuk mengubah mentaliti orang kiter ni....mereka masih tak sedar agenda kafir laknatullah ke atas orang islam..
moge2 saudara seagama dengan aku yang masih fanatik teramat2 dalam pembangkang tu..cube2lah mengkaji...berfikir dan renungilah sekeliling...lihat dan fahami apa yang terjadi,boleh terjadi dan akan terjadi...kalo ilang kuasa yang orang melayu ni masih ada..maka ilanglah negara kita ni...
aku dulu pernah juga menyokong pembangkang tetapi setelah melihat keadaan sekarang aku yang sekolah setakat darjah 6 ni pun boleh berfikir...agenda2 tertentu yang dilakukan oleh orang kafir keatas orang Islam dan melayu...
aku tidaklah fanatik kepada mana2 parti..aku cume bercakap atas dasar sayangkan agama,bangsa dan negara aku ni...

cume aku harap janganlah terlalu fanatik sampai tak boleh nak berfikir mana yang baik dan buruk..

tak ada sesiapa pun didunia sekarang ni yang tak buat salah dan dosa waima dia seorang tok guru...

jadi muhasabahlah diri kita masing2...

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online